Τοπικά

Την Πέμπτη αποφασίζουν οι γιατροί για κινητοποιήσεις

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Μεθαύριο Πέμπτη θα αποφασίσουν σε νέα Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, στην οποία θα κληθούν να παραβρεθούν και όλοι οι εργαζόμενοι στο «Αχιλλοπούλειο», αν θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να θέσει σε αργία συνάδελφό τους νευροχειρουργό. Χθες, σε Γενική Συνέλευση που έγινε στο Νοσοκομείο Βόλου, από πλευράς Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κατατέθηκε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη νέα συνέλευση για να ληφθεί απόφαση, καθώς η συμμετοχή των παρευρισκομένων χθες δεν ήταν μεγάλη.

Ως γνωστόν, προ δεκαημέρου με εντολή του υπουργού Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδη πέντε γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και ένας γιατρός του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου σε μια αιφνιδιαστική κίνηση τέθηκαν σε αργία, αφού λίγες ημέρες νωρίτερα ο ίδιος ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει να «παγώσει» η διαδικασία της διαθεσιμότητας γιατρών με το σκεπτικό να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Μ. Δραμητινός, «καταθέσαμε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να δείξουμε την αντίθεσή μας στην άδικη απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε αργία συνάδελφο νευροχειρουργό στο «Αχιλλοπούλειο», αλλά τελικά δεν ελήφθη απόφαση και αυτό γιατί η συμμετοχή στη συνέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη. Θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών μεθαύριο Πέμπτη, στην οποία θα συμμετέχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ώστε να δούμε ποια θα είναι η άποψη των γιατρών επί της πρότασης που καταθέσαμε για απεργιακή κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Βόλου, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην απόφαση να τεθεί σε αργία ο συνάδελφος νευροχειρουργός» προσέθεσε ο ίδιος.

Επίσης, το μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Δικαιάκος πρότεινε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγ. Νικολάου ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε αργία το νευροχειρουργό του Νοσοκομείου Βόλου.

Ακόμη, προτάθηκε να μοιραστούν στους πολίτες του Βόλου ενημερωτικά φυλλάδια, καθώς και να αναρτηθεί πανό διαμαρτυρίας έξω από το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.

Η Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας ενημέρωσε τους νοσοκομειακούς γιατρούς ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα μεταβεί στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με την αργία του νευροχειρουργού, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν οι βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, ο αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Στη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης των νοσοκομειακών γιατρών και των εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, οι γιατροί τάχθηκαν κατά της απόφασης του υπουργού Υγείας να θέσει σε αργία το νευροχειρουργό και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο συνάδελφό τους.

Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, «οι νοσοκομειακοί γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της δημόσιας Υγείας και έδειξαν στη διάρκεια της συνέλευσης ότι θέλουν να αντιδράσουν προκειμένου κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο».

Να αναφερθεί ότι τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, όσο και εκπρόσωποι φορέων έχουν ζητήσει την άμεση σύγκληση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του υπουργείου Υγείας για το θέμα των αργιών των νευροχειρουργών γιατρών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το