Photo Gallery, Τοπικά

Βαθαίνει η κρίση στην οικοδομή

Μείωση στην έκδοση οικοδομικών αδειών σε ποσοστό 25% καταγράφεται στον ενιαίο Δήμου Βόλου (φωτό αρχείου)

 

Ύφεση μακράς διαρκείας στην κτηματαγορά του Βόλου

 

Κρίση μακράς διαρκείας για την οικοδομή. Η επενδυτική άπνοια καταγράφεται και στα στοιχεία του Δήμου Βόλου, ενώ τίποτα δεν προδιαγράφει αλλαγή του σκηνικού. Στο πολεοδομικό συγκρότημα δεν κατασκευάζονται νέες οικοδομές και η εξοχική κατοικία έχει εγκαταλειφθεί.

Μείωση στην έκδοση οικοδομικών αδειών σε ποσοστό 25%, καταγράφεται στον ενιαίο Δήμου Βόλου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τριμήνου Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2011, σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό του 2010, το οποίο ήταν επίσης μειωμένο σε σχέση με προηγούμενα έτη. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία οικοδομικής δραστηριότητας του τριμήνου για το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Ειδικότερα, κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, εκδόθηκαν  171 οικοδομικές άδειες, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι είχαν εκδοθεί 230. Ανάλογα είναι τα ποσοστά της μείωσης από την αρχή του χρόνου και, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Ν. Μόσχος, «σε γενικές γραμμές η μείωση αυτή συμβαδίζει με τη γενικότερη μείωση που παρουσιάζεται πανελλαδικά, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, πτώση κατά 27,8% παρουσίασε στον αριθμό των οικοδομικών αδειών η οικοδομική δραστηριότητα της χώρας τον Ιούνιο του 2011, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής – Δημόσιας στο σύνολο της χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 3.369 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 524,2 χιλιάδες τ.μ. επιφάνειας και 1.871,4 χιλιάδες κ.μ. όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 27,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 35,9% στην επιφάνεια και κατά 37,5% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

 

Αιτήσεις για ημιυπαίθριους

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Βόλου, οι δηλώσεις για τους ημιυπαίθριους χώρους διαμορφώνονται έως σήμερα ως εξής: Δημοτική Ενότητα Βόλου: 1550, Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας: 406, Λοιπές Δημοτικές Ενότητες: 619.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το