Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Εκδήλωση για τα εργασιακά χθες στο Βόλο με ομιλητή το Δημ. Στρατούλη

stratoulis

Λιτότητα, φτώχεια, αύξηση του δημόσιου χρέους, απαξίωση της Παιδείας, εργασιακός μεσαίωνας με διάλυση των εργασιακών σχέσεων είναι μερικά από τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής που έχουν φέρει κοινωνική διάλυση. Αυτές είναι οι βασικές θέσεις των ομιλητών της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας που έγινε χθες το βράδυ στην παραλία του Βόλου με προσκεκλημένο το βουλευτή του κόμματος κ. Δημ. Στρατούλη. Ομιλητής και ο βουλευτής Μαγνησίας Αλεξ. Μεϊκόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και την ανακοπή με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Στρατούλης κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν την αντίστασή τους τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» εκλογές τον Οκτώβριο.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και στόχος είναι να προλάβει την ολοκληρωτική καταστροφή του λαού και της χώρας.

Η χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην παραλία του Βόλου (μπροστά από το Πανεπιστήμιο) είχε ως βασικό θέμα συζήτησης τις εργασιακές σχέσεις και πάνω σε αυτό οι ομιλητές ανέπτυξαν τις θέσεις του κόμματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα σταθερό καθεστώς εργασίας, με καθαρά αμοιβόμενους εργαζόμενους και με προστασία του βασικού κατώτατου μισθού. Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τις πράξεις που ψήφισε η Βουλή για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας» είπε ο κ. Μεϊκόπουλος και πρόσθεσε ότι «θα απαγορεύσει τα μπλοκάκια και τις συμβάσεις έργου», καθώς θέλει καθαρή εργασία. Παράλληλα, είπε, θα ενισχυθεί και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. «Θα σταματήσουμε την πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων για να ανακοπεί και η κοινωνική διάλυση» υπογράμμισε ο βουλευτής Μαγνησίας. Ακόμη από τους ομιλητές τονίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκληρύνει την αντιπολιτευτική του γραμμή. Το σύνθημα μάλιστα μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το περασμένο Σαββατοκύριακο είναι «φτάνει πια να τελειώνουμε μ’ αυτούς».
Ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με κάθε τρόπο εκλογές τον Οκτώβριο, ενώ ανέφερε ότι είναι δύσκολο να κρατήσει αυτή η κυβέρνηση, η οποία στηρίζεται σε 153 βουλευτές, τρεις παραπάνω από το όριο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Εκτίμησε δε ότι η κυβέρνηση είναι δύσκολο να αντέξει κάτω από την πίεση των λαϊκών αγώνων, αλλά και την πίεση που ασκούν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Κυρίως, όμως, όπως ειπώθηκε, μετά την πίεση που θα δεχτεί από τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών, ειδικά για το νέο δάνειο της τρόικας και ένα νέο, πολύ πιο δυσβάσταχτο μνημόνιο.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβαν ότι το κόμμα στηρίζει τους αγώνες όλων των εργαζομένων στην Παιδεία, την Υγεία, το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα που βρίσκονται σε κινητοποίηση ή θα κινητοποιηθούν. Στηρίζει τους αγώνες «ηθικά και πολιτικά, καθώς τα αιτήματά τους είναι δίκαια» όπως τονίστηκε.

«Θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα ανατροπής, συντονιστικά, στις γειτονιές, στα σχολεία, στους χώρους σπουδών, στους τόπους εργασίας για να διώξουμε την κυβέρνηση, την τρόικα και τα μνημόνια» επισήμανε ο κ. Στρατούλης.
«Στη θέση της σημερινής κυβέρνησης πρέπει να έρθει μια κυβέρνηση της Αριστεράς και στη θέση των μνημονίων ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, με παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που θα έχει βασικά του κριτήρια τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αποκατάσταση των λαϊκών εισοδημάτων, τη στήριξη των μικρομεσαίων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης και των κοινωνικών πολιτικών» είπε χαρακτηριστικά.

Για την κινητικότητα και τις απολύσεις τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβαν ότι όποιοι απολυθούν θα επαναπροσληφθούν και θα τεθεί «φραγμός» στις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Στρατούλης, πριν από την εκδήλωση στην παραλία, μετέβη στην ΕΡΑ Βόλου – που συνεχίζει την εκπομπή της – έδωσε συνέντευξη και εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους απολυμένους της ΕΡΤ.

Η επίσκεψη του κ. Στρατούλη συνεχίζεται και σήμερα με συναντήσεις εκπροσώπων φορέων και σωματείων στο Εργατικό Κέντρο του Βόλου. Στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο.

Όπως έγινε γνωστό από τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του κόμματος κ.κ. Στρατούλης, Μεϊκόπουλος και Μπίζας, στις 9 σήμερα το πρωί θα συναντηθούν στο Νοσοκομείο Βόλου με γιατρούς και εργαζόμενους και στις 10.30 π.μ. θα συναντηθούν με τα ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το