Photo Gallery, Αθλητισμός

Πήρε Καρακούτση η Νίκη

Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής «ντύθηκε» χθες στα κυανόλευκα. Ο λόγος για τον 29χρονο τερματοφύλακα Τάσο Καρακούτση που πέρυσι υπεράσπισε την εστία του Πιερικού. Το συμβόλαιό του με τη Νίκη έχει χρονική διάρκεια ενός έτους. Δεληζήσης και Διαμαντίδης αποτελούν οριστικά παρελθόν από την ομάδα του Βόλου, αφού συμφώνησαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ο Τάσος Καρακούτσης είναι το δέκατο φετινό απόκτημα της Νίκης. Ο έμπειρος γκολκήπερ έδωσε τα χέρια με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ανδρέα Πάτση και στη συνέχεια έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο, που έχει χρονική διάρκεια ενός έτους. Η μεταγραφή τερματοφύλακα ήταν επιβεβλημένη για τη Νίκη. Και αυτό γιατί είχε μόνο έναν έμπειρο παίκτη για τη θέση αυτή, τον Βούρα, από τη στιγμή που ο Ψωμιάδης δεν θα συνεχίσει στην ομάδα.

Ο Καρακούτσης γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1983 και πρώτος του επαγγελματικός σύλλογος ήταν ο Πανηλειακός στον οποίο καθιερώθηκε την περίοδο 2005-06 κάνοντας 19 συμμετοχές. Στην ομάδα του Πύργου έμεινε ένα ακόμη χρόνο (2006-07) έχοντας 17 εμφανίσεις. Επόμενος σταθμός του (2007-08) ήταν το Πολύκαστρο την εστία του οποίου υπερασπίστηκε σε 24 παιχνίδια, ενώ από το καλοκαίρι του 2008 ήταν ποδοσφαιριστής του Πιερικού. Η πορεία του στον σύλλογο της Κατερίνης ήταν η εξής: 2008-09: 10 συμμετοχές, 2009-10: 10 συμμετοχές, 2010-11: 3 συμμετοχές και 2011-12: 25 συμμετοχές. 

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ είναι η εξής: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του τερματοφύλακα Αναστάσιου Καρακούτση. Ο 29χρονος (29/10/1983) γκολκήπερ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους. Ο Καρακούτσης έχει αγωνιστεί σε Πανηλειακό, Πολύκαστρο και Πιερικό. Με την ομάδα της Πιερίας την περασμένη σεζόν κατέγραψε 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Football League».  

Με την απόκτηση του Καρακούτση, οι μεταγραφές της Νίκης αυξήθηκαν στις δέκα. Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα έχουν υπογράψει και οι αμυντικοί Άγγελος Βέρτζος, Βασίλης Καρατζάς, Χρήστος Μήτσης, οι μέσοι Στέργιος Ψιάνος, Ηρακλής Ρόππας, Σωτήρης Χάμος και οι επιθετικοί Ουέλινγκτον Γκονσάλβες, Κώστας Φλίγκος και Αλέξανδρος Σούφλας, ενώ έπεται και συνέχεια…

Στον αντίποδα, οριστικά παρελθόν από τη Νίκη αποτελούν δύο παίκτες που βοήθησαν σημαντικά στην επίτευξη της ανόδου στη Β’ Εθνική. Ο λόγος για τους Κώστα Διαμαντίδη και Γιώργο Δεληζήση που δεν τα βρήκαν στο οικονομικό με τη Νίκη, προτιμώντας την πρόταση του Απόλλωνα Σμύρνης.

Μάλιστα στην ίδια ομάδα θα παραμείνει και ο Μιχάλης Κύργιας, για την απόκτηση του οποίου είχαν ενδιαφερθεί τις προηγούμενες ημέρες οι «κυανόλευκοι», ενδιαφέρον που όμως ατόνησε μια και αποκτήθηκαν άλλοι ποδοσφαιριστές για την αμυντική γραμμή.

Λαζαρίδης: «Τα πάντα

για τον κόσμο»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον κόσμο της Νίκης ο Γιώργος Λαζαρίδης στην ιστοσελίδα goalpost.gr. Ο 20χρονος επιθετικός θα παραμείνει στους «κυανόλευκους» και τη νέα χρονιά μια και ανανεώθηκε ο δανεισμός του από την Ξάνθη, κάτι τον ικανοποίησε όπως φαίνεται και από τη δήλωσή του:

«Ανυπομονώ να ξαναπαίξω για τους οπαδούς της Νίκης και χαίρομαι που θα μου δοθεί η ευκαιρία να ξαναβοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της. Για να μείνω μεγάλο ρόλο έπαιξαν η παρουσία του κ. Πάτση και του κ. Αμανατίδη που θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η φιλία που με δένει με τους Αντρέ Μκρτσιάν και Ηλία Βούρα, οι οποίοι θα συνεχίσουν κι αυτοί να αγωνίζονται για τη Νίκη. Για τον κόσμο τι να πω… Με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, και προσπαθώ να ανταποδώσω αυτή την αγάπη τους, δίνοντας τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Επίσης ο Λαζαρίδης αναφέρθηκε στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (Football League): «Πραγματικά, αυτό το πρωτάθλημα θα κρατήσει το ενδιαφέρον του κόσμου από την 1η αγωνιστική ως την τελευταία. Πιστεύω πως δύσκολα μία ομάδα θα ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες και τουλάχιστον οι μισές ομάδας της κατηγορίας θα παλέψουν για την άνοδο. Ο στόχος την ομάδας μου θα είναι σίγουρα πρωταγωνιστικός προσφέροντας όμως παράλληλα και όμορφο θέαμα στους φιλάθλους μας. Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα πως στόχος θα είναι η άνοδος αλλά σίγουρα θα παλεύουμε κάθε αγωνιστική για τους τρεις βαθμούς, όπως κάναμε και στα παιχνίδια της Football League 2.

Τέλος, σχολίασε και την αλλαγή έδρας, από το «Παντελής Μαγουλάς» στο Πανθεσσαλικό στάδιο: «Το «Παντελής Μαγουλάς» αποτελούσε μία καυτή έδρα, δίνοντας φτερά στα πόδια μας, και προσθέτοντας βαρίδια στων αντιπάλων. Όμως όταν ο στόχος της ομάδας, με την έλευση του κ. Πάτση, δεν είναι απλά μία άνοδος και μία πρόσκαιρη επιτυχία αλλά το χτίσιμο μίας ομάδας που θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Ελλάδας, τότε ένα σύγχρονο στάδιο αποτελεί βασική προϋπόθεση στον τομέα της οργάνωσης.

Η ομάδα είναι βέβαιο πως θα μπορεί να προσφέρει πιο όμορφο θέαμα και περισσότερος κόσμος θα μπορεί να απολαύσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με όλες τις ανέσεις που του προσφέρει ένα στάδιο όπως το Πανθεσσαλικό».

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το