Photo Gallery, Τοπικά

Συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο Βόλου σήμερα

Στον «αέρα» πληρωμές υπαλλήλων

Οι υπάλληλοι του Δήμου Βόλου που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το νέο Νόμο, εξακολουθούν να εργάζονται, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει εάν θα πληρωθούν ή όχι.

Από το Δήμο Βόλου δεν έχουν εκδοθεί καταστάσεις για τις αποχωρήσεις του προσωπικού και οι υπάλληλοι αναμένουν ενημέρωση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την τύχη τους.

«Εμείς δεν εκδίδουμε καταστάσεις και δεν γνωρίζουμε ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί την ίδια ώρα απειλούνται με μέτρα και οι υπάλληλοι των γραφείων προσωπικού» τόνισε η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου.

Στο μεταξύ, σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Βόλου προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο συνέχισης των κινητοποιήσεών τους. Αυτό αποφάσισε χθες σε συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας. Χθες αποφασίστηκε και η πραγματοποίηση τρίωρης στάσης εργασίας τις πρώτες ώρες κάθε βάρδιας, για σήμερα και αύριο. Παράλληλα συνεχίζεται η συμβολική κατάληψη όλων των γραφείων προσωπικού των Δήμων της Μαγνησίας για να μην εκδοθούν καταστάσεις με ονόματα εργαζομένων που πληρούν τις προϋποθέσεις για διαθεσιμότητα, σύμφωνα και με τη χθεσινή διευκρινιστική εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργείου.

Την ίδια ώρα, σε  συμφωνία να μην εμπλακούν οι δήμαρχοι στην υπόθεση «απολύσεις στους Δήμους» φαίνεται ότι κατέληξαν κατά τη διάρκεια (μη ανακοινωθείσας) συνάντησης την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Στη συνάντηση, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε, προκειμένου, σύμφωνα με πηγές της ΚΕΔΕ, «να αποφευχθούν πιθανές κινητοποιήσεις ή και καταλήψεις από την ΠΟΕ – ΟΤΑ», ο υπουργός ανακοίνωσε στους δημάρχους ότι με την εγκύκλιο που θα εξέδιδε δεν θα έθετε ως προϋπόθεση για τη διαθεσιμότητα η έκδοση διαπιστωτικής πράξης (την οποία θα έπρεπε να υπογράψουν και οι ίδιοι οι δήμαρχοι ή τουλάχιστον κατ’ εντολή τους οι διευθυντές προσωπικού), αλλά αυτή θα επερχόταν αυτοδικαίως με τη δημοσίευση του νόμου, όπως και, τελικώς, έγινε.

Μ’ αυτό τον τρόπο στην ουσία παρακάμπτονται οι Υπηρεσίες των Δήμων, άρα και οι ίδιοι οι αιρετοί από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας – απολύσεων και το «βάρος» το σηκώνει το ίδιο το υπουργείο.

Δηλαδή, διευκολύνονται τόσο οι ίδιοι οι δήμαρχοι, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να στείλουν τέτοια λίστα, όσο και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα εκδώσει τις δικές του λίστες που ούτως ή άλλως κατέχει μέσω της απογραφής.

Ακύρωση πρόσληψης τεσσάρων υπαλλήλων στο πρώην ΙΚΑ Βόλου

Αναβρασμός χθες μεταξύ υπαλλήλων του πρώην ΙΚΑ Βόλου, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας, ακυρώνεται η πρόσληψη τεσσάρων υπαλλήλων, που είχε γίνει μέσω του διαγωνισμού της Αγροτικής Τράπεζας.

Σχετική ένσταση είχαν υποβάλει στο δικαστήριο, οι επιτυχόντες διαγωνισμού του ΙΚΑ το 2008, οι οποίοι ωστόσο δεν είχαν προσληφθεί.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το