Photo Gallery, Τοπικά

Εμβολιασμός 2.000 μαθητών κατά φυματίωσης

Εντός των ημερών αναμένεται να παραληφθούν από τη Διεύθυνση Υγείας Μαγνησίας τα εμβόλια, προκειμένου να προχωρήσει ο εμβολιασμός κατά της φυματίωσης σε 2.000 μαθητές του Νομού. Στο μεταξύ έληξε χθες η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, καθώς τους καταβλήθηκαν τα χρήματα για δύο μήνες από τα εξαιρέσιμα.

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα παιδιά, μια διαδικασία που θα γίνει και φέτος από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διάθεση παιδιάτρων, προκειμένου να βοηθήσουν στους εμβολιασμούς.

Ο εμβολιασμός τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, το οποίο θα αποστείλει στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας τον απαιτούμενο αριθμό εμβολίων για να αρχίσει ο εμβολιασμός. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας κ. Ζαρίφης ανέφερε πως υπάρχει επαρκής αριθμός εμβολίων για να πραγματοποιηθεί ο αντιφυματικός εμβολιασμός, ενώ με βάση τον υπολογισμό που υπάρχει, περίπου 2.000 μαθητές θα εμβολιαστούν. Οι εμβολιασμοί θα γίνουν από γιατρούς που έχουν την απαιτούμενη εμπειρία και κατάρτιση.

Ο κ. Ζαρίφης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου για να συνδράμει τονίζοντας τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι παιδίατροι.

Πάντως, όσα παιδιά δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό για κάποιο λόγο, όπως ασθένεια, τότε οι γονείς τους μπορούν να κλείσουν κάποιο ραντεβού στη Διεύθυνση Υγείας και να εξυπηρετηθούν. Εμβολιασμοί θα γίνουν και από τα Κέντρα Υγείας.

Η φυματίωση έχει επανέλθει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει επαγρύπνηση και συνέχιση του αντιφυματικού εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην Ελλάδα, καθώς η χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη διακοπή του.

Έτσι, ο αντιφυματικός εμβολιασμός θα εξακολουθήσει να γίνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών, αφού προηγουμένως γίνει έλεγχος με δερμοαντίδραση mantoux. Για όσα παιδιά δεν εμβολιάστηκαν στη συνιστώμενη ηλικία, ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει έως την ηλικία των 12 ετών.

Λήξη επίσχεσης εργασίας

Στη λήξη της επίσχεσης εργασίας προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ μετά από ένα περίπου μήνα κινητοποίησης. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Δαριώτης, προχθές καταβλήθηκαν οφειλόμενα δύο μηνών από την κατηγορία των εξαιρέσιμων, δηλαδή νυχτερινά, εργασία σε Σαββατοκύριακα και αργίες. Στο πλαίσιο λοιπόν καλής θέλησης οι εργαζόμενοι έληξαν την κινητοποίηση και έτσι από σήμερα στην πρωινή και απογευματινή βάρδια θα βρίσκονται από τέσσερα ασθενοφόρα και στη βραδινή τρία.

Κλιματιστικά στα πολυιατρεία

Στην παραχώρηση και τοποθέτηση τριών κλιματιστικών μονάδων προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας ανακουφίζοντας τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και αναβαθμίζοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Έτσι δημιουργούνται πιο ομαλές συνθήκες ιατρικής εξέτασης των συμπολιτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το