Τοπικά

Συνεργασία για τις περιπολίες στα περιαστικά δάση Δήμου Βόλου

Π.Υ.

Ο συντονισμός των δράσεων ενόψει της έναρξης περιπολιών στα περιαστικά δάση του Δήμου Βόλου, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε χθες η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου, με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Χαρ. Πόζογλου και εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων της περιοχής, μία μέρα μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για την αντιμετώπιση κινδύνων από πυρκαγιές.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ενέργειες και ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων κατά την προετοιμασία, αλλά και κατά τη διάρκεια των περιπολιών, προκειμένου η κάθε υπηρεσία και η κάθε οργάνωση, υπό την ευθύνη και την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, να γνωρίζει πότε και τι πρέπει να κάνει, ώστε οι παρεμβάσεις να είναι άμεσες και αποτελεσματικές. Τα περιαστικά δάση, στα οποία προγραμματίζονται περιπολίες, είναι οι λόφοι Γορίτσας, Ανωμαλιάς, Επισκοπής, Πευκακίων και Αγίου Στεφάνου στο Σωρό. Επίσης, στις δασικές περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς και Αρτέμιδας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, άμεσα θα γίνει καταγραφή των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η κάθε εθελοντική ομάδα και τα στοιχεία θα δοθούν τόσο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Οι περιπολίες θα γίνονται από συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα σε συγκεκριμένο τόπο, σύμφωνα με πρόγραμμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κάθε φορά που δίνεται βαθμός επικινδυνότητας 3. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με spot στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, για την προστασία των δασών από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο υποδιοικητής Γ. Βλόντζος, από το Δήμο Βόλου ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Α. Μεταφτσής και οι: Κ. Τράγαλος, Δ. Τσικουντουρίδης και Μ. Ραφαηλίδου από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Β. Ηλιόπουλος από τη Λέσχη Eιδικών Δυνάμεων, Στ. Τρικεριώτης και Λελούδης από την Άμεση Παρέμβαση Αγριάς, οι Εμ. Παυλής και Ραΐδης ως εκπρόσωποι των εθελοντών του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών και, τέλος, ο κ. Παχιός από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Βλασίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το