Photo Gallery, Αθλητισμός

Τα κορίτσια παίζουν πόλο

Στη μάχη της Β’ Εθνικής ρίχνονται ΝΟΒΑ και ΟΕΑ/ΝΑΒ

Μετά από αρκετά χρόνια απραξίας ο Βόλος δίνει το «παρών» στο γυναικείο πόλο και μάλιστα με δύο ομάδες που σήμερα ρίχνονται στη μάχη της Β’ Εθνικής. Πρόκειται για τους ΝΟΒΑ και ΟΕΑ/ΝΑΒ που μετέχουν στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος, οι αγώνες του οποίου θα φιλοξενηθούν στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος». Αντίπαλοί τους θα είναι οι Νηρέας Λαμίας, Αναγέννηση Λαμίας και Κ.Ο. Καρδίτσας, ενώ την πρόκριση στην τελική φάση θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες της κατάταξης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Συνολικά 14 ομάδες θα λάβουν μέρος στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στην υδατοσφαίριση γυναικών, που χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους ως εξής:

1ος όμιλος (Κολ. «Ποσειδώνιο» Θεσσαλονίκης): Οξυγόνο Θεσσαλονίκης, Μακεδονικός, Πανσερραϊκός, Κ.Ο. Σερρών.

2ος όμιλος (Κολ. Νέας Ιωνίας Βόλου): ΝΟΒΑ, ΟΕΑ/ΝΑΒ, Κ.Ο. Καρδίτσας, Νηρέας Λαμίας, Αναγέννηση Λαμίας.

3ος όμιλος (Κολ. Ιλίσιο): Ν.Ο. Αγίου Νικολάου, Γ.Σ. Ηλιούπολης, ΓΑΣ Λέσβου, Ηλυσιακός, Ν.Ο. Ιτέας.

Οι παραπάνω ομάδες θα αγωνιστούν από σήμερα μέχρι την Κυριακή μεταξύ τους και οκτώ από αυτές (οι δύο πρώτες του 1ου γκρουπ και οι τρεις πρώτες από το 2ο και το 3ο γκρουπ) θα προκριθούν στην τελική φάση, για να ξεχωρίσουν οι δύο που θα πάρουν τα εισιτήρια για την Α2 κατηγορία. Στα τελικά, που θα διεξαχθούν το τριήμερο 3-5 Αυγούστου, οι οκτώ ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους και οι δύο πρώτες θα παίξουν χιαστί στα παιχνίδια που θα κρίνουν την άνοδο. Σημειώνεται ότι η κλήρωση για την τελική φάση θα γίνει τη Δευτέρα 30/7 και ώρα 13.00 στα γραφεία της ΚΟΕ.

Στον όμιλο της Νέας Ιωνίας οι αγώνες αρχίζουν σήμερα στις 8 μ.μ. με τον ΟΕΑ/ΝΑΒ να αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Λαμίας, ενώ μία ώρα αργότερα ο ΝΟΒΑ θα αναμετρηθεί με τον Νηρέα Λαμίας. Το παιχνίδι μεταξύ των ομάδων του Βόλου θα διεξαχθεί στις 10 το πρωί του Σαββάτου.

Στοχεύει σε

άνοδο ο ΝΟΒΑ

Αρκετά δυνατός αναμένεται να παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα ο ΝΟΒΑ, που στοχεύσει στην άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Μάλιστα στην ομάδα ήρθαν 11 κοπέλες από Αθήνα, Πάτρα και Λαμία, που μαζί με έξι Βολιώτισσες αναμένεται να συγκροτήσουν ένα ισχυρό σύνολο, ικανό να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Β’ Εθνικής.

Ο προπονητής Σωτήρης Ζουμπουλιάς δεν έκρυψε, μιλώντας στη «Θ», ότι η ομάδα έχει υψηλές φιλοδοξίες, αλλά τόνισε ότι όλα θα κριθούν μέσα στο νερό: «Από την αρχή που δημιουργήσαμε την ομάδα θέσαμε ως στόχο την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να κάνουμε μία καλή ομάδα, αλλά ας μην πηγαίνουμε μακριά. Ας φτάσουμε με το καλό στην τελική φάση και εκεί θα δούμε τους αντιπάλους μας, καθώς και σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε εμείς. Για την ώρα το μυαλό μας είναι στους αγώνες της α’ φάσης, όπου θέλουμε να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στα τελικά, όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Δεκαεπτά παίκτριες έχει στη διάθεσή της η τεχνική ηγεσία του ΝΟΒΑ για τα παιχνίδια του επόμενου τριημέρου. Πρόκειται για τις Κλεονίκη Γκέκα (τερματοφύλακας) και Ελένη Καλογιάννη που αποκτήθηκαν από τη Ν.Ε. Πατρών, Νικόλ Τσιράκου και Σπυριδούλα Παρασκευοπούλου που προέρχονται από τον Ν.Ο. Πατρών, Βίκυ Σούλια η οποία έπαιζε στον Νηρέα Λαμίας, Κατερίνα Νικολαΐδου (τερματοφύλακας) και Αναστασία Νικολαΐδου που μετεγράφησαν από τον Ιωνικό, καθώς και τις Δόμνα Μασούρα, Εριφύλη Παπάζογλου, Αντιγόνη Φούτση και Χριστίνα Χειλά που ήταν στον Αρίων Γλυφάδας. Επίσης τις Βολιώτισσες Ευτυχία Φούντα. Έλενα Γιαννακόπουλου, Κλαίρη Μαλλιαρού, Εύη Φωτιάδου, Εύη Κωστούλα και Ράνια Τζιανή. 

 

Εμπειρίες θέλει

να αποκομίσει

ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

Μόλις πριν λίγους μήνες συγκρότησε ομάδα ο ΟΕΑ/ΝΑΒ με κορίτσια 13 ως 16 ετών που πήραν το «βάπτισμα του πυρός» στο πρωτάθλημα νεανίδων. Τώρα σε ένα πρωτάθλημα γυναικών τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα, αλλά ούτως ή άλλως η πρόκριση στα τελικά δεν αποτελεί αυτοσκοπό, όπως δήλωσε στη «Θ» και ο τεχνικός Λάμπρος Καρύδας:

«Η ομάδα μας αποτελείται από άπειρα κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 1999. Σε κάθε αγώνα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αλλά γνωρίζουμε ότι είμαστε αουτσάιντερ στον όμιλο. Ωστόσο, δηλώσαμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα διότι τα παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα μας θα αποδειχθούν χρήσιμα για όλες τις παίκτριες, που θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον».

Η σύνθεση του ΟΕΑ/ΝΑΒ θα είναι η παρακάτω: Ελβίρα Μπέη (τερματοφύλακας), Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Χριστίνα Μαλακασιώτη (αμυντικές), Βάσω Πατρώνη, Έλενα Παπαθανασίου, Σταυρούλα Μαγοπούλου, Χριστίνα Καλαβρού, Αλεξάνδρα Κωνσταντά, Μαρία Οικονόμου, Άννα Μπέκα, Λίνα Ανανιάδου (περιφερειακές), Αποστολία Μελέτη (φουνταριστή).

Συνεργάτης του Λάμπρου Καρύδα στην τεχνική ηγεσία είναι ο Δημήτρης Κόφφας.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των αγώνων του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής γυναικών είναι το κάτωθι:

Παρασκευή 27/7

20.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Αναγέννηση Λαμ.

21.00 Νηρέας Λαμ.-ΝΟΒΑ

Σάββατο 28/7

10.00 ΝΟΒΑ-ΟΕΑ/ΝΑΒ

11.00 Κ.Ο. Καρδίτσας-Νηρέας Λαμ.

17.00 Αναγέννηση Λαμ.-ΝΟΒΑ

18.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Κ.Ο. Καρδίτσας

Κυριακή 29/7

10.00 Κ.Ο. Καρδίτσας-Αναγέννηση Λαμ.

11.00 Νηρέας Λαμ.-ΟΕΑ/ΝΑΒ

16.30 ΝΟΒΑ-Κ.Ο. Καρδίτσας

17.30 Αναγέννηση Λαμ.-Νηρέας Λαμ.

Στην Προεθνική παίδων

πολίστες του Ο.Υ.Κ.Β.

Διήμερο καμπ προετοιμασίας, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουλίου, πραγματοποιεί η προεθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Παίδων στον Άγιο Κοσμά.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Περικλής Δαμάσκος κάλεσε για το πρωί (11.00) του Σαββάτου 40 πολίστες και μεταξύ αυτών τους Μολοχάδη και Χατζόπουλο του Ο.Υ.Κ. Βόλου. Το καμπ εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (2-9 Σεπτεμβρίου, Ρουσιγιόν Γαλλία).

Το πρωτάθλημα κορασίδων

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση της Α’ φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Κορασίδων (γεν. 2000) με τη συμμετοχή συνολικά 17 ομάδων. Οι όμιλοι όπως συγκροτήθηκαν είναι οι εξής:

Α’ Αττικής: Ν.Ο. Χανίων, Πανιώνιος, Ολυμπιακός, Ν.Ε. Πατρών, Ν.Ο. Βουλιαγμένης, Γλυφάδα.

Β’ Αττικής: Ν.Ο. Ρεθύμνου, Νηρέας Χαλανδρίου, Ν.Ο. Πατρών, Ιωνικός Νικαίας, Τρίτων Αμαρουσίου, Γ.Σ. Ηλιούπολης.

Θεσσαλονίκης: ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Πανσερραϊκός, Ν.Ο. Λάρισας, ΟΕΑ/ΝΑΒ.

Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να γίνουν το τριήμερο 19, 20 και 21 Οκτωβρίου.

Στην τελική φάση (2-4 Νοεμβρίου) προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες από τους ομίλους της Αττικής και οι δύο πρώτες από τον όμιλο της Θεσσαλονίκης (σύνολο 8).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το