Αθλητισμός

Αισιοδοξία για ακόμη καλύτερη συνέχεια

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Ολυμπιακού Β. στον πρώτο γύρο της

Σούπερ Λιγκ

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ έχοντας 20 βαθμούς στο ενεργητικό του, κατέχοντας την 7η θέση στο βαθμολογικό πίνακα (μαζί με τον Άρη και τον Εργοτέλη) και πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Η βαθμολογική θέση αδικεί τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν τουλάχιστον άλλους έξι πόντους που θα τους έφερναν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, πίσω από τους δύο «αιώνιους».

Το βολιώτικο συγκρότημα έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση των φιλάθλων, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο, με τον Σάκη Τσιώλη να έχει δημιουργήσει μια ομάδα που στηρίζεται στη συλλογική προσπάθεια.

Στα 15 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα σημείωσε τέσσερις νίκες, τις δύο απέναντι στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ, επικρατώντας μάλιστα των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ. Τα άλλα δύο νικηφόρα αποτελέσματα ήταν επί του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και επί της Κέρκυρας στο Πανθεσσαλικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να επιδείξουν τις περισσότερες ισοπαλίες στην κατηγορία, καθώς οκτώ ματς από τα 15 έληξαν ισόπαλα. Η βαθμολογική τους συγκομιδή εκτός έδρας είναι εξαιρετική, αν λάβουμε υπόψη ότι σε οκτώ εξόδους ο Ολυμπιακός μετρά δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Κατάφερε να μείνει όρθιος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», στο μοναδικό ματς όπου η ομάδα δέχθηκε τρία γκολ και στην Ξάνθη, σε ένα παιχνίδι όπου οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 1-0, αν και θα έπρεπε να είχαν φύγει τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας, χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες για γκολ.

«Αχίλλειος πτέρνα» της ομάδας αποδεικνύεται το Πανθεσσαλικό. Σε επτά παιχνίδια εντός έδρας ο Ολυμπιακός κέρδισε μόλις τα δύο (ΑΕΚ και Κέρκυρα), παραχώρησε τέσσερις ισοπαλίες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1) με αντιπάλους τη Λάρισα, τον Αστέρα Τρίπολης, την Καβάλα και τον Άρη, ενώ ηττήθηκε με 1-0 από τον Εργοτέλη.

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας στοίχισε πολύτιμους βαθμούς στον Ολυμπιακό, παρότι βάσει αριθμών το βολιώτικο συγκρότημα διαθέτει την τέταρτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (μαζί με τον ΠΑΟΚ) με 16 γκολ. Τα 14 από αυτά σημείωσαν ξένοι παίκτες και μόλις δύο Έλληνες (Σολάκης και Καπετάνος). Οι Μπρέσκα, Ουμπίντες και Μαρτίν έχουν πετύχει από τρία τέρματα, οι Μόνχε και Ντολεζάι από δύο, ενώ ένα γκολ έχει σημειώσει ο Σανκαρέ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν σκοράρει μόνο σε τρία παιχνίδια (με Εργοτέλη, Ηρακλή και Ξάνθη), ενώ σε τέσσερα ματς έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους (με Πανιώνιο, Ηρακλή, Κέρκυρα και Παναθηναϊκό).

Ο Σάκης Τσιώλης έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 22 ποδοσφαιριστές, από τους 26 που υπήρχαν στο ρόστερ στο ξεκίνημα της χρονιάς και μόνο οι Σκάρος, Γκότοβος, Τσεκούρας και ο τερματοφύλακας Μαρούλης δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη στο πρωτάθλημα. Ο πρώτος έχει παίξει στο Κύπελλο Ελλάδος στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Παρελθόν αποτελούν ήδη δύο παίκτες από την ομάδα, οι Αργεντινοί Πάολο Φραντζιπάνε και Φακούντο Κάστρο, ενώ «ξένο σώμα» είναι και ο Λεωνίδας Καμπάνταης, ο οποίος θα κληθεί τις προσεχείς μέρες να λύσει και αυτός τη συνεργασία του με την ΠΑΕ.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού κινούνται για την ενίσχυση της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τρεις ποδοσφαιριστές. Οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν δύο επιθετικούς, έναν μέσο, καθώς και έναν αμυντικό και πέρα από το εξωτερικό, «βλέπουν» και ορισμένες περιπτώσεις από την εγχώρια αγορά.

Καθημερινά οι διοικούντες την ΠΑΕ δέχονται προτάσεις από μάνατζερ για διάφορους ποδοσφαιριστές, ενώ θυμίζουμε πως ο Τάκης Γιαννόπουλος στα ταξίδια που έχει κάνει κατά καιρούς στο εξωτερικό έχει «τσεκάρει» κάποιους παίκτες και έχει κάνει τις εισηγήσεις του στη διοίκηση και στην τεχνική ηγεσία.

Την Δευτέρα

το νέο ραντεβού

στο γήπεδο

Πέντε μέρες άδεια έδωσε η τεχνική ηγεσία στους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να ξεκουραστούν και να περάσουν τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στο γήπεδο την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, όπου και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ο Σάκης Τσιώλης περιμένει να δει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Βιθέντε Μόνχε, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον δικέφαλο, ενώ νοκ άουτ έχει τεθεί, όπως όλα δείχνουν, ο Χαβιέ Ουμπίντες. Ο Αργεντινός μέσος υπέστη θλάση στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό και υποβάλλεται σε θεραπεία. Η επάνοδός του στην αγωνιστική δράση υπολογίζεται σε 15-20 μέρες.

Τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό συμπλήρωσε ο Πέτερ Ντολεζάι και τις προσεχείς μέρες θα ανακοινωθεί από την ΠΑΕ σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή παιχνίδια πρωταθλήματος θα εκτίσει την ποινή του.

Χριστουγεννιάτικο

γεύμα ανθρωπιάς

Σήμερα Χριστούγεννα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου (οδός Αθηνών) στις 13:30, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα παραθέσει Χριστουγεννιάτικο γεύμα σε 350 άστεγους και άπορους συμπολίτες μας, αποδεικνύοντας πως για μία ακόμη φορά το κοινωνικό πρόσωπό της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το