Photo Gallery, Τοπικά

Συγκεντρώνουν υπογραφές για παράκαμψη του Χιονοδρομικού

 Την άμεση δρομολόγηση και εκτέλεση του έργου παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου στο δρόμο Χανίων - Κισσού διεκδικούν τα Τοπικά Συμβούλια, αλλά και κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και του Κισσού στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου
Την άμεση δρομολόγηση και εκτέλεση του έργου παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου στο δρόμο Χανίων – Κισσού διεκδικούν στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου

Την άμεση δρομολόγηση και εκτέλεση του έργου παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου στο δρόμο Χανίων – Κισσού διεκδικούν τα Τοπικά Συμβούλια, αλλά και κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου και του Κισσού στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου. Αιρετοί και κάτοικοι προχωρούν ήδη στη συγκέντρωση υπογραφών και δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν στον εισαγγελέα, διεκδικώντας τη δρομολόγηση του απαιτούμενου έργου. Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου ζητεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας την επίσπευση των διαδικασιών σχετικά με την άμεση εφαρμογή της μελέτης ελικοειδούς χάραξης της παράκαμψης του Χιονοδρομικού, με τη λιγότερη δυνατή κοπή δέντρων.

Ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις αιρετών και κατοίκων του Αγίου Δημητρίου και του Κισσού στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου εξαιτίας της χαρακτηριστικής, όπως επισημαίνεται, καθυστέρησης που παρατηρείται στη δρομολόγηση και την εκτέλεση του έργου παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου στο δρόμο Χανίων – Κισσού.

Το έργο κατασκευής του δρόμου παραδόθηκε και εγκαινιάστηκε πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο δεν υπήρξε πρόβλεψη σχετικά με την παράκαμψη του Χιονοδρομικού.

Αποτέλεσμα είναι ο δρόμος να παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία οχημάτων την περίοδο του χειμώνα, καθώς λειτουργούν οι πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά τα καλοκαίρια, ωστόσο το χειμώνα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που κατευθύνονται από και προς τη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου είναι υποχρεωμένοι να κινούνται μέσω Καραβώματος, διανύοντας περισσότερα χιλιόμετρα, με το πρόβλημα να οξύνεται όταν σημειώνονται χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τα Τοπικά Συμβούλια Αγίου Δημητρίου και Κισσού, αλλά και με τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου εμπόδιο για τη δρομολόγηση και την εκτέλεση του έργου παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου είναι η περιβαλλοντική μελέτη, η οποία δεν προβλέπει την κοπή δέντρων, προκειμένου να παρακαμφθούν οι πίστες την περίοδο του χειμώνα.

Αιρετοί και κάτοικοι υποστηρίζουν ότι λόγω της έντονης υλοτόμησης στη διάρκεια του περασμένου χειμώνα οι περισσότερες οξιές ξυλεύτηκαν για θέρμανση και σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει δέντρο στο σημείο, διεκδικώντας από την πλευρά τους την άμεση χάραξη της παράκαμψης.

Στο μεταξύ, τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Αγίου Δημητρίου και Κισσού, καθώς και κάτοικοι, προχωρούν ήδη στη συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου να προσφύγουν στον εισαγγελέα και να διεκδικήσουν την άμεση δρομολόγηση και εκτέλεση του έργου της παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου.

«Αιρετοί και κάτοικοι» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Θ. Μπρίζης «του Αγίου Δημητρίου και του Κισσού συγκεντρώνουν ήδη υπογραφές, διεκδικώντας την παράκαμψη. Ο δρόμος Χανίων – Κισσού παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία οχημάτων το χειμώνα, διότι λειτουργούν οι πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου και οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κύκλο και να κινούνται μέσω Καραβώματος. Η αλήθεια είναι ότι από το σχεδιασμό ακόμη του δρόμου δεν υπήρξε πρόβλεψη για παράκαμψη στα Χάνια. Αφού παραδόθηκε ο δρόμος έγιναν κάποιες σκέψεις είτε για παράκαμψη του Χιονοδρομικού, είτε για υπογείωση του δρόμου. Ωστόσο, τα πάντα «κολλούν» στην περιβαλλοντική μελέτη, που εμποδίζει να κοπούν οι οξιές. Φέτος το χειμώνα ξυλεύτηκαν αρκετές οξιές για θέρμανση και έτσι όπως πάμε σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει δέντρο στην περιοχή. Η παράκαμψη πρέπει να γίνει άμεσα, ωστόσο και το Χιονοδρομικό πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, καθώς αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών. Εκτιμούμε ότι δεν είναι πρόβλημα να κοπούν 20 με 30 οξιές, προκειμένου να γίνει η παράκαμψη» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Στο μεταξύ, από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου ζητεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας την επίσπευση των διαδικασιών σχετικά με την άμεση εφαρμογή της μελέτης ελικοειδούς παράκαμψης του Χιονοδρομικού, με τη λιγότερη δυνατή κοπή δέντρων.

«Είμαστε σε θέση, ως Δημοτική Αρχή, να γνωρίζουμε» τονίζει ο κ. Μπρίζης «ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει συμφωνήσει σε μελέτη σχετικά με την ελικοειδή χάραξη της παράκαμψης του Χιονοδρομικού με την όσο το δυνατό λιγότερη κοπή δέντρων. Θεωρούμε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρέπει να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή της μελέτης και την αντίστοιχη εκτέλεση του έργου, διότι ούτε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες πρέπει να ταλαιπωρούνται κάνοντας κύκλο μέσω Καραβώματος, ούτε το Χιονοδρομικό να κλείσει» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το