Photo Gallery, Αθλητισμός

Στον παλμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Φιλικούς αγώνες έδωσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο αρκετές ομάδες της ΕΠΣΘ. Στο Σέσκλο Ακρόπολη και Αγία Παρασκευή αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ που θυμίζει αγώνα υδατοσφαίρισης (5-5), ενώ ο Πύρασος επικράτησε του Θησέα στο γήπεδο των Λεχωνίων (4-1) και η Αθλητική Ένωση Διμηνίου του Απόλλωνα μέσα στα Κανάλια (6-0).

Επιμέλεια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Σκορ και θέαμα στο Σέσκλο

Σκορ και θέαμα είχαμε στο γήπεδο του Σέσκλου και στη φιλική αναμέτρηση της τοπικής Ακρόπολης με την Αγία Παρασκευή. Συνολικά σημειώθηκαν 10 γκολ με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με το …χορταστικό 5-5.

Η Ακρόπολη παρουσίασε όμορφα στοιχεία στο παιχνίδι της και έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας στους φίλους της. Ιδιαίτερα στα πρώτα 60 λεπτά του αγώνα παρουσίασε όλα τα στοιχεία μιας ομάδας που έχει κάθε δικαίωμα να στοχεύει σε μια καλή πορεία για τη φετινή χρονιά.  

Πάντως και η Αγία Παρασκευή φανέρωσε αρκετές αρετές στον τρόπο παιχνιδιού τους, ενώ στα θετικά γι’ αυτή συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι «επέστρεψε» στο ματς, ενώ έχανε με 4-1. Σημειώνεται ότι και από τις δύο ομάδες χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν δύο ενδεκάδες με τους μικρότερους σε ηλικία να αφήνουν καλές εντυπώσεις.

Όσον αφορά τη διακύμανση του σκορ, η Ακρόπολη ήταν αυτή που σκόραρε πρώτη με τον Παγώνη στο 13’, για να ισοφαρίσει ο Στραβέλας στο 21’ με πέναλτι. Όμως ένα λεπτό αργότερα οι Σεσκλιώτες ανέκτησαν το προβάδισμα (2-1) με γκολ του Κώστα Κολυμήτρα. Ο 16χρονος Νίκος Παγώνης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 36’ έγραψε το 3-1, ενώ στο 53’ ο Ζήσης Μόσιος διεύρυνε το προβάδισμα των γηπεδούχων στο 4-1.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 61’ κατάφεραν να μειώσουν το σκορ σε 4-2 με τον Μαρμαρινό, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε και το 4-3 μετά από 10 λεπτά. Στο 74’ ο Πασιάς πέτυχε το πέμπτο γκολ της Ακρόπολης (5-3), αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκε στην Αγία Παρασκευή. Έτσι, ο Τολιόπουλος στο 81’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 5-4, για να ακολουθήσει το γκολ του Ζάχαρη στο 84’ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 5-5.

Πριν την έναρξη του αγώνα τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός της ομάδας της Ακρόπολης. Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του συλλόγου του Σέσκλου ευχαριστεί τους υπάλληλους του Δήμου για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν την τελευταία εβδομάδα έτσι ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα η αναμέτρηση. 

Ποιο έτοιμος ο Πύρασος

από τον Θησέα

Στο γήπεδο των Λεχωνίων ο Πύρασος επιβεβαίωσε ότι θα είναι ένα από τα φαβορί στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ κερδίζοντας με 4-1 τον Θησέα. Οι Αγχιαλίτες έδειξαν πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους τους και αυτό ήταν φυσικό από τη στιγμή που γι’ αυτούς ήταν το τρίτο τεστ προετοιμασίας, ενώ για την ομάδα της Αγριάς ήταν μόλις το πρώτο.

Τόσο ο τεχνικός του Πυράσου Νίκος Χατζηκυριακίδης, όσο και ο ομόλογός του στον Θησέα Ηλίας Κούγιαλης δοκίμασαν διάφορα συστήματα και πρόσωπα (μάλιστα οι Αγριώτες χρησιμοποίησαν και οκτώ παίκτες που γεννήθηκαν το 1997) και σίγουρα έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών τους αυτή την εποχή.

Για τους νικητές δύο τέρματα πέτυχε ο Καραγιώργος και από ένα οι Π. Κοντοβάς και Αρσένος, ενώ το γκολ του Θησέα σημείωσε ο Ζαχαράκης.

Δυνατή και φέτος

η Α.Ε. Διμηνίου

Στα Κανάλια συναντήθηκαν ο τοπικός Απόλλων με την Α.Ε. Διμηνίου, που παρουσιάζεται αρκετά ενισχυμένη εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι και φέτος θα είναι πολύ δυνατοί στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, φτάνοντας στη φιλική επιτυχία με 6-0. Στο ματς αυτό πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα τους ο νεοαποκτηθείς από τους Νέους Αθλητές Νίκης Ντένις Φέζο, ενώ σκόραραν και οι Χατζηευφραιμίδης, Ζαρκάδας, Κωσταράς, Αντζούρης και Τσιουρέλης.

Για την Α.Ε. Διμηνίου ο Κώστας Μπράτσος χρησιμοποίησε 23 ποδοσφαιριστές. Στο α’ μέρος έπαιξαν οι: Γεώργογλου, Ταμπακόπουλος, Γιαουπλάρι, Μπαντάς, Σαρδέλας, Μαυρίδης, Καραπλιάγκος, Αντζούρης, Π. Κοντός (Κωσταράς), Χατζηευφραιμίδης, Ζαρκάδας. Στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι: Γεώργογλου, Α. Κοντός, Κουτσογιάννης, Μοράλες, Γκέρτσο, Καραγεώργος, Τσιουρέλης, Φιλατζικιώτης, Γκίκα, Τσεκούρας, Φέζο.
Τέλος, η διοίκηση της Α.Ε. Διμηνίου εξέδωσε ανακοίνωση όπου ευχαριστεί την ομάδα του Απόλλων Καναλίων για την φιλοξενία της, ενώ της εύχεται καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το