Photo Gallery, Τοπικά

Τεχνικά έργα στον Άγιο Γεώργιο Φερών

ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, επένδυση πρανών, ανακατασκευή πεζοδρομίων, συντήρηση δημοτικού κτιρίου για λειτουργία καφενείου, είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που προωθεί η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Στο μεταξύ χθες εγκρίθηκαν και τα πρακτικά της δημοπρασίας του Εκθεσιακού Χώρου – Κέντρου Πολιτισμού, καθώς δεν υπήρξε κάποια ένσταση.

Τεχνικά έργα για την περιοχή του Αγίου Γεωργίου έχει δρομολογήσει ήδη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με στόχο την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, τον εμπλουτισμό του πρασίνου, τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν προχωρήσει ήδη στις απαιτούμενες ενέργειες για την έναρξη των εργασιών, ενώ σε εξέλιξη είναι και η σύνταξη της μελέτης ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του δημοτικού διαμερίσματος.

Η συντήρηση κτιρίου που κατέχει ο Δήμος στον Άγιο Γεώργιο είναι το ένα από τα τρία τεχνικά έργα. Όπως τόνισε η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, «στον Άγιο Γεώργιο διαθέτουμε ως Δήμος ένα κτίριο, το οποίο δυστυχώς είναι εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια. Έχουμε ήδη κινήσει τις διαδικασίες για τη συντήρηση του κτιρίου, προκειμένου να αξιοποιηθεί για άλλες χρήσεις, όπως για τη λειτουργία καφενείου. Στόχος μας είναι ευρύτερα η αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων, προκειμένου να εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι».

Το δεύτερο τεχνικό έργο αφορά στην ανακατασκευή πεζοδρομίου που βρίσκεται παραπλεύρως της κεντρικής πλατείας, ενώ το τρίτο έργο σχετίζεται με την επένδυση πρανών στο πλαίσιο της βελτίωσης και συντήρησης των κοινόχρηστων χώρων.

Την ίδια στιγμή από το Δήμο υλοποιείται η εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, μέσα από την πρόσθεση πρασίνου, νέων σημείων για την ξεκούραση των θαμώνων, τη βελτίωση των διόδων πρόσβασης, καθώς και άλλες παρεμβάσεις.

Όπως τόνισε η κ. Λαΐτσου, η μελέτη θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και αμέσως θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Στόχος μας είναι ο Άγιος Γεώργιος να αποκτήσει μια πλατεία που θα είναι κόσμημα για την περιοχή, ενώ γενικότερα μέσα από τις παρεμβάσεις που ξεκινούν άμεσα, επιδιώκουμε την ποιοτική στήριξη των δημοτικών διαμερισμάτων.

Στο μεταξύ χθες εγκρίθηκαν τα πρακτικά της δημοπράτησης του Κέντρου Πολιτισμού. Ενστάσεις στη διαδικασία του διαγωνισμού δεν υπήρξαν και συνεπώς προχωρούν οι ενέργειες, ώστε πολύ σύντομα να ξεκινήσουν και οι εργασίες από τον ανάδοχο.

Επίσης σε συνάντηση στη Γεωπονική Σχολή για το πρόγραμμα Life που αφορά το κιρκινέζι, συμμετείχε η κ. Λαΐτσου, όπου συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις των εταίρων στο πλαίσιο εξέλιξης του προγράμματος.

Ημιμαραθώνιος δρόμος

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο διοργανώνουν και φέτος τον 15ο ημιμαραθώνιο δρόμο Ριζομύλου – Κερασιάς.

Για άλλη μια φορά το σύνθημά μας είναι Υγεία – Ζωή – Αθλητισμός και μέσα από αυτούς τους αγώνες, αλλά και τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι συμπολίτες μας οδηγούνται στο χώρο του αθλητισμού για έναν υγιεινό, αλλά και ξεχωριστό τρόπο ζωής. Πρόκειται για μια θαυμάσια διαδρομή που θα διεξαχθεί δίπλα στη λίμνη Κάρλα ανάμεσα στο ανθισμένο περιβάλλον, την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 10.30′ π.μ. με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία του Ριζομύλου και τερματισμό την Κερασιά. Ο αγώνας είναι πλέον θεσμός και υπάρχει ενδιαφέρον να συμμετέχουν αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Ο αγώνας δεν περιορίζεται μόνο για τους αθλητές, αλλά και για τους πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρους μόνο για την εμπειρία. Όσοι συμμετέχουν στον αγώνα θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και να τρέξουν με δική τους ευθύνη.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το