Photo Gallery, Αθλητισμός

Τα βλέμματα σε Βελεστίνο και Ξηριά στην ΕΠΣΘ

 

Μία στροφή πριν το φινάλε στην Α’ τοπική κατηγορία και η μάχη για την κατάκτηση του φετινού τίτλου βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Ρήγα Φεραίο να έχει ένα βαθμό παραπάνω από την Α.Ε. Διμηνίου. Για την 29η αγωνιστική οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν αύριο Σάββατο με υπολογίσιμους αντιπάλους και θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να πάρουν τους τρεις πόντους. Ίσως πιο δύσκολο έργο να το έχει η Α.Ε. Διμηνίου μια και θα παίξει με τον Μαγνησιακό στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος στον Ξηριά, ενώ ο Ρήγας θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι στον Θησέα.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Χωρίς αμφιβολία τα παιχνίδια Ρήγας Φεραίος-Θησέας και Μαγνησιακός-Α.Ε. Διμηνίου ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 29ης ημέρας στην Α’ ΕΠΣΘ. Οι Βελεστινιώτες θέλουν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν το βαθμολογικό προβάδισμα από τους Διμηνιώτες, ενώ σε περίπτωση που κερδίσουν και η ΑΕΔ ηττηθεί τότε θα πανηγυρίσουν πρόωρα την κατάκτηση του τίτλου. Αντίθετα, στο Διμήνι ελπίζουν σε δική τους νίκη και «στραβοπάτημα» του Ρήγα προκειμένου να τον ξεπεράσουν και να ανέβουν στην 1η θέση.

Όσον αφορά τον αγώνα του Βελεστίνου οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν με πλήρη σύνθεση, ενώ από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο Βογιατζής που τραυματίστηκε σοβαρά κόντρα τον Α. Γαζή λόγω της κάκιστης κατάστασης του αγωνιστικού χώρου στα Λεχώνια. Μάλιστα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα χειρουργηθεί στον χιαστό. Αντίθετα επιστρέφει από τιμωρία ο Ρηγίνος.

Ο Ρήγας θεωρείται φαβορί μια και θα παίξει και μπροστά στο κοινό του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσει τον Θησέα, όπως τονίζει στη «Θ» και ο τεχνικός της ομάδας του Βελεστίνου Λάκης Μπακάλης: «Απομένουν δύο παιχνίδια για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και είμαστε στην πρώτη θέση. Όπως είναι λογικό θέλουμε να μείνουμε εκεί και γι’ αυτό δεν πρέπει να έχουμε βαθμολογικές απώλειες. Ο Θησέας είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος που θα έλθει στο Βελεστίνο χωρίς να έχει να χάσει κάτι. Επιβάλλεται, λοιπόν, να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης και να μην χαλαρώσουμε ούτε στιγμή. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος διότι η ομάδα μου βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Με τη βοήθεια και του κόσμου μας ευελπιστώ ότι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο Θησέας θα επιδιώξει να κάνει τη …ζημιά στον Ρήγα, με τον προπονητή του Ηλία Κούγιαλη να δηλώνει: «Την πίεση για τη νίκη δεν την έχει η ομάδα μου, αλλά ο Ρήγας. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας και από κει και πέρα ότι ήθελε προκύψει. Πάντως, όπως κάνουμε τις τελευταίες αγωνιστικές θα χρησιμοποιήσουμε ξανά κάποια νέα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του Θησέα, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε για το θετικό αποτέλεσμα». 

Στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος στον Ξηριά, ο Μαγνησιακός θα υποδεχθεί την Α.Ε. Διμηνίου. Οι «κυανόλευκοι» πριν δύο αγωνιστικές κέρδισαν εκτός έδρας τον Ρήγα βάζοντας «φωτιά» στη μάχη του τίτλου, ενώ τώρα θα επιδιώξουν να αποδείξουν για μία ακόμη φορά ότι η πορεία τους στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος δεν είναι τυχαία.

Ο προπονητής του Μαγνησιακού Βασίλης Πανόπουλος, που ίσως να μην έχει στη διάθεσή του τον έμπειρο Θανάση Ζιάκα για επαγγελματικούς λόγους, μίλησε στη «Θ» για το αυριανό ματς: «Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας με την Α.Ε. Διμηνίου είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Όπως παίξαμε κόντρα στον Ρήγα και νικήσαμε το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στο παιχνίδι του Σαββάτου. Το οφείλουμε στην ιστορία του Μαγνησιακού, που είναι ένας σύλλογος με πολλά νέα παιδιά τα οποία διδάσκει πως θα γίνουν σωστοί και έντιμοι αθλητές.

Για το παιχνίδι με την Α.Ε. Διμηνίου έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Φυσικά οι αντίπαλοί μας δεν βρίσκονται τυχαία στην 2η θέση. Διαθέτουν ποιοτικούς παίκτες όπως τους Τσεκούρα, Μπαντά, Πλακαρό, Ζαρκάδα κ.α., γι’ αυτό και περιμένω ένα δύσκολο ματς και για τις δύο πλευρές που θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Για την ΑΕΔ θα απουσιάσουν οι τραυματίες Αραμπατζής και Φαρασόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο τεχνικός Κώστας Μπράτσος επεσήμανε τα εξής: «Για μας το παιχνίδι με τον Μαγνησιακό είναι όλη η χρονιά. Δουλέψαμε πολύ για να είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του και ευελπιστώ ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς αν παρουσιαστούμε στο γήπεδο το ίδιο αποφασιστικοί όπως κόντρα στον Εθνικό. Φυσικά δεν υποτιμούμε τον Μαγνησιακό που είναι μία οργανωμένη ομάδα με επιθετικό στιλ παιχνιδιού. Εξάλλου αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε και πως θα παίξει απέναντί μας. Αν δηλαδή θα είναι πολύ καλός όπως στο παιχνίδι με τον Ρήγα ή κατώτερος του αναμενόμενου όπως την προηγούμενη αγωνιστική με τον Αίαντα Σούρπης».

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ, της 28ης της Β’ και της 25ης της Γ’ κατηγορίας, καθώς και οι διαιτητές με τους βοηθούς τους έχουν ως εξής:

 

Α’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 21/4

Γηπ. Πτελεού, 17.00, Πρωτεσίλαος-Αγία Παρασκευή: Τσακούμης, Τσάγγαρης, Δημητράκης.

Γατζέας, 17.00, Α.Ε. 2002-Ηρακλής Β.: Βλάχος, Μπέλου, Τσαμαδιάς.

Καναλίων, 17.00, Απόλλων Καν.-Σαρακηνός: Δημητριάδης, Καλατζής, Αθηναίος.

Βελεστίνου, 17.00, Ρήγας-Θησέας: Παλιούρας, Κόκκαλης, Καπέσιος.

Ι.Μ. Δημητριάδος, 17.00, Μαγνησιακός-Α.Ε. Διμηνίου: Δαλούκας, Πετρόπουλος, Τασιόπουλος.

Σούρπης, 17.00, Αίας Σούρπης-Ανθ. Γαζής: Γκάγκας, Τσιγγινές, Μεταξιώτης.

Εθνικός-Α.Ε. Φερών 3-0 α.α.  

Κυριακή 22/4

Σκιάθου, 13.30, Σκιάθος-Δήμητρα: Θεοχάρης, Σταθούρος, Καρακίτσος.

Β’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 21/4

ΕΑΚ Βόλου, 17.00, Άρης Μελ-.Αγχίαλος: Τρυφωνίδης, Π. Σακκάς, Νικόπουλος.

Πλατάνου, 17.00, Μυρμιδόνες-Ν.Α. Νίκης: Χαλβατζάκος, Δ. Σακκάς, Κωστόπουλος.

Νεάπολης, 17.00, Δάφνη-Μακρινίτσα: Ματσούκας, Β. Μαγουλιανίτης, Ντάντος.

Αϊδινίου «Κ. Ζουμπουρλής», 17.00, Ε.Μ.Α.- Αστέρας Ριζ.: Αθανασίου, Κατσαρός, Αναστασίου.

Στεφανοβικείου, 17.00, Διαγόρας-Ιάσων Α.Μ.: Κουρσοβίτης, Σαρακατσάνος, Παπαχρήστος.

Καζανάκι, 17.00, Ιωλκός-Ακρόπολη: Ρούσης, Γαβριτόπουλος, Μίχος.

Διμηνίου, 17.00, Πηλέας-Πανιώνιος: Τριάντος, Γιάννης, Γκουγκινούδης.

Κυριακή 22/4

Σκοπέλου, 13.30, Σκόπελος-Κένταυρος Αργ.: Μπουργάνης, Τσιάς, Βολιώτης.

Γ’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 21/4

Αγίων Θεοδώρων, 17.00, Ηρακλής Α.Θ.-ΑΠΟΒ: Κουβάτα, Γεωργίου, Γεωργατζής.

Κυριακή 22/4

Αϊδινίου «Κ. Ζουμπουρλής», 17.00, Απόλλων Κρ.-Αετός: Χαρβάλας, Παπαδημητρόπουλος, Παπαπορφυρίου.

Αλμυρού, 17.00, Άθλος-Δημητριάς: Γόργορης, Χριστόπουλος, Κ. Μαγουλιανίτης.  

Ρεπό: Τοξότης

Το ποινολόγιο

Από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΘ ανακοινώθηκε ότι τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής οι ποδοσφαιριστές Ι. Τσατσαρώνης (Α. Γαζής), Ι. Βλαχάβας (Νέοι Αθλητές Νίκης) και Η. Σκοπελίτης (Άρης Μελ.). 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το