Photo Gallery, Αθλητισμός

Στον παλμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Οι ομάδες της ΕΠΣΘ συνεχίζουν να κάνουν τα πλάνα τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η Δήμητρα Ευξεινούπολης πραγματοποίησε πέντε μεταγραφές με τον Χρήστο Γρούνα να αποτελεί το πιο «ηχηρό» όνομα. Η Σκιάθος ανανέωσε τη συνεργασία της με τον προπονητή Κώστα Γραμματικό και ετοιμάζεται να κάνει μερικές προσθήκες στο υπάρχων ρόστερ της, ενώ ο Εθνικός Βόλου φιλοδοξεί με νέα διοίκηση να κάνει μία καινούργια αρχή. Στην Β’ ΠΑΕ της Βέροιας παραχωρήθηκε ο νεαρός Τσόγκας του ΓΣΑ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Πέντε μεταγραφές

η Δήμητρα

Η Δήμητρα Ευξεινούπολης πέτυχε πέρυσι το στόχο της παραμονής στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΘ, ενώ για τη φετινή σεζόν υπάρχει η φιλοδοξία για μία καλύτερη πορεία. Ο προγραμματισμός ξεκίνησε εγκαίρως και μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον προπονητή Λευτέρη Καλογήρου, ακολούθησαν οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι.

Μέχρι στιγμής πέντε είναι οι παίκτες που ντύθηκαν στα «πράσινα». Φυσικά το όνομα που κάνει μεγαλύτερη αίσθηση είναι αυτό του πολύπειρου Χρήστου Γρούνα. Ο 37χρονος κεντρικός αμυντικός θεωρείται βέβαιο ότι θα βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα, αλλά και εξωαγωνιστικά τους νεαρότερους παίκτες του συλλόγου. Θυμίζουμε πως πρόκειται για έναν παίκτη που επί σειρά ετών προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στους Γ.Σ. Αλμυρού και Ρήγα Φεραίο, ενώ πέρυσι ξεκίνησε τη χρονιά στον Εθνικό Βόλου.

Από κει και πέρα, στη Δήμητρα έκριναν ότι υπάρχει πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα και προχώρησαν στην απόκτηση των Χρήστου Ζαβού και Μάκη Μάνου. Και οι δύο κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, ενώ έχουν αγωνιστεί σε ΓΣΑ και Αγροτικό Αϊδινίου. Από τον Γ.Σ. Αλμυρού προέρχεται και ο επιθετικός Κώστας Κρανάς που αποκτήθηκε με υποσχετική. Τέλος, στην ομάδα της Ευξεινούπολης επέστρεψε ο Θανάσης Μπλούνας, ένας ποδοσφαιρτιστής που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και πέρυσι φόρεσε τη φανέλα του Αίαντα Σούρπης.

Στον αντίποδα, παρελθόν αποτελούν οι Β. Νικηφοράκης και Αραπίτσας που επέστρεψαν στον Γ.Σ. Αλμυρού, καθώς και οι Καραγιώργος και Σχουλής.

Την Δευτέρα 30 Ιουλίου και ώρα 17.30 στο δημοτικό γήπεδο Ευξεινούπολης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας εν όψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Θα γίνει η γνωριμία νέων-παλαιών παικτών με τον νέο προπονητή Λευτέρη Καλογήρου και τα μέλη της διοίκησης-ο καθιερωμένος Αγιασμός-ανάλυση του προγράμματος προ-αγωνιστικής περιόδου και θα ακολουθήσει η πρώτη προπόνηση.

Στόχος της νέας διοίκησης σε συνεργασία με τον προπονητή είναι να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική ομάδα δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερο βάρος στην λειτουργία των τμημάτων υποδομής με προσπάθεια αυτά να συνδεθούν με την αντρική ομάδα.

Το ενδιαφέρον του συλλόγου στρέφεται στην άποψη να επενδύσει στο χρόνο που δημιουργεί τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις μέσα από κατάλληλη εκπαίδευση να παραχθούν ποδοσφαιριστές υψηλής απόδοσης.

 

Έμεινε ο Κ. Γραμματικός

στη Σκιάθο

Απόλυτα ευχαριστημένοι έχουν μείνει στη Σκιάθο από το έργο του Κώστα Γραμματικού και όπως ήταν λογικό η παραμονή στην τεχνική ηγεσία ήταν απλή υπόθεση για τη διοίκηση, δεδομένης και της επιθυμίας του ιδίου να συνεχίσει να καθοδηγεί την ομάδα.

Πέρυσι η Σκιάθος είχε κάνει εκπληκτική πορεία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ και μάλιστα είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Χειμώνα. Στο δεύτερο μισό δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά «πληρώνοντας» τους τραυματισμούς αρκετών βασικών της παικτών και μοιραία οπισθοχώρησε την 6η θέση, που την αδικεί βάσει της εικόνας που έδειξε ως ομάδα.

«Στο προηγούμενο πρωτάθλημα παρουσιάσαμε μία αρκετά δυνατή ομάδα που ήταν ικανή να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Ωστόσο, μας παρουσιάστηκαν αρκετές ατυχίες και γι’ αυτό χάσαμε κάποιες θέσεις στην τελική κατάταξη. Φέτος θα επιδιώξουμε και πάλι να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς να αποτελεί αυτοσκοπό για μας η κατάκτηση κάποιου τίτλου. Επίσης θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ευκαιρίες και στα νέα παιδιά του νησιού για αν δείξουν το ταλέντο τους».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον κ. Γραμματικό που συνεργάζεται με τη διοίκηση όσον αφορά τα μεταγραφικά. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ της Σκιάθου είναι το ίδιο με πέρυσι, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξουν δύο ή τρεις προσθήκες. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον μία μεταγραφή θα προκαλέσει αίσθηση.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι η προετοιμασία της ομάδας θα αρχίσει την 1η Αυγούστου.

 

Επιστροφή Κούτσικα

στον Εθνικό;

Τέλος εποχής στον Εθνικό Βόλου, αφού η αποχώρηση του κ. Τάκη Σταυρίδη από τα διοικητικά του συλλόγου θεωρείται οριστική. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρεθεί η διάδοχη κατάσταση και ίσως και σήμερα να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Παράλληλα, έντονη είναι η φημολογία ότι τη θέση του προπονητή θα αναλάβει και πάλι ο κ. Κώστας Κούτσικας. Θυμίζουμε, ότι υπό τις οδηγίες του η ομάδα του Εθνικού ανέβηκε στην Α’ ΕΠΣΘ τη σεζόν 2009-10, ενώ την επόμενη περίοδο οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αήττητοι στο πρωτάθλημα και διεκδικούσαν με αξιώσεις την άνοδο στη Δ’ Εθνική, όταν ο Βολιώτης τεχνικός παραιτήθηκε μετά το χαμένο τελικό του Κυπέλλου με τον Πρωτεσίλαο.

 

Στη Βέροια ο Τσόγκας

Στον Γ.Σ. Αλμυρού δεν έχουμε μόνο μεταγραφές (ως γνωστόν αποκτήθηκαν οι Πλασταράς, Αραπίτσας, Β. Νικηφοράκης και Σ. Τσιάτσιος), αλλά και αποχωρήσεις. Συγκεκριμένα ο 18χρονος Δημοσθένης Τσόγκας παραχωρήθηκε στην ΠΑΕ Βέροια για να στελεχώσει την ομάδα Νέων της (Β’ ΠΑΕ) που θα μετάσχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Επίσης ο 22χρονος επιθετικός Κώστας Κρανάς παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Δήμητρα. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το