Photo Gallery, Τοπικά

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι;

Εκλογές την ερχόμενη Κυριακή στο Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου

Συνεχίζουν την αποχή μέχρι σήμερα τουλάχιστον από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι του Βόλου, αντιδρώντας στην πρόταση της κυβέρνησης για απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Η αποχή μάλλον θα συνεχιστεί μέχρι τέλος του μήνα, καθώς μεσολαβούν και οι εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο.

Τα κορυφαία ζητήματα που αναδεικνύουν οι δικηγόροι, είναι:

-Της προστασίας των ελαχίστων αμοιβών των δικηγόρων, ιδιαίτερα των νέων και συνεργατών τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και κατασκευαστικών επιχειρήσεων, οι οποίοι θα κληθούν ελλείψει ενός κατώτατου ορίου προστασίας των ελάχιστων αμοιβών να παρέχουν τις υπηρεσίες τους έναντι «πινακίου φακής».

-Της δημιουργίας των δικηγορικών εταιρειών με τη μορφή «χταποδιού», οι οποίες μέσω των ανά την Ελλάδα – σε απεριόριστο αριθμό – «εταίρων» τους θα συγκεντρώνουν δικηγορική ύλη, όση έχει απομείνει στην έδρα της εταιρείας και με δεδομένο ότι οι «εταίροι» δεν θα μπορούν να δικηγορούν αυτοτελώς εκεί όπου διατηρούν το γραφείο τους θα λειτουργούν αφενός αντικειμενικά ως «υποκαταστήματα» των εταιρειών, αφετέρου σαν «ατζέντηδες» που θα λειτουργούν απλά διεκπεραιωτικά.

Επιπλέον ορατός είναι ο κίνδυνος δημιουργίας ολιγοπωλιακών καταστάσεων, «καρτέλ», που θα προκαλέσουν «ασφυξία» στην υποτιθέμενη «ελεύθερη» αγορά νομικών υπηρεσιών και νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των δικηγόρων.

Οι εκλογές

Δύο συνδυασμοί διεκδικούν τις ψήφους των 600 περίπου δικηγόρων του Βόλου στις εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.

Ο νυν πρόεδρος κ. Αναστ. Βολιώτης θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου – για τρίτη θητεία. Απέναντί του, υποψήφιος πρόεδρος, είναι ο κ. Γιώργος Αθανασάκης, ο οποίος θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την θέση.

Στο συνδυασμό του κ. Βολιώτη για τις θέσεις των συμβούλων – του 14μελους Δ.Σ. – έχουν θέσει υποψηφιότητα 23 άτομα. Η ανανέωση στο συνδυασμό είναι περίπου στο 50%. Το χαρακτηριστικό ωστόσο είναι πως σχεδόν οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού του νυν προέδρου έχουν ήδη εμπειρία στο χώρο και μετρούν περισσότερα χρόνια στη δικηγορία.

Στο συνδυασμό του κ. Γ. Αθανασάκη συμμετέχουν 12 υποψήφιοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι, που επιχειρούν – όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά- να φέρουν «νέο αέρα» και «πνοή» στο Σύλλογο.

Ειδικότερα, στο συνδυασμό με επικεφαλής τον κ. Βολιώτη, υποψήφιοι σύμβουλοι είναι: Στεργ. Αγροκώστας, Ευγενία Αποστολίδου, Μιχ. Βασιλικός, Εμαν. Γαρυφαλλίδης, Λαζ. Γαϊτάνης, Αθαν. Γεωργαντζόπουλος, Ιωαν. Διαμαντής, Τριανταφ. Εμμανουηλίδης, Κων. Ζαπάντης, Αστερ. Ζαχαριάδης, Ερασμία Καλαφάτη, Χρ. Καρακώστας, Μαρία Ξυφώλη, Ελευθ. Παπαγρηγορίου, Αρετή Πρίντζου, Παναγ. Σαράφης, Χρ. Στρατηγόπουλος, Ιωαν. Τερλεξής, Βασ. Τζιώρας, Νίκη Τσιλιβίδου, Λαμ. Φράγγος, Μιχ. Φώτου και Νικ. Χατζησταματίου.

Στο συνδυασμό με επικεφαλής τον κ. Αθανασάκη υποψήφιοι σύμβουλοι είναι: Αποστ. Ατσιάς, Παναγούλα Γεωργιάδη, Γεωργ. Ευθυμίου, Θεόδωρος Κανελλής, Βιολέττα Καντόλα, Δημ. Καραγιάννης, Αλεξ. Κατσιακιώρης, Χρύσα Κλεφτάκη, Σωκράτης Κόκκαλης, Μιχ. Νυστάζος, Νικολέτα Πρίντζου και Λευτέρης Σολιδάκης.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου από το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου. Έχει προβλεφθεί, στην προκήρυξη, επαναληπτική αναμέτρηση – αν χρειαστεί – στις 6 Μαρτίου. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το