Αθλητισμός

Στα ύψη η ψυχολογία στη Νίκη

Ακμαίο είναι το ηθικό στη Νίκη. Η επιτυχία σε βάρος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης έχει ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία στις τάξεις της βολιώτικης ομάδας και κοινή είναι η πεποίθηση ότι μπορεί να πάρει ακόμη και τη νίκη στο παιχνίδι της Δευτέρας με την πρωτοπόρο Καλλονή στη Μυτιλήνη.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Η επιστροφή στις επιτυχίες ήταν ό,τι έπρεπε για τη Νίκη τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά. Στη δεύτερη και την τρίτη αγωνιστική οι «κυανόλευκοι» είδαν τις προσπάθειές τους να πηγαίνουν …στράφι από βαθμολογικής άποψης. Αν και ήταν εμφανώς ανώτεροι από τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Πιερικό, η συγκομιδή ήταν «φτωχή», καθώς πήραν μόλις έναν βαθμό.

Το παρήγορο ήταν το ότι η απόδοση των παικτών του Περικλή Αμανατίδη κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών, αλλά στο τέλος αυτό που κατάφεραν ήταν να χρίσουν …ήρωες τους τερματοφύλακες Κοτταρά και Τόλιο, αφού χάρη στις σωτήριες επεμβάσεις τους έδωσαν βαθμούς σε Απόλλωνα και Πιερικό αντίστοιχα.

Τελικά η τύχη άλλαξε …στρατόπεδο την περασμένη Τετάρτη χαμογελώντας -επιτέλους- στο βολιώτικο συγκρότημα, αφού το «χρυσό» γκολ στον αγώνα με τον Ηρακλή σημειώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Χρήστο Μήτση. Ωστόσο τα δύο στοιχεία που κρατά η Νίκη απ’ τη συγκεκριμένη συνάντηση είναι τα εξής: Από τη μια μεριά την καλή κυκλοφορία και την επιμονή που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές της. Ακόμη κι αν το 0-0 έμενε μέχρι το 92’, εκείνοι ενέτειναν την πίεση στα αντίπαλα καρέ και δικαιώθηκαν.

Από την άλλη μεριά ήταν ίσως η πρώτη φορά που οι «κυανόλευκοι» δεν δέχθηκαν ούτε μία αντεπίθεση. Την παρατήρηση αυτή έκανε και ο Περικλής Αμανατίδης στη συνέντευξη Τύπου, καθώς ήταν μέχρι τώρα το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ομάδας του. Ωστόσο με τον Ηρακλή οι παίκτες του είχαν γρήγορες επιστροφές και σε καμία περίπτωση δεν απειλήθηκαν από τον «Γηραιό».

Από κει και πέρα η επιστροφή στις επιτυχίες ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία όλων στις τάξεις της Νίκης. Όλοι περίμεναν πώς και πώς να επιβραβευτεί η αγωνιστική ανωτερότητα της ομάδας και με ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή. Οι τρεις βαθμοί που κατακτήθηκαν την περασμένη Τετάρτη ανέβασαν τη Νίκη στην 4η θέση και σίγουρα το ηθικό εν όψει του αγώνα με την Καλλονή είναι ακμαίο.

Αναφορικά με το ματς της ερχόμενης Δευτέρας το μόνο πρόβλημα αφορά τον Βασίλη Καρατζά. Ο 30χρονος αμυντικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αγώνα με τον Ηρακλή, αλλά δεν φαίνεται να είναι κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Έτσι το πιο πιθανό είναι να συμπεριληφθεί στην αποστολή, η οποία θα αναχωρήσει για τη Μυτιλήνη το απόγευμα της Κυριακής.

 

Δείπνο στον Πάτση

από επιφανείς φιλάθλους

Μέσα σε μια πολύ ζεστή βραδιά επιφανείς φίλαθλοι της Νίκης παρέθεσαν δείπνο στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Νίκη Ανδρέα Πάτση. Εκεί το «παρών» έδωσαν γνωστοί φίλοι του ιστορικού συλλόγου όπως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Μετάλλου, κ. Απόστολος Πούλιος, οι έγκριτοι νομικοί κ.κ. Δημήτριος Καραγιάννης, Φάνης Λοχαΐτης και Γιάννης Αρβανιτόπουλος και οι επαγγελματίες στον χώρο της υγείας κ.κ. Αχιλλέας Τζαλάκας και Γιώργος Κουτσούκης μαζί με τις συζύγους τους. Εκτός από τον πρόεδρο, την ΠΑΕ Νίκη εκπροσώπησε και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Βάλια Κακούτη.

Ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε στους παρευρισκόμενους για θέματα που αφορούν την ομάδα και ανέλυσε τους στόχους και τα όνειρα που έχει ο ίδιος για τη Νίκη. «Τα καλύτερα έρχονται» ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες προς τους παρευρισκόμενους. Εκείνοι με τη σειρά τους τον ευχαρίστησαν για την προσπάθεια που καταβάλλει, προκειμένου η «κυανόλευκη» εταιρεία να μπει σε μια σωστή σειρά και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τη διοίκηση της ΠΑΕ.

 

Αδελφοποιούνται ο Ο.Φ. Νίκης

και ο Ο.Φ. Α.Ο. Ιωνίας

Σε αδελφοποίηση προχωρούν δύο ιστορικοί όμιλοι φιλάθλων, αυτός της Νίκης Βόλου με τον αντίστοιχο του Α.Ο. Ιωνίας λόγω των προσφυγικών καταβολών και των δύο συλλόγων. Για τον συγκεκριμένο λόγο ο Όμιλος Φιλάθλων Νίκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Δύο από τα ιστορικά σωματεία της Ελλάδος, η Νίκη Βόλου και ο Α.Ο. Ιωνίας, που έχουν προσφυγικές ρίζες, αποφάσισαν μέσω των συνδέσμων που διατηρούν, του Ομίλου Φιλάθλων Νίκης Βόλου και του Ομίλου Φιλάθλων Ιωνίας Αττικής να ενώσουν την ιστορία, την πίστη τους και τα κοινά ιδεώδη και να αναπτύξουν δραστηριότητες πολιτιστικού περιεχομένου. Οι δύο σύνδεσμοι θα υπογράψουν τεκμήριο φιλίας και παντοτινής αλληλεγγύης σε συνάντηση που θα γίνει στην Ιωνία του νομού Αττικής, όπου θα ανταλλάξουν σημαντικές στιγμές από την ιστορία των δύο ομάδων που χρονολογείται από το 1924. Πρέπει να σημειωθεί ότι συνδετικός κρίκος στην όλη προσπάθεια της αδελφοποίησης των δύο συνδέσμων είναι ο μόνιμος κάτοικος Αθηνών Λευτέρης Καραμποτάκης».

 

Τη Δευτέρα

οι εκλογές σε

Blue Club-Θύρα 3

Από το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» και τη Θύρα 3 ανακοινώθηκε ότι οι εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα λάβουν χώρα στα γραφεία του συνδέσμου τη Δευτέρα 15/10 από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 ως τις 9 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα μέλη τα οποία έκαναν εγγραφή  με τη νέα διαδικασία (κατόπιν της ανασύστασης του συνδέσμου).

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το