Αθλητισμός

Στον παλμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣΘ οι Εθνικός και Γ.Σ. Αλμυρού θεωρούνται ότι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου μια και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στη «Θ» μιλούν σήμερα για τις ομάδες τους οι προπονητές Κώστας Κούτσικας και Βαγγέλης Σταμουλάκης.


Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ο Εθνικός Βόλου

Εξ αρχής στον Εθνικό Βόλου έβαλαν ως στόχο την άνοδο στη Δ’ Εθνική και γι’ αυτό το καλοκαίρι φρόντισαν να ενισχυθούν με παίκτες εγνωσμένης αξίας. Οι «κιτρινόμαυροι» φρόντισαν να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά που τους ήθελαν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο της Α’ ΕΠΣΘ και αυτή τη στιγμή προηγούνται στη βαθμολογία με 38 βαθμούς σε 14 αγώνες, ενώ διαθέτουν και την καλύτερη άμυνα με μόλις επτά γκολ παθητικό.

Διατηρούν το αήττητο με 12 νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ το παράδοξο είναι ότι παρουσιάζονται καλύτεροι μακριά από το γήπεδο της Αγίας Παρασκευής το οποίο χρησιμοποιούν ως έδρα. Εκεί παραχώρησαν τις δύο ισοπαλίες με τους Θησέα και Γ.Σ. Αλμυρού, ενώ εκτός σημείωσαν επτά νίκες σε ισάριθμα ματς.

Αυτό έχει την εξήγησή του σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας Κώστα Κούτσικα: «Παρουσιαζόμαστε πιο δυνατοί εκτός έδρας διότι είμαστε τεχνική ομάδα και αποδίδουμε καλύτερο σε γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα. Περιμένουμε να επιστρέψουμε στο Βοηθητικό του ΕΑΚ, που αποτελεί τη φυσική μας έδρα. Μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχει τοποθετηθεί εκεί ο χλοοτάπητας και πιστεύω πως θα μπορέσουμε και ως γηπεδούχοι να έχουμε την απόδοση που θέλουμε».

Φυσικά στον Εθνικό δεν θα μπορούσαν να είναι ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία τους: «Σαφώς και είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην 1η θέση και είμαστε αήττητοι. Παράλληλα συνεχίζουμε και στο κύπελλο, έναν θεσμό που επίσης μας ενδιαφέρει να διακριθούμε. Η ομάδα διακρίνεται για την αγωνιστική της πειθαρχία και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι. Δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Αντιθέτως, τους σεβόμαστε και τους υπολογίζουμε όλους. Αυτό είναι και το μυστικό της μέχρι τώρα επιτυχίας μας. Το ότι έχουμε διαφορά έξι βαθμών από τη δεύτερη ομάδα μας κάνει να αισθανόμαστε μία μικρή ασφάλεια, ενώ αν καταφέρουμε να ξεφύγουμε και άλλο τότε πιστεύω ότι θα παίξουμε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο μια και θα απαλλαχθούμε από το άγχος».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Κούτσικας ευχήθηκε για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων: «Εύχομαι σε όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, σε παίκτες, προπονητές, παράγοντες, δημοσιογράφους και φιλάθλους καλές γιορτές, υγεία και ευτυχία. Και ιδιαίτερα όσον αφορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να το αγαπήσουμε όλοι περισσότερο και να το στηρίξουμε με κάθε τρόπο».

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη θα μπει στο χειρουργείο ο Παναγιώτης Κόκκας που στάθηκε άτυχος στο παιχνίδι με την Α.Ε. Διμηνίου. Ο ικανός μέσος τραυματίστηκε και θα υποβληθεί σε εγχείρηση στον πρόσθιο χιαστό. Η επιστροφή του στην ενεργό δράση υπολογίζεται σε διάστημα τριών μηνών περίπου. Τουλάχιστον επιστρέφουν από τραυματισμό οι Γιάννης Τσιγιάννης και Άρης Τσουρέλης. Μάλιστα ο τελευταίος μπορεί να λογίζεται ως νέα μεταγραφή, αφού το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε ήταν αυτό της δεύτερης αγωνιστικής με τον Κένταυρο. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του Εθνικού κινούνται και για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Ήδη βρίσκονται σε επαφές με δύο ποδοσφαιριστές, ενώ εξελίξεις αναμένονται εντός των προσεχών ημερών.

Ο Γ.Σ. Αλμυρού

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού και μόνο λόγω ονόματος είναι «καταδικασμένος» να πρωταγωνιστεί. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, που του στοίχισαν ορισμένους βαθμούς σε ματς εκτός έδρας (ως φιλοξενούμενος μετρά τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες). Όμως στη συνέχεια η ομάδα είχε ανοδική πορεία και πλέον είναι μόνη 2η με 32 βαθμούς.

Οι «κυανόλευκοι» στηρίζονται στην «απόρθητη» έδρα τους, όπου σημείωσαν επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Μάλιστα μέσα στον Αλμυρό είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί έχοντας σημειώσει 33 γκολ (μ.ο. 4,7), ενώ γενικότερα έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 48 τέρματα, ένα λιγότερο από τον Θησέα Αγριάς.

Φυσικά ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για τη μέχρι τώρα πορεία τους είναι ο τεχνικός τους Βαγγέλης Σταμουλάκης, που παραδέχθηκε ότι οι χαμένοι βαθμοί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έφεραν την ομάδα του πίσω στο κυνήγι του τίτλου: «Μία μέτρια εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Μαγνησιακό και κυρίως η ατυχία στον αγώνα με τον Απόλλωνα Καναλίων μας έκαναν να απομακρυνθούμε από την κορυφή και πλέον να κυνηγάμε τον Εθνικό. Θα έλεγα ότι «πληρώσαμε» την έλλειψη ομοιογένειας λόγω των πολλών νέων προσώπων που είχαμε στην ομάδα. Αυτό δεν ισχύει πλέον και γι’ έτσι από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιαζόμαστε ολοένα και καλύτεροι.

Βέβαια ο Εθνικός έχει το προβάδισμα για τον τίτλο. Εξάλλου διαθέτει καλούς παίκτες, προπονητή και διοίκηση που στηρίζει την ομάδα. Εμείς είμαστε αναγκασμένοι να αποφύγουμε τυχόν «στραβοπατήματα» και γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε κάθε αγώνα. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μια και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα στους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου καλές γιορτές. Για την ομάδα μου τον Αλμυρό να πανηγυρίσουμε στο τέλος της περιόδου την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη Δ’ Εθνική, ενώ για την ομάδα της καρδιάς μου τη Νίκη να καταφέρει να λύσει τα προβλήματά της και να βρει τον δρόμο της».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το