Photo Gallery, Αθλητισμός

Παραμένει η αβεβαιότητα στον Ολυμπιακό Β.

Ο Δημήτρης Κόμνος

Όσο δεν ξεκαθαρίζει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός Βόλου, παραμένει η αβεβαιότητα στις τάξεις του συλλόγου. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν από την Πολιτεία και την ΕΠΟ να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, ειδάλλως θα προβούν στις κατάλληλες κινήσεις για να μπλοκαριστεί η έναρξη των πρωταθλημάτων. Νέες ελπίδες έδωσε μία χθεσινή δήλωση του προέδρου της Super League Γιάννη Μώραλη. Σε προπονήσεις της Β’ ομάδας της Μπαρτσελόνα μετέχει ο Δημήτρης Κόμνος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ένα ακόμη «θερμό» καλοκαίρι περνά ο Ολυμπιακός. Η ιστορική ομάδα δοκιμάζεται και πάλι, αφού κανείς επίσημος φορέας του ποδοσφαίρου δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να την τοποθετήσει, έστω στη Β’ Εθνική.

Η νέα κυβέρνηση και η ΕΠΟ έχουν δεσμευτεί για τη μερική αποκατάσταση του συλλόγου στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά το μόνο που έκαναν ως τώρα ήταν να πετάξουν το …μπαλάκι στη Football League, που με τη σειρά της το έστειλε πίσω στην ΕΠΟ, αλλά και στη Super League, μια και για να κάνει δεκτούς στη Β’ Εθνική τους Ολυμπιακό Β., Καβάλα και Ηρακλή, απαιτεί να ανέβουν φέτος στη μεγάλη κατηγορία οι πέντε πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος και έτσι από τη σεζόν 2013-14 η Σούπερ Λιγκ να απαρτίζεται από 18 και όχι 16 ομάδες.

Αρχικά τα μέλη του συνεταιρισμού των ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας είχαν εμφανιστεί αρνητικά στην πλειοψηφία τους, αλλά ο νέος πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλης με χθεσινή δήλωσή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει δεκτό το αίτημα για αύξηση των ομάδων.
Κατ’ αρχάς για το αίτημα της Football League είπε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδέποτε έχει έρθει στη Super League να ενταχθούν αυτές οι ομάδες (Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής) ή να αλλάξει ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Αυτό που έγινε είναι ότι η Football League επικοινώνησε με την ΕΠΟ, ώστε να μπορούν να υποβιβάζονται τρεις από τη Σούπερ Λίγκα και να ανεβαίνουν πέντε από τη Football League. Σε εμάς, όμως, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για αυτό το θέμα». 

Ωστόσο, στην ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει δεκτό το αίτημα αυτό, απάντησε: «Με βάση την προκήρυξη που έχουμε ψηφίσει οι ομάδες, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν, όμως, για το καλό του ποδοσφαίρου χρειαστεί να αλλάξουμε το καταστατικό, τότε θα το συζητήσουμε. Αν γίνει κάποια επίσημη πρόταση, τότε θα το συζητήσουμε». 
Αναμφίβολα οι δηλώσεις του κ. Μώραλη παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον, αλλά μοιραία μπαίνει το ερώτημα: Πρόκειται για μία αχτίδα φωτός για τους Ολυμπιακό Β., Καβάλα, Ηρακλή ή για μία ακόμη κοροϊδία σε βάρος τους; Είναι ειλικρινείς οι προθέσεις του νέου προέδρου της Super League ή απλά τις έκανε προκειμένου η Πολιτεία να κάνει τα «στραβά μάτια» εν όψει των αδειοδοτήσεων της ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα;

Γι’ αυτό και στον Ολυμπιακό κρατούν ….μικρό καλάθι και ετοιμάζουν τις δικές τους κινήσεις. Δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί από κοινού με την Καβάλα και τον Ηρακλή να μπλοκαριστεί η έναρξη των πρωταθλημάτων μέχρι την αποκατάσταση των τριών συλλόγων, αλλά αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Στη βουλή το

θέμα του Ολυμπιακού

Το θέμα του Ολυμπιακού φαίνεται πως θα πάει και στη βουλή. Σχετική ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. K. Αρβαντιτόπουλο. Το κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

«Στις 5-8-12 με σχετική επιστολή μου απευθύνθηκα στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη υποβάλλοντας αίτημα να κινηθεί άμεσα προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός του Ολυμπιακού Βόλου. Αντί άλλης απάντησης ακολούθησε το ανακοινωθέν της Football League στις 17-8-12 για να επιβεβαιώσει ότι ο εμπαιγμός συνεχίζεται. Πρόκειται για μια υπόθεση στην οποία ο Ολυμπιακός Βόλου χρησιμοποιείται από διάφορους επιτήδειους του αθλητισμού και της πολιτικής ως όμηρος για να αποκομίζουν οικονομικά και άλλα οφέλη από την διαιώνιση της εκκρεμότητας με την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League.

Επειδή θέλω να ελπίζω πως δεν πρόκειται να συνεχίσετε αδικίες που κάποιοι άλλοι προσπαθούν ιδιοτελώς να διαιωνίσουν προκειμένου να δημιουργήσουν μια μόνιμη σχέση εξάρτησης του Βόλου από παρασκηνιακές δυνάμεις, ερωτάσθε:

Τι προτίθεστε να πράξετε για την άμεση δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου, έτσι ώστε να λήξει ο εκβιασμός σε βάρος της ομάδας και της κοινωνίας της Μαγνησίας;».

Στην Ισπανία ο Κόμνος

Δύο προπονήσεις περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Πορταριά υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βαζάκα και των συνεργατών του Αντώνη Μάνδαλου και Βαγγέλη Φιλιππή. Το πρωί το βάρος δόθηκε στον τομέα της φυσικής κατάστασης, ενώ το απογευματινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και τεχνικής.

Απών είναι ο νεαρός Δημήτρης Κόμνος που με άδεια της ΠΑΕ ταξίδεψε στην Ισπανία προκειμένου να συμμετάσχει σε προπονήσεις της Β’ ομάδας της Μπαρτσελόνα μέχρι τις 26 Αυγούστου. O νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας ήταν το καλοκαίρι ο νικητής του ελληνικού διαγωνισμού «The change» της Nike που είναι μία εκ των χορηγών των «Μπλαουγκράνα».

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έγινε σε 55 χώρες και συνολικά 100 ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές κέρδισαν το δικαίωμα να δοκιμαστούν στην Μπαρτσελόνα. Αυτοί θα αξιολογηθούν από το προπονητικό τιμ του μεγάλου ισπανικού συλλόγου και οι 16 που θα ξεχωρίσουν θα  αγωνιστούν ενάντια στις πιο φημισμένες ποδοσφαιρικές ακαδημίες όπως της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Γιουβέντους σε μία περιοδεία τεσσάρων εβδομάδων γεμάτη δοκιμασίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το