Photo Gallery, Τοπικά

Κανείς υπάλληλος σε διαθεσιμότητα στο Δήμο Αλμυρού

Ο Δήμος Αλμυρού δεν εμπίπτει στις σχετικές διατάξεις του μεσοπρόθεσμου, που προβλέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι αορίστου χρόνου Δ.Ε. Διοικητικού, αφού στο Δήμο υπηρετούν λιγότεροι από δέκα

 

Καμία διαθεσιμότητα δημοτικού υπαλλήλου δεν θα γίνει στο Δήμο Αλμυρού, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αρμόδια διοικητική υπηρεσία. Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκος, ο Δήμος Αλμυρού δεν εμπίπτει στις σχετικές διατάξεις του μεσοπρόθεσμου, που προβλέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι αορίστου χρόνου Δ.Ε. Διοικητικού, αφού στο Δήμο υπηρετούν λιγότεροι από δέκα. Εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να συγκληθεί σε ειδική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, προκειμένου να λάβει απόφαση για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε διαθεσιμότητα υπαλλήλου που θα οδηγήσει ουσιαστικά σε απόλυση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηκυριάκος.

Στο Δήμο Αλμυρού και στα Νομικά Πρόσωπά του υπηρετούν αυτή τη στιγμή τέσσερις συνολικά δημοτικοί υπάλληλοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και ειδικότητας Διοικητικού, Διοικητικού Οικονομικού και Διοικητικού Γραμματέων.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αλμυρού κ. Γ. Τζήμας «με βάση τις σχετικές διατάξεις του μεσοπρόθεσμου, ο Δήμος Αλμυρού δεν εμπίπτει σε αυτές, καθώς το πρόγραμμα προβλέπει να τεθούν διαθεσιμότητα δημοτικοί υπάλληλοι με τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά, εφόσον ο αριθμός των υπηρετούντων υπερβαίνει τους δέκα. Στο Δήμο Αλμυρού οι υπάλληλοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) είναι συνολικά τέσσερις και ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα διαθεσιμότητας» προσέθεσε ο ίδιος.

Στο θέμα των διαθεσιμοτήτων των δημοτικών υπαλλήλων αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκος, τονίζοντας πως «στο Δήμο Αλμυρού, με βάση την ποσόστωση που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο, δεν πρόκειται να γίνει καμία διαθεσιμότητα, καθώς στην κατηγορία υπαλλήλων αορίστου χρόνου Δ.Ε. Διοικητικού υπηρετούν μόνο τέσσερις. Επομένως δεν τίθεται κανένα ζήτημα και οι υπάλληλοι δεν πρέπει να ανησυχούν» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ.

Όπως προαναφέρθηκε, εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να συγκληθεί σε ειδική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των διαθεσιμοτήτων και να λάβει απόφαση για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυριάκο, «το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει μια ομόφωνη απόφαση και να καταδικάσει τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου, που αφορούν στους ΟΤΑ. Διαβάζοντας κανείς το μεσοπρόθεσμο και αναλύοντας τα όσα προβλέπει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταλαβαίνει πως πρόκειται πραγματικά για μια λαίλαπα. Οι Δήμοι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική κατάρρευση, αφού είναι ξεκάθαρο ότι το μεσοπρόθεσμο προβλέπει μειώσεις πόρων προς τους ΟΤΑ, της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτά τα μέτρα, καθώς οι Δήμοι δεν μπορούν να γίνουν επαίτες για να μπορέσουν να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους και να παράσχουν κοινωνική πολιτική» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αλμυρού.

Στην ίδια συνεδρίαση πρόκειται να συζητηθεί και το θέμα των διαθεσιμοτήτων των δημοτικών υπαλλήλων, με τον κ. Χατζηκυριάκο να εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική.

«Συμφωνώ απόλυτα με τις αποφάσεις που έλαβε η ΚΕΔΕ στο καυτό ζήτημα των διαθεσιμοτήτων των δημοτικών υπαλλήλων, όπως και με τις θέσεις που ανέπτυξε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Βόλου κ. Παν. Σκοτινιώτης. Αν και με βάση όσα γνωρίζουμε για το μεσοπρόθεσμο, ο Δήμος Αλμυρού δεν εμπίπτει στις διατάξεις για διαθεσιμότητες υπαλλήλων, εντούτοις καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο κάθε σκέψη για τέτοιες κινήσεις, οι οποίες ουσιαστικά οδηγούν σε απολύσεις. Θα πρέπει όλοι από κοινού, να αγωνιστούμε ώστε αυτές οι διατάξεις να εκπέσουν στα δικαστήρια και να ακυρωθούν. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκδώσει ένα ομόφωνο ψήφισμα κατά αυτών των μέτρων, που αν εφαρμοστούν, θα δώσουν τη χαριστική βολή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το