Τοπικά

Τομεάρχες στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ

Ανακοινώθηκαν χθες μαζί με τους συντονιστές κύκλων πολιτικής δράσης


Τους υπεύθυνους τομέων δράσης και τους συντονιστές κύκλων πολιτικής δράσης ανακοίνωσε χθες στην πρώτη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ στα νέα γραφεία της ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης κ. Δημ. Κολυνδρίνης.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν υπεύθυνοι των τομέων δράσης της ΝΟΔΕ Μαγνησίας είναι:

Αγροτικού: Πέτρος Μπατζιάκας, Διαφάνειας: Κων. Αλεξογιάννης,  Μεταναστευτικών Θεμάτων και Κοινωνικής Ένταξης: Αρισ. Μπασδάνης, Εκλογικών αντιπροσώπων: Αρτ. Χαλάτσης, Ενημέρωσης: Στ. Τραγάκης και Παν. Σαμαρτζής, Επιστημονικού Τομέα: Πυθ. Πετράτος, Ετεροδημοτών: Ουρανία Λημνιού, Κινητοποίησης: Δημοσ. Νταόπουλος, Κοινωνικών Οργανώσεων και Κινημάτων: Ιωαν. Γιαννακός, Οργανωτικού και Προγράμματος: Αθ. Κωτούλας, Παραγωγικού: Αγγελική Τριάντου, Συνδικαλισμού: Δημ. Αποστολάκος, Συνταξιούχων: Γ. Παλαιολόγου, Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Δημ. Αναστασίου, Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος: Νικ. Παπαρούνας, Καταναλωτικών Οργανώσεων: Αντ. Ακτσιαλής, Περιβάλλοντος: Φιλ. Χήρας, Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: Σόνια Χαρανά, Διαδικτύου: Κων. Αλεξίου, Τουρισμού: Νικ. Πλακόπουλος.

Συντονιστές κύκλων πολιτικής δράσης της ΝΟΔΕ:

1. Κύκλος Πολιτικής Δράσης Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης: Στρατηγόπουλος Χρίστος του Αναστασίου, Δικηγόρος, Γεν. Γραμματέας Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

2. Κύκλος Πολιτικής Δράσης Οικονομικών Υποθέσεων: Αναγνώστου Σωκράτης του Ευσταθίου, Τοπογράφος Μηχανικός, Πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας.

3. Κύκλος Πολιτικής Δράσης Παραγωγής & Εμπορίου: Πρίντζος Νικήτας του Δημητρίου, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Βόλου.

4. Κύκλος Πολιτικής Δράσης Μορφωτικών Υποθέσεων: Ζίκος Κων/νος του Γεωργίου, πρ. Γραμματέας Ε.Κ.Ο. Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ν.Ο. Μαγνησίας, πρ. Δ/ντής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

5. Κύκλος Πολιτικής Δράσης Κοινωνικών Υποθέσεων: Ζαρκάδας Νικόλαος, Ιατρός Παθολόγος, πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βόλου.

«Σας καλωσορίζω σήμερα στα καινούργια γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε., στην πρώτη Συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής με τη νέα σύνθεσή της κι εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά. Η κοπή της πίτας μας θα γίνει το Σάββατο στις 19 Φεβρουαρίου στην ετήσια εκδήλωσή μας, στο χώρο εκδηλώσεων «Φίλια Γη», ανέφερε στην αρχή της ομιλίατου ο Πρόεδρος προς τα μέλη της ΝΟΔΕ και επισήμανε πως «η ΝΔ κατόρθωσε μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όχι μόνο να μείνει όρθια, όχι μόνο να αντέξει τη μεγάλη ήττα που υπέστη τον Οκτώβριο του 2009, αλλά να αναδιοργανωθεί, να παρουσιάσει καινούριο πρόσωπο και να μηδενίσει σχεδόν, μέσα σε ένα μόλις χρόνο, τη μεγάλη διαφορά από το πρώτο κόμμα. Ποτέ άλλοτε κόμμα που έχασε εκλογές με τόσο μεγάλη διαφορά, δεν κατάφερε να την εξαλείψει σε τόσο λίγο χρόνο. Κι αυτό το καταφέραμε χωρίς να καταφύγουμε στο λαϊκισμό, χωρίς να τάξουμε στους πάντες τα πάντα, χωρίς να υποκύψουμε σε πιέσεις και χωρίς να κοροϊδέψουμε τον κόσμο ή τους εαυτούς μας.

Στόχος, όμως, θα πρέπει να είναι οι σοβαρές μεταρρυθμίσεις και μία νέα αναπτυξιακή πολιτική. Δυστυχώς η κυβέρνηση έχασε ήδη μια ευκαιρία με την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου, όπου δίστασε να προχωρήσει με τολμηρά βήματα και αντ’ αυτού προχώρησε σε ένα νομοθέτημα που δύσκολα θα αποτελέσει κίνητρο για επενδύσεις».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και στους Μεσογειακούς, λέγοντας ότι αποτελεί «μεγάλο ρεζιλίκι για τη χώρα μας διεθνώς, αλλά και μεγάλη ζημιά για την περιοχή μας, η αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων». Και πρόσθεσε: «Υπάρχει όμως ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα κατά την άποψή μου, μεγαλύτερο απ’ όλα τα άλλα. Ο ξεπεσμός και η διάλυση του ελληνικού κοινωνικού ιστού. Μέσα από ένα μείγμα «ωχαδερφισμού» και αριστερής ισοπέδωσης, με πασπαλίσματα αγέρωχης ελληνικής λεβεντιάς, η Ελλάδα κατεβαίνει τα σκαλιά μετατρεπόμενη σε τριτοκοσμικό κρατικό μόρφωμα. Σε μία χώρα που οι νόμοι δεν εφαρμόζονται για κανέναν, που οι ομάδες συμφερόντων είναι πάντα πιο ισχυρές από το κράτος, που οι συμβάσεις γίνονται για να μην τηρούνται, που η ελεύθερη οικονομία συνεπάγεται κρατική συναλλαγή, που η διαφθορά είναι «δομική», που όπως ομολογεί ο Πρωθυπουργός της – αλλά το νιώθουμε όλοι μας – βρίσκεται σε καθεστώς μειωμένης κυριαρχίας, τα προβλήματα των πολιτών (όσων δηλαδή εκφέρουν γνώμη δημόσια) συνοψίζονται στην ανάλυση της Ελληνικής Επανάστασης και στην καταδίκη των Γερμανών που «δε μας επιστρέφουν τα κατοχικά δάνεια». Και στην ανικανότητα μίας κυβέρνησης που ο ελληνικός λαός εξέλεξε με 10(!) μονάδες διαφορά πριν από μόλις 1,5 χρόνο. Είμαι σίγουρα σαστισμένος με όσα συμβαίνουν γύρω μου, όπως νομίζω ότι είναι οι περισσότεροι από εμάς. Θέλω, όμως, να μπορώ να λέω δυνατά ότι είμαι μέλος της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Να λέω δυνατά ότι πιστεύω στη δυνατότητα ενός σοβαρού δημοκρατικού κόμματος – της Νέας Δημοκρατίας – κι ενός ηγέτη με αληθινό αίσθημα ευθύνης για την πατρίδα του – τον Αντώνη Σαμαρά – να κάνει ξανά την Ελλάδα κράτος, δίχως «δομική» διαφθορά και μειωμένη κυριαρχία.  Σ’ αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε όλοι, καθένας από τη θέση του και με όλη τη δύναμη που διαθέτει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το