Photo Gallery, Αθλητισμός

Δύσκολη αποστολή για Πύρασο

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ με τη διεξαγωγή τεσσάρων αγώνων. Στον σημαντικότερο από αυτούς ο Πύρασος δοκιμάζεται στην έδρα της Ακρόπολης. Αύριο θα πραγματοποιηθούν τα υπόλοιπα ματς με την πρωτοπόρο Α.Ε. Διμηνίου να αντιμετωπίζει στο ΕΑΚ Βόλου τον Εθνικό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Χωρίς αμφιβολία τα βλέμματα των φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα βρίσκονται σήμερα στο Σέσκλο. Εκεί όπου η φορμαρισμένη τοπική Ακρόπολη θα υποδεχθεί τον φιλόδοξο και επίσης σε εξαιρετική κατάσταση Πύρασο, που ως τώρα έχει μόνο νίκες στο ενεργητικό του.

Αν οι Αγχιαλίτες δεν «κουβαλούσαν» από πέρυσι ποινή δύο βαθμών, τότε θα βρισκόταν στην κορυφή. Ωστόσο, θέλουν γρήγορα να «αναρριχηθούν» σε αυτή και γι’ αυτό μοναδικός τους στόχος σήμερα είναι η κατάκτηση του «τριπόντου». Βέβαια, αυτό δεν θα είναι απλή υπόθεση, καθώς η Ακρόπολη έχει δείξει τα …δόντια της από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου, ενώ θα αγωνιστεί και με ακμαίο το ηθικό μετά το «διπλό» επί του Θησέα, σε ένα παιχνίδι που το γύρισε από 2-0 σε 2-3. 

Τον αγώνα αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατοντάδες φίλαθλοι, ενώ η διοίκηση της Ακρόπολης εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση:

«Καλούμε τους φίλους της ομάδας να έρθουν στο γήπεδο του Σέσκλου και να σταθούν στο πλευρό της ομάδας και των ποδοσφαιριστών στηρίζοντας την προσπάθεια τους μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Το έχουν ανάγκη. Από την άλλη θέλουμε να δούμε για ακόμη μία φορά το γήπεδο μας να γίνεται μια υποδειγματική έδρα για τους φιλοξενούμενους που σημαίνει πως πρέπει να τους δείξουμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού τον σεβασμό που τους αξίζει σαν αθλητές αλλά και σαν ανθρώπους.

Στην επιθυμία για ένα θετικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να θυσιάσουμε σε καμία περίπτωση αυτό που αποτελεί κεκτημένο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και ονομάζεται ποδοσφαιρικός πολιτισμός. Επίσης ως διοίκηση διαμηνύουμε στους φίλους του Πυράσου αλλά και γενικότερα του τοπικού ποδοσφαίρου, που θα έρθουν στο Σέσκλο,  πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να έχουν την καλύτερη δυνατή φιλοξενία. Το ποδόσφαιρο είναι μία από τις πιο όμορφες  γιορτές της καθημερινότητας  μας και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε πάντα».

Επίσης σήμερα, η Αγία Παρασκευή θα υποδεχθεί τον Γ.Σ. Αλμυρού, με τις δύο ομάδες να στοχεύουν στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, ο Πρωτεσίλαος θα κοντραριστεί με τον Άρη Μελισσατίκων και ο Μαγνησιακός με τον Σαρακηνό.

Αύριο το πρωί η πρωτοπόρος Α.Ε. Διμηνίου θα επιδιώξει να πανηγυρίσει την πέμπτη στη σειρά νίκη της στο πρωτάθλημα. Αντίπαλός της θα είναι ο ανανεωμένος Εθνικός, που προέρχεται από βαριά ήττα από τον Σαρακηνό. Λογικά η ομάδα του Διμηνίου δεν θα έχει πρόβλημα να επικρατήσει, εφόσον δεν υποτιμήσει την αντίπαλό της. Φαβορί για τη νίκη είναι και η Σκιάθος που θα φιλοξενήσει την Α.Ε. Διμηνίου, ενώ το πρόγραμμα κλείνουν οι συναντήσεις Αίας Σ.-Θησέας και Δήμητρα-Πανιώνιος.

Στη Β’ τοπική επίσης θα γίνει η 5η αγωνιστική. Ο πρωτοπόρος Αστέρας θα προσπαθήσει να διευρύνει το αήττητο σερί του παίζοντας στο ΕΑΚ με τον ουραγό Τοξότη. Η Ιωλκός που βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας θα έχει δύσκολη αποστολή στη Νεάπολη με αντίπαλο τη Δάφνη, ενώ άλλα δύο παιχνίδια με ενδιαφέρον είναι αυτά της Ε.Μ.Α. με τον Διαγόρα και του Ανθίμου Γαζή με τον Ηρακλή Βόλου.

Τέλος, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας της Γ’ κατηγορίας, σήμερα η Δόξα Αερινού θα κοντραριστεί με τον Ιάσονα Άλλης Μεριάς, ενώ αύριο Κυριακή θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου, καθώς και οι διαιτητές με τους βοηθούς:

Α’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 13/10

Γηπ. Πτελεού, 16.00, Πρωτεσίλαος-Άρης: Κρητικός, Γιάννης, Αναστασίου.

Σέσκλου, 16.00, Ακρόπολη-Πύρασος: Σκουλάς, Τσιγγινές, Ζήσιος.

Αγίας Παρασκευής, 16.00, Αγία Παρασκευή-Γ.Σ. Αλμυρού: Ματσούκας, Τασιόπουλος, Κόκκαλης (παρ. Κουζάκης).

Ι.Μ. Δημητριάδος, 16.00, Μαγνησιακός-Σαρακηνός: Καπέσιος, Τσάγγαρης, Π. Σακκάς (παρ. Ρούσης).

Κυριακή 14/10

ΕΑΚ Βόλου, 11.00, Εθνικός Β.-Α.Ε. Διμηνίου: Χαλβατζάκος, Τρυφωνίδης, Μεταξιώτης (παρ. Παγωνόπουλος).

Σκιάθου, 13.00, Σκιάθος-Α.Ε. 2002: Δημητριάδης, Γαργαλιάνος, Τσαμαδιάς.

Ευξεινούπολης, 16.00, Δήμητρα-Πανιώνιος: Τσακούμης, Παπαπορφυρίου, Δάβιος.

Σούρπης, 16.00, Αίας Σ.-Θησέας: Δαλούκας, Πετρόπουλος, Δημητράκης (παρ. Κωνσταντέλος).

 

Β’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 13/10

ΕΑΚ Βόλου, 16.00, Τοξότης-Αστέρας Ριζ.: Γόργορης, Νικόπουλος, Παπαδημητρόπουλος.

Αϊδινίου, 16.00, Ε.Μ.Α.-Διαγόρας: Ρούσης, Δημητράκης, Κ. Μαγουλιανίτης.

«Π. Μαγουλάς», 16.00, Ν.Α. Νίκης-Μακρινίτσα: Τριάντος, Παπαδόπουλος, Β. Μαγουλιανίτης.

Ν. Αγχιάλου, 16.00, Α.Σ. Αγχίαλος-Άθλος: Κουρσοβίτης, Σφυρής, Κωστόπουλος.

Νεάπολης, 16.00, Δάφνη-Ιωλκός: Κουσκούνη, Μπέλου, Κουβάτα.

Κυριακή 14/10

Καλών Νερών, 11.00, Άνθιμος Γαζής-Ηρακλής Β.: Θεοχάρης, Αγρέβης, Γαβριτόπουλος.

Πλατάνου, 16.00, Απόλλων Κρ.-Α.Σ. Δημητριάς: Μπουργάνης, Δ. Σακκάς, Χριστόπουλος.

Ι.Μ. Δημητριάδος, 16.00, Πηλέας-Απόλλων Καν.: Παλιούρας, Κατσαρός, Σαρακατσάνος.

 

Γ’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 13/10

Αερινού, 16.00, Δόξα-Ιάσων Α.Μ.: Παπαπορφυρίου, Βαζούρας, Γεωργατζής (παρ. Παπακλωνάρης).

Κυριακή 14/10

Αχιλλείου, 16.00, Αχιλλέας-Κένταυρος Αργ.: Βλάχος, Αθηναίος, Καλατζής.

Αγίων Θεοδώρων, 16.00, Ηρακλής Α.Θ.-Αργοναύτες: Παπαχρήστος, Νικόπουλος, Γεωργίου.

Κερασιάς, 16.00, Αετός-Μυρμιδόνες: Τρυφωνίδης, Ρούσης, Κόκκαλης (παρ. Παπακλωνάρης).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το