Photo Gallery, Τοπικά

Συνεργασία για ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου των Φθιωτίδων Θηβών

Μεταξύ του Δήμου Βόλου και του «Κοινού των Μαγνήτων»

 

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου «Το Κοινόν των Μαγνήτων», το οποίο συγκροτούν απόδημοι Μάγνητες που ζουν και εργάζονται σε διάφορες χώρες του κόσμου. Ο αντιπρόεδρος Νίκος Πράντζος και η γραμματέας Σοφία Ζαφραντζά ενημέρωσαν τον κ. Σκοτινιώτη για τις δραστηριότητες και τους στόχους του Σωματείου, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να στηρίξει την προσπάθεια δημιουργίας ουσιαστικών δεσμών επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των αποδήμων Μαγνήτων.

Ο Δήμαρχος Βόλου, ο οποίος ως Νομάρχης Μαγνησίας υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Σωματείου, δεσμεύτηκε για διαρκή στήριξη και αρωγή του εγχειρήματος και εξέφρασε τη βούληση της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη μιας γόνιμης συνεργασίας με σκοπό την προώθηση κοινών στόχων. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από το Δ.Σ. του «Κοινού των Μαγνήτων» να υιοθετήσουν την προσπάθεια ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου, συμβάλλοντας στην καμπάνια για τη συγκέντρωση των απαραίτητων χρηματικών πόρων.

Οι εκπρόσωποι των απόδημων Μαγνήτων αναφέρθηκαν στους σημερινούς στόχους του Σωματείου, το οποίο προσπαθεί να επαναδραστηριοποιηθεί έπειτα από ολιγόχρονη αδράνεια, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι επιδίωξη είναι να γίνει μια πληρέστερη καταγραφή των ανά τον κόσμο Μαγνησιωτών και προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται εκδήλωση στο Βόλο με θέμα την ιστορία των Μαγνήτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι και θα συνδυαστεί με επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους Δημητριάδας και Φθιωτίδων Θηβών.

Ενημερώνοντας αναλυτικά τον κ. Ν. Πράντζο και την κ. Σ. Ζαφραντζά για την προσπάθεια ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι πρόκειται για έναν πολύτιμο πολιτιστικό θησαυρό της Μαγνησίας και ζήτησε να ενημερωθούν σχετικά όλα τα μέλη του «Κοινού των Μαγνήτων» προκειμένου να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους για την ολοκλήρωση της ανασκαφής. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η αντιδήμαρχος κ. Ν. Οικονόμου και ο κ. Στ. Ζαφραντζάς.

 

Παλαίμαχοι

ποδοσφαιριστές

 

Νωρίτερα σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου συναντήθηκε στο γραφείο του με μέλη του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Βόλου, τα οποία τον ενημέρωσαν σχετικά με την προσπάθεια δημιουργίας Μουσείου για την προβολή της ιστορίας του Ολυμπιακού και γενικότερα του τοπικού ποδοσφαίρου και κατέθεσαν προτάσεις για το χώρο στέγασής του. Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα εξετάσει το ζήτημα και θα συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της για την επίτευξη του στόχου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το