Photo Gallery, Πολιτική

Συναντήσεις Πρωθυπουργού-Αρχηγών

Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Τσίπρας, Μπακογιάννη, Κουβέλης στην ατζέντα της σημερινής μέρας

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει πάλι αύριο ο Γ. Παπανδρέου

 

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί την Τρίτη (σήμερα) με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στο Μέγαρο Μαξίμου, ως ακολούθως:

Στις 10.30 π.μ., με τον Πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά

Στις 12.15 μ.μ., με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη

Στη 1.30 μ.μ., με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα

Στις 2.30 μ.μ., με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη

Στις 3.30 μ.μ., με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Εξάλλου ο Πρωθυπουργός  θα ξαναπεράσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα την Τετάρτη (αύριο) το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου. Θα έχει νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και σύμφωνα με πληροφορίες θα τον ενημερώσει για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα που συζητήθηκε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.

«Δεν μπορούμε να πούμε ναι στο λάθος, το οποίο και συνεχίζεται», επανέλαβε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ενόψει της συνάντησης Σαμαρά με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη (σήμερα). Ο Γ. Μιχελάκης τόνισε ότι «πίσω από τη συναίνεση η κυβέρνηση θέλει να κρύψει την αναποτελεσματικότητα της».

Επέκρινε έντονα το κυβερνών κόμμα διερωτώμενος: «Πού εμπόδισε την κυβέρνηση η έλλειψη συναίνεσης να προχωρήσει στο πρόγραμμά της και να κυβερνήσει. Τα προβλήματα στο Ελληνικό, το φιάσκο στον Αστακό, το γεγονός ότι δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν τα έξοδα και να περιορίσουν τις δαπάνες οφείλεται στην έλλειψη συναίνεσης; Η ΝΔ έχει στηρίξει, όπου υπάρχουν μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση όπως αυτή που έκανε το ΠΑΣΟΚ Είναι η αναποτελεσματικότητα τους που τους εμποδίζει να κυβερνήσουν σωστά».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να ακολουθεί μία πολιτική η οποία δεν βγάζει πουθενά, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση του μνημονίου με την τρόικα.

Έφερε ως παράδειγμα το μνημόνιο της Πορτογαλίας, το οποίο στοχεύει, όπως είπε, σε λιγότερη λιτότητα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις, ενώ εμπεριέχονται και μέτρα που έχει συμπεριλάβει και η ΝΔ στο Ζάππειο ΙΙ.

Επεσήμανε τα όσα είπε ο εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ, Τζον Λίπσκι, σε συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην οποία διαπίστωσε σοβαρές καθυστερήσεις στην προώθηση αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ ο κ. Λίπσκι τόνισε πως «αυτά έπρεπε να γίνουν πρώτα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ξεκινήσατε με περικοπές αποδοχών και συντάξεων».

Ο ίδιος τάχθηκε εκ νέου κατά των απολύσεων στο δημόσιο, δηλώνοντας ότι η μονιμότητα είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα.

Εξάλλου την «συνευθύνη» θεωρεί ως προαπαιτούμενο για την συναίνεση, ο ΛΑΟΣ σύμφωνα με στελέχη του κόμματος που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Καρατζαφέρης θα μεταβεί στις 12:15 στο μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς που δέχθηκαν την πρόσκλησή του για την αναζήτηση κοινού τόπου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα πάει στον πρωθυπουργό με σκοπό να ακούσει, αφενός, την άποψή του για την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα και τους στόχους που θέτει για το άμεσο μέλλον, και, αφετέρου, να παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συναίνεσης για να υλοποιηθούν οι απαραίτητες πολιτικές.

Και στη συνέχεια θα «ζυγίσει» τα όσα ακούσει από τον πρωθυπουργό και θα αποφασίσει την στάση του κόμματός του. Αυτό που θα ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου ο κ. Καρατζαφέρης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στενός συνεργάτης του, είναι «να μας πει με ποιους θα προχωρήσει και με ποιους θα υλοποιήσει τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο».

«Στη χάραξη της πολιτικής θα βρούμε κοινά σημεία, εφόσον συμφωνήσουμε στα βασικά», λένε στην Kαλλιρόης και ως προϋπόθεση για συναίνεση εκ μέρους του ΛΑΟΣ σε αυτά που θα ακούσει ο αρχηγός του κόμματος από το στόμα του κ. Παπανδρέου, είναι τα πρόσωπα, με τα οποία θα πορευθεί.

Στο επιτελείο του ΛΑΟΣ πνέουν μένεα κατά ορισμένων υπουργών, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στελέχη του ΛΑΟΣ, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των περιστάσεων, και η παρουσία τους στο κυβερνητικό σχήμα θεωρείται λόγος για μη συναίνεση.

 

Για να δηλώσει την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ακολουθούμενη πολιτική θα συναντηθεί όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό, ενώ ενδεικτική των θέσεων του κόμματος είναι η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, που τόνισε: “Πασχίζουν να στήσουν το σκηνικό της συναίνεσης για να προλάβουν και να ακυρώσουν τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην άδικη πολιτική τους”.

Στις 2:30 μετά το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με την Ντόρα Μπακογιάννη. Για το θέμα της συναίνεσης ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: “Λύση υπάρχει δεν είναι εύκολη, μπορεί όμως να βρεθεί αν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας συσπειρωθούν γύρω από ένα σαρωτικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων”.

Στις 3:30 το κατώφλι του Μαξίμου θα περάσει ο Φώτης Κουβέλης, ενώ η “Δημοκρατική Αριστερά” αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση: “Η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει ότι πρέπει να αναζητηθεί διέξοδος από την κρίση χωρίς να συνθλίβεται η κοινωνία και ιδιαίτερα τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα”.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το