Πολιτική

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Μιλούν για «δήθεν διαφωνίες» των κυβερνητικών εταίρων

Τα πυρά των κομμάτων της Αντιπολίτευσης δέχθηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τη διαμόρφωση ενός άδικου και αντικοινωνικού πακέτου που θα οδηγήσει στην ισοπέδωση της κοινωνίας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μιλούν για δήθεν διαφωνίες των εταίρων, οι οποίοι συνεχίζουν να εμπαίζουν τον λαό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η Τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στην διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας.

Το βέβαιο είναι, ότι το νέο πακέτο μέτρων ξεκινά από τα 11,5 δις αλλά είναι απροσδιόριστο μέχρι που θα φθάσει. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί , δεν θέλει και δεν θα καθίσει με δεμένα τα χέρια μπροστά στα νέα μέτρα της εξόντωσής του.»

Ο Χρήστος Ζώης των Ανεξάρτητων Ελλήνων τονίζει: «Οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι με τις δήθεν διαφωνίες τους συνεχίζουν να εμπαίζουν έναν λαό εξαπατημένο, προσβεβλημένο και εξαθλιωμένο. Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλοι γνωρίζουμε πως τα μέτρα έχουν κλείσει;

Αρκεί να ακούσει κανείς τον τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, από τον οποίο εγκαίρως και εγκύρως πληροφορούμαστε τις ειλημμένες αποφάσεις», για να προσθέσει: «σε μονοκομματική κυβέρνηση θα υπήρχαν περισσότερες και γνησιότερες διαφωνίες, από όσες δήθεν επικαλούνται οι εταίροι της σημερινής τριμερούς. Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας να τελειώσει εδώ και τώρα».

Για τραγική φαρσοκωμωδία κάνει λόγο η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα: «Από τη στιγμή που και οι τρεις και όχι μόνον αυτά τα κόμματα, υπόσχονται ότι δε θα βάλουν σε κίνδυνο τη στρατηγική παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ, γιατί εκεί είναι η ουσία, τότε σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού.»

Εν τω μεταξύ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα παραπέμψει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης το θέμα που ανέκυψε με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Δ. Κουκούτση, ο οποίος επιτέθηκε κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασιλικής Κατριβάνου στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου την περασμένη Παρασκευή. Η βουλευτής είχε προσέλθει μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Αθηναίων κ. Π. Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας κ. Τζαβέντ Ασλάν, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του τελευταίου ο χρυσαυγίτης βουλευτής, ο οποίος, σύμφωνα με τη μαρτυρία της κυρίας Κατριβάνου, κινήθηκε μαινόμενος εναντίον τους και άρχισε να σπρώχνει βιαίως τον εκπρόσωπο των μεταναστών, ενώ απείλησε να χειροδικήσει τόσο εναντίον του δημοτικού συμβούλου, όσο και της βουλευτού όταν επιχείρησαν να μπουν στη μέση. Παρενέβη ωστόσο η αστυνομική φρουρά της Βουλής η οποία τον συγκράτησε. «Η βία της Χρυσής Αυγής δεν έχει όρια. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν κανένα περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του κοινοβουλίου. Δηλαδή είναι μια απειλή για όλους μας, ένας έλληνας βουλευτής να ετοιμάζεται να χτυπήσει μια ελληνίδα βουλευτή», δήλωσε σχετικώς η κ.  Κατριβάνου μιλώντας στον «Αθήνα 9,84».

Το πρωτοφανές επεισόδιο ετέθη μέσω διαβήματος του ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρο της Βουλής. Αντιπροσωπεία του κόμματος αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κ.Ο. κ. Ν. Βούτση και την κ. Κατριβάνου επισκέφθηκε τον κ. Μεϊμαράκη καταγγέλλοντας το θλιβερό συμβάν και εκφράζοντας τη γενικότερη έντονη ανησυχία τους «για όλες τις τελευταίες εκφάνσεις πολιτικής, ακροδεξιάς βίας μέσα και έξω από τη Βουλή σε πολίτες και εκπροσώπους φορέων», όπως δηλώθηκε χαρακτηριστικά. Ετσι, με αφορμή το διάβημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής  θα συγκαλέσει άμεσα την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία βάσει του Κανονισμού εισηγείται μέτρα και παρεμβαίνει δημόσια, όταν κρίνει αναγκαίο, για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών.

Ωστόσο, θεωρείται αβέβαιο το κατά πόσον η όποια θεσμική παρέμβαση συνετισμού του εν λόγω βουλευτή θα αλλάξει το κλίμα, το οποίο, εξάλλου, αποτύπωσε με αποκαλυπτικό τρόπο ο ίδιος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κ. Ν. Μιχαλολιάκος πριν από λίγες ημέρες από τις Θερμοπύλες λέγοντας: «Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα (στη Βουλή). Αισθανόμαστε μια σιχασιά και μία αηδία. Αν θέλουν τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος. Θα δούμε τι σημαίνει τάγματα εφόδου…».

Κατηγορηματικά αντίθετη στις περικοπές στους ένστολους η Αλέκα Παπαρήγα

Με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών φορέων των ενστόλων συναντήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα. Η γγ του ΚΚΕ εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση στις περικοπές των μισθών τους, ενώ τόνισε την ανάγκη ο αγώνας των ενστόλων να ενταχθεί στον γενικότερο αγώνα των εργαζομένων να μην περάσουν τα νέα μέτρα.

«Σήμερα, υπάρχουν οι προϋποθέσεις σε όλους τους χώρους να δυναμώσει η ενιαία στάση και η ενιαία συνείδηση απέναντι στο εξής πρόβλημα: Την κρίση δεν την δημιούργησαν ούτε οι ένστολοι, ούτε ο εργαζόμενος λαός και, επομένως, δεν μπορούμε να πληρώσουμε όσα πληρώσαμε και, πολύ περισσότερο, δεν μπορούμε να δεχθούμε τα νέα μέτρα» είπε η κ. Παπαρήγα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος είπε ότι «οι ένστολοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, μας έχουν τσαλακώσει και ψυχικά και ηθικά και οικονομικά».

«Ακούμε ότι πιθανόν να υπάρξει εφαρμογή μειώσεων στους μισθούς των πυροσβεστών και ότι από αυτό θα εξαιρεθούν μόνο οι μάχιμοι και ερωτώ ‘ποιος είναι, αυτή τη στιγμή, μη μάχιμος στο Πυροσβεστικό Σώμα, στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό’» ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Νίκος Αθάνατος, προσθέτοντας «ας αφήσουν λοιπόν τις μάνικες οι μη μάχιμοι πυροσβέστες, να δούμε ποιοι θα σβήσουν τις φωτιές».

«Οι νέες περικοπές, που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στους ένστολους, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της εργασίας μας και το κατ’ ευφημισμό ‘ειδικό μισθολόγιο’ των ένστολων» δήλωσε ο Γιώργος Δριβάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το