Photo Gallery, Αθλητισμός

Θετικά στοιχεία ο Ρήγας

Νίκησε εκτός έδρας 1-0 τον Αμπελωνιακό σε φιλικό παιχνίδι

 

Σε σωστό δρόμο έδειξε να βρίσκεται ο Ρήγας Φεραίος που νίκησε και στο δεύτερο φετινό φιλικό του παιχνίδι. Οι Βελεστινιώτες κατάφεραν να επικρατήσουν εκτός έδρας του Αμπελωνιακού με 1-0, δηλαδή μίας ομάδας που πρωταγωνίστησε στο περσινό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημείωσε ο Βουραζέρης με πέναλτι στο 87’.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Δυνατό τεστ ήταν για τον Ρήγα, αυτό με τον Αμπελωνιακό, με τους παίκτες του Λάκη Μπακάλη να δείχνουν θετικά στοιχεία και να δίνουν υποσχέσεις για το μέλλον. Δεν ήταν τόσο η νίκη με 1-0 που ικανοποίησε τον Βελεστινιώτη προπονητή όσο το γεγονός ότι όσοι έπαιξαν είχαν διάθεση και αγωνιστική πειθαρχία. Ατού του Ρήγα στον προχθεσινό αγώνα ήταν η εξαιρετική του αμυντική λειτουργία, ιδιαίτερα στο α’ μέρος, ενώ στην επανάληψη ήταν και επιθετικά αρκετά δραστήριος. 

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κυανόλευκοι» αγωνίστηκαν και με σημαντικές ελλείψεις, αφού για διαφόρους λόγους δεν ταξίδεψαν στον Αμπελώνα οι: Χατζής, Μπίκας, Τριχόπουλος, Σφυρής, Κουντούρης, Βογιατζής, Γάρος και Μπλέτσας. Μάλιστα ο τελευταίος υποφέρει από κάκωση στον μηνίσκο και θα υποβληθεί σύντομα σε αρθροσκόπηση, ώστε να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ενεργό δράση.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα είχε την εξής μορφή: Τερματοφύλακας ο Τσουμπέκος, δεξί μπακ ο Ποτόμι και αριστερό ο Σπαθής, ενώ στο κέντρο της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Γούτσιος και Βουραζέρης. Στη μεσαία γραμμή ο Χατζηαθανασίου είχε ρόλο «κόφτη» μπροστά από τα σέντερ μπακ, ενώ οι Ρέβης και Σ. Μπακάλης είχαν περισσότερο οργανωτικά και επιθετικά καθήκοντα. Τέλος, στη γραμμή κρούσης οι Γουτούλης (δεξιά) και Γκοντόλος (αριστερά) χρησιμοποιήθηκαν στις δύο πτέρυγες, ενώ ο Ρηγίνος στην κορυφή.

Στην επανάληψη ο Πάσχος αγωνίστηκε στη θέση του σέντερ φορ, ο Μιχολίτσης αριστερά στην επίθεση, ενώ ο Ρηγίνος μετατέθηκε στο δεξί άκρο της γραμμής κρούσης. Επίσης ο Γουτούλης οπισθοχώρησε στο δεξί άκρο της άμυνας. Τέλος, ο Κολημήτρας έπαιξε σαν επιθετικό χαφ και στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Ρουκάς ως αριστερό μπακ.

Το γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 87’ όταν ο Κολημήτρας κέρδισε πέναλτι που αξιοποίησε με ψύχραιμο τρόπο ο Βουραζέρης. Πάντως, ο Ρήγας θα μπορούσε να σκοράρει σε τρεις ακόμη περιπτώσεις. Στο 34’ ο Σ. Μπακάλης εκτέλεσε φάουλ και ο Ρηγίνος από κοντά αστόχησε. Στο 65’ ο Μιχολίτσης ανάγκασε τον αντίπαλο γκολκήπερ σε θεαματική απόκρουση στην κλειστή του γωνία, ενώ στο 71’ ο Κολημήτρας έκανε την ατομική προσπάθεια, αλλά σούταρε άουτ.

Οι γηπεδούχοι δεν φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ωστόσο, σε δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε ο Βασίλης Τσουμπέκος ήταν σε ετοιμότητα και δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του.

Το επόμενο φιλικό των «κυανολεύκων» θα είναι την Τετάρτη, όπου θα αντιμετωπίσουν την Αγία Παρασκευή στο γήπεδο του Αερινού.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσουμπέκος, Ποτόμι (46’ Πάσχος), Σπαθής (70’ Ρουκάς), Βουραζέρης, Γούτσιος, Χατζηαθανασίου, Ρέβης (46’ Κολημήτρας), Σ. Μπακάλης, Γουτούλης, Γκοντόλος (46’ Μιχολίτσης), Ρηγίνος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το