Photo Gallery, Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα για το μέλλον του λιμένα Σκιάθου

Υπέρ της δημιουργίας τουριστικού λιμένα (μαρίνας), του οποίου το μέγεθος δεν θα είναι δυσανάλογο σε σχέση με το μέγεθος του νησιού, τάσσεται η Επιτροπή Αγώνα για το Μέλλον του Λιμένα της Σκιάθου
Υπέρ της δημιουργίας τουριστικού λιμένα (μαρίνας), του οποίου το μέγεθος δεν θα είναι δυσανάλογο σε σχέση με το μέγεθος του νησιού, τάσσεται η Επιτροπή Αγώνα για το Μέλλον του Λιμένα της Σκιάθου

Υπέρ της δημιουργίας τουριστικού λιμένα (μαρίνας), του οποίου το μέγεθος δεν θα είναι δυσανάλογο σε σχέση με το μέγεθος του νησιού και θα στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη της Σκιάθου και την ευημερία των κατοίκων της, τάσσεται η Επιτροπή Αγώνα για το Μέλλον του Λιμένα της Σκιάθου, η οποία συστάθηκε την προηγούμενη Δευτέρα.

Στη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται:

«Η Επιτροπή συστάθηκε για να αγωνιστεί και να στηρίξει τη δεδηλωμένη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής (όπως αυτή εκφράστηκε διά στόματος του δημάρχου Σκιάθου, κ. Ν. Πλωμαρίτη) στη δημιουργία της μαρίνας που αναφέρεται στο ΦΕΚ 799 του 1999, καθώς και για την ευρύτερη ορθολογική ανάπτυξη του λιμένα της Σκιάθου στο σύνολό του.

Κατά συνέπεια η Επιτροπή Αγώνα για το Μέλλον του Λιμένα της Σκιάθου τάσσεται υπέρ της δημιουργίας Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας), του οποίου το μέγεθος δεν θα είναι δυσανάλογο σε σχέση με το μέγεθος του μικρού μας τόπου και θα στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη της Σκιάθου και στην ευημερία των κατοίκων της.

Ο τουριστικός αυτός λιμένας θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένος στην αισθητική του τοπίου, να σέβεται την πολιτιστική μας κληρονομιά, να λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές δυνατότητες της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού μας και να εκφράζει την πραγματική βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Θα πρέπει να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου και τη ρεαλιστική ανάπτυξη ενός σύγχρονου Επιβατικού – Εμπορικού Λιμένα.

Η Επιτροπή θα δημοσιοποιεί και θα προωθεί κάθε ιδέα, πρόταση ή παρατήρηση που θα τίθεται υπόψη της από οποιοδήποτε φορέα, κοινωνική ομάδα ή πρόσωπο.

Θα οργανώνει τον αγώνα για την επίτευξη των παραπάνω στόχων με τις εξής δραστηριότητες:

Α. Την πλήρη και σε βάθος ενημέρωση των κατοίκων της Σκιάθου.

Β. Την έμπρακτη και αγωνιστική συμμετοχή των κατοίκων στη διεκδίκηση των     δικαίων αιτημάτων τους.

Γ. Τη νομική ή και πολιτική ακύρωση της προτεινόμενης με το ΦΕΚ 799 Δ/1999 Μαρίνας και την αποδέσμευσή της από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και κάθε εκτρωματικής και βίαιης επέμβασης στο νησί μας.

Η Επιτροπή καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού μας, τους απανταχού Σκιαθίτες, τους φίλους να αγωνιστούμε ενωμένοι σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου, για να προσφέρουμε στον τόπο μας το μέλλον που του αξίζει».

Στήριξη της Επιτροπής

Με ανακοίνωσή τους o Σύλλογοw Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου Σκιάθου, o Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Παράκτιας Αλιείας Σκιάθου «Ο Άγιος Νικόλαος», o Οικολογικός Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σκιάθου «Οι Κουκουναριές», η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, o Εμπορικός Σύλλογος Σκιάθου, o Όμιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου, o Σύλλογος ΑΛΚΗ, o Σύλλογος Ιδιοκτητών Αγοραίων Βορείων Σποράδων, o Πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος», o Πολιτιστικός Σύλλογος «Δύο Αλέξανδροι», οι Φίλοι του Κάστρου, το Πνευματικό Κέντρο Ιερών Ναών Σκιάθου, η Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου, η Διεθνής Ένωση Γυναικών Σκιάθου, ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Σκιάθου και ο Σύλλογος Γονέων Λυκείου Σκιάθου στηρίζουν με ανακοίνωσή τους την Επιτροπή Αγώνα, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα άμεσης και δυναμικής αντιμετώπισης για να αποφευχθεί η περαιτέρω υποβάθμιση του λιμένα του νησιού μας, στηρίζουμε τους σκοπούς και το έργο της Επιτροπής Αγώνα για το Μέλλον του Λιμένα Σκιάθου.

Κατόπιν τούτου συμφωνούμε με τη διεκδίκηση της αποδέσμευσης του Τουριστικού Λιμένα/Μαρίνα (47 στρέμματα επιχώσεων και 2500 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων) από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με παράλληλη ακύρωση της Μελέτης/Χωροθέτησης της Μαρίνας, όπως εγκρίθηκε με το ΦΕΚ 799 Δ/1999, καθώς επίσης και τη συλλογή και επεξεργασία άλλων προτάσεων για τον Επιβατικό Λιμένα Σκιάθου, που να συμφωνεί με την αειφόρο ανάπτυξη.

Η συλλογικότητα είναι το όπλο μας σε όποιους νομικούς «εκβιασμούς και τερτίπια» κι αν χρησιμοποιήσουν θα απαντήσουμε οργανωμένα. Άλλωστε οφείλουμε να βάλουμε «κόκκινη γραμμή» και να μην επιτρέψουμε οποιοδήποτε σχεδιασμό δίχως βιώσιμη ανάπτυξη και συμμετοχή των τοπικών φορέων, ειδάλλως είναι δεδομένη η αποτυχία και η μονόπλευρη εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε ηχηρή την αντίθεσή μας στην υλοποίηση οποιοδήποτε έργου, το οποίο δεν συνάδει με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και δεν σέβεται την αισθητική και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το