Photo Gallery, Τοπικά

Στα ίδια επίπεδα τα δίδακτρα των δράσεων

 

Τα δίδακτρα θα παραμείνουν τα ίδια με τα περσινά, όπως ακριβώς ίσχυαν σε όλα τα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού

 

 

Μεταβάλλονται τα ποσοστά εκπτώσεων σε ομάδες πληθυσμού του Δήμου Βόλου

 

Τα δίδακτρα που έχουν καθιερωθεί σε όλες τις δομές πολιτισμού και εκπαίδευσης του ενιαίου Δήμου Βόλου, αποφασίζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η τιμολογιακή πολιτική δεν αλλάζει και τα δίδακτρα θα παραμείνουν στα περσινά επίπεδα, ωστόσο αλλάζουν τα ποσοστά των εκπτώσεων που απολάμβαναν ομάδες του πληθυσμού για εγγραφές στα τμήματα, τα οποία συρρικνώνονται λόγω έλλειψης προσωπικού.

 

Μετά την αποτύπωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, λήφθηκαν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του κάθε τμήματος, και τα νέα δεδομένα του Νομικού προσώπου ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ από τη Δημοτική Αρχή προτείνεται η λήψη μέτρων για τον ανταποδοτικό χαρακτήρα των τμημάτων.

Η αισθητή μείωση του κόστους λειτουργίας θα προέλθει από το μικρότερο αριθμό των προσλήψεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, των οποίων αναμένεται η έγκρισή τους από την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την πρόταση: Τα δίδακτρα θα παραμείνουν τα ίδια με τα περσινά, όπως ακριβώς ίσχυαν σε όλα τα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού (Κέντρο Νεότητας Δίαυλος, Δημοτικά Ωδεία Βόλου και Ν. Ιωνίας, Δημοτική Σχολή Χορού, Εικαστικά Εργαστήρια ενηλίκων, Πολιτιστικό Ν. Ιωνίας και Καλλιτεχνικά Ερασιτεχνικά Τμήματα Ιωλκού και Αγριάς) καθώς και στο Στέκι Παιδιού και στα Κέντρα Νεότητας Ν. Δημητριάδας, Χιλιαδούς της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Επιπλέον να καθιερωθούν δίδακτρα στα καλλιτεχνικά εργαστήρια της Ν. Αγχιάλου αντίστοιχα με των υπολοίπων τμημάτων, καθώς και οι ανάλογες μειώσεις.

Οι μειώσεις στα δίδακτρα θα περιοριστούν ως εξής:

* Οι Εργαζόμενοι στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό στην ΠΟΕ-ΟΤΑ αντί 50% έκπτωσης θα απολαμβάνουν 30%.

* Η μείωση θα παραμείνει για τους πολύτεκνους στο 50% (με ένδειξη φορολογικής δήλωσης και κλιμάκωση από 50% (για εισόδημα έως 15.000€), 30% (για εισόδημα από 15.001- 30.000) και 15% (για εισόδημα από 30.000 και άνω).

* Για παρακολούθηση μαθημάτων σε δεύτερο τμήμα ή όργανο, το 2ο παιδί, αντί 20% θα απολαμβάνει έκπτωσης στο 15%.

* Για τρίτο τμήμα ή όργανο, το 3ο παιδί, αντί 30% θα μειωθεί η έκπτωση στο 20%.

Για παράδειγμα αντί της περσινής έκπτωσης που ήταν 50% φέτος με την κλιμάκωση ισχύουν για τους πολύτεκνους τα παρακάτω:

– 50% για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 15.000 €

– 30% για οικογενειακό εισόδημα από 15.001-30.000€

– 15% για οικογενειακό εισόδημα από 30.000 και άνω.

Επιπλέον όμως συνυπολογίζεται και η μείωση που αναλογεί σε κάθε παιδί.

Δεν θα προστίθενται οι μειώσεις στα δίδακτρα. Δηλαδή ο πολύτεκνος που είναι και υπάλληλος ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν δικαιούται και τις δύο εκπτώσεις.

Για τους φοιτητές παραμένει η έκπτωση με κατάθεση φορολογικής δήλωσης και κλιμάκωση από 15% και άνω, ενώ οι άνεργοι θα έχουν έκπτωση 30%.

Όσοι καταβάλουν εφάπαξ τα ετήσια δίδακτρα θα έχουν έκπτωση 10%.

Δωρεάν θα είναι μόνο τα μαθήματα σε οποιοδήποτε τμήμα για παιδιά – τροφίμους Ιδρυμάτων.

Επίσης προτείνεται η μείωση του κόστους λειτουργίας επιπλέον να προέλθει με τον εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος που μπορεί να επιτευχθεί με μέτρα όπως: Η πύκνωση των τμημάτων, η μείωση των ωρών διδασκαλίας/μάθημα και η σωστή κατανομή των ωρών των διδασκόντων σε διαφορετικούς χώρους, κεντρικούς και περιφερειακούς και γενικότερα με τη σωστή λειτουργία του προγράμματος.

Η νέα κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται θα επιφέρει μεν έναν εξορθολογισμό στη λειτουργία, αλλά και συρρίκνωση, καθώς και τις αναμενόμενες αντιδράσεις από τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το