Photo Gallery, Τοπικά

Αποκλεισμός της ΔΕΥΑΜΒ από πενταμηνίτες

Θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις τους
Θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις τους

Θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις μερίδα εργαζομένων στα πεντάμηνα. Χθες 60 διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, από όπου και έχουν προσληφθεί.

Η μερίδα των εργαζομένων που απέκλεισε τη ΔΕΥΑΜΒ απαίτησε να πληρώσει η Επιχείρηση τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και οι πενταμηνίτες να επιστρέψουν τα χρήματα, όταν πιστωθούν στους λογαριασμούς τους.

Ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής Λ. Μαυρογιάννης απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, αφενός γιατί η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχει δικαίωμα να πληρώσει εργαζόμενους που δεν προσέλαβε, αφετέρου γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελούσε υπεξαίρεση από τα ταμεία.

Οι διαμαρτυρόμενοι πενταμηνίτες αντέδρασαν και τον κατήγγειλαν για προκλητική συμπεριφορά, ενώ έκριναν ότι μέσα από τη συγκεκριμένη τοποθέτηση δέχτηκαν απειλή.

Η κατάληψη της ΔΕΥΑΜΒ ξεκίνησε στις 6 το πρωί, ενώ υπήρχε και διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.

Από τις 6 το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ περίπου 60 εργαζόμενοι, ανήρτησαν πανό και ενημέρωναν τους πολίτες για τα αιτήματά τους. Όπως ανέφεραν, έχουν να πληρωθούν από τον Ιανουάριο του 2013.

«Ήρθαμε από ανεργία και θα καταλήξουμε σε ανεργία. Κάποιοι συνάδελφοι φεύγουν την Τρίτη ενώ άλλων οι συμβάσεις λήγουν 5 Απριλίου. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό και να μην πληρωνόμαστε. Δεν είμαστε εθελοντές. Θέλουμε τα δεδουλευμένα μας» δήλωναν.

Με τους διαμαρτυρόμενους μίλησε ο Λεων. Μαυρογιάννης, ο οποίος τους εξήγησε ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν μπορεί να βρει τρόπο να τους πληρώσει. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των πενταμηνιτών Στάθης Ντούρος «η Δημοτική Αρχή νίπτει τας χείρας της ακολουθώντας το σχέδιο θεμελίωσης απλήρωτης εργασίας και γίνεται δάκτυλος υποβάθμισης των εργασιακών μας σχέσεων. Σήμερα παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, προχωράμε σε κινητοποιήσεις και κλείνουμε τη ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να δημιουργήσουμε πίεση σε όλους τους πολιτικά και διοικητικά υπεύθυνους, είτε το ΕΚΒ, είτε το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, είτε η ίδια η κυβέρνηση και οι τοπικοί της φορείς».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πενταμηνίτες, κατήγγειλαν «την παρουσία της Αστυνομίας και την παρέμβαση εισαγγελέα στην κινητοποίησή μας, ενώ παλεύουμε για την αυτονόητη πληρωμή μας. Επίσης καταγγέλλουμε τη στάση και του αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑΜΒ για τις απειλές και την προκλητική του συμπεριφορά. Ξέρουμε ότι απέναντί μας είναι οι εργοδότες μας ΙΝΕ της ΓΣΣΕ και ΕΚΒ που έχουν βάλει πλάτη, ώστε να μην έχουμε κανένα δικαίωμα ως εργαζόμενοι. Απέναντί μας είναι και η Δημοτική Αρχή, η οποία καρπώνεται την εργασία απλήρωτων εργαζόμενων, εφαρμόζοντας τα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησής – Ε.Ε. – τρόικας που στοχεύουν στην κατάργηση κάθε εργατικού και δημοκρατικού δικαιώματος. Καλούμε όλους τους συνάδελφους την Τρίτη 26/3 στις 10 π.μ. στο ΕΚΒ, για τη λήψη αποφάσεων για την κλιμάκωση των αγώνων μας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το