Πολιτισμός

Τελευταία παράσταση για τον «Τρομάρα»

Κλείνει ο κύκλος των κυριακάτικων πρωινών παραστάσεων του έργου «Ο Τρομάρας» αύριο στο «Αχίλλειον»

Κλείνει ο κύκλος των κυριακάτικων πρωινών παραστάσεων του έργου «Ο Τρομάρας» του Γεωργίου Βιζυηνού που παρουσιάζει από τις 25 Νοεμβρίου η Πειραματική Σκηνή αύριο στις 20 Ιανουαρίου στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο» στις 11.30 π.μ.

Ο Τρομάρας είναι ένα παιδί που του έχουν δημιουργηθεί φοβίες. Συνειδητοποιώντας το πρόβλημά του αρχίζει έναν αγώνα για να το καταπολεμήσει. Σ’ αυτό τον αγώνα έχει σύμμαχο την ευστροφία και την εξυπνάδα του. Αρχίζει να δουλεύει σε ένα σιδηρουργείο και σιγά-σιγά καταπολεμά τη φοβία του στο θόρυβο. Η ωραία του φωνή τον κάνει να τον ερωτευτεί η κόρη του νομάρχη. Ο νομάρχης για να τον απομακρύνει από την κόρη του, του αναθέτει να πάει να συλλάβει ένα ληστή που μέχρι τότε κανένας δεν το έχει κατορθώσει. Συναντά τυχαία το ληστή και δίνει την εικόνα ενός ατρόμητου και θαρραλέου ανθρώπου. Αυτός τόσο πολύ εντυπωσιάζεται από την ανδρεία του Τρομάρα που τον παρακαλεί να γίνει σύντροφός του. Ο Τρομάρας όχι μόνο γίνεται σύντροφος με το ληστή, αλλά και αρχηγός του και τον πείθει να πάνε να συλλάβουν το νομάρχη. Μ’ αυτό τον τρόπο ο Τρομάρας ολοκληρώνει την αποστολή του και γίνεται ένας ήρωας. Ο νομάρχης κατενθουσιασμένος μαζί του, τώρα δέχεται να του δώσει την κόρη του για γυναίκα.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, στίχοι τραγουδιών Μαρία Κολίτσα, φωτογραφίες Χρήστου Κουζιώκα-BestInk, ζωγραφική σκηνικού Άκη Προφυλλίδη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Θάλεια Κόγκα, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής, Γιάννης Σεχίδης.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 €.

Παραστάσεις για τα σχολεία που θα θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, για όλη τη χειμερινή σαιζόν, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στο τηλέφωνο 6944388045.

Η παράσταση γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Βόλου, της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. του Δήμου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το