Photo Gallery, Αθλητισμός

Στάση αναμονής κρατά η Νίκη

Στάση αναμονής κρατούν στη Νίκη μέχρι να ξεκαθαρίσει η έκβαση της τύχης του αγώνα Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος, από την οποία θα εξαρτηθεί αν η ομάδα του Βόλου κατακτήσει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση του βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής έχει οριστεί για σήμερα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Football LeagueFootball League 2, αν και ίσως αναβληθεί για αύριο Παρασκευή. Φυσικά το ιδανικό σενάριο για τη Νίκη, που θα την φέρει απ’ ευθείας στη Β’ Εθνική, είναι ο μηδενισμός του Εθνικού Γαζώρου με ταυτόχρονη αφαίρεση βαθμών.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Άνω-κάτω έχει γίνει το πρωτάθλημα του βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής εξ αιτίας της εκκρεμότητας με το παιχνίδι Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος, αφού ακόμη δεν γνωρίζουμε ποια ομάδα είναι πρωταθλήτρια και ποιες θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ. Ως γνωστόν η αναμέτρηση αυτή δεν διεξήχθη, διότι η αποστολή του Τυρνάβου δέχθηκε επίθεση και τρεις παίκτες της κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Η υπόθεση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί σήμερα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Football League-Football League 2 και η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει τα εξής: «Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League-Football League 2 κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη  31/05/2012 και ώρα 10.30 Το ΤΑΠ Εθνικός Γαζώρου για  τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΤΑΠ Εθνικός Γαζώρου-ΠΑΕ Τύρναβος (20-5-2012) σύμφωνα με την  συγκοινοποιούμενη με αριθμ. πρωτοκ. 17519/25-5-2012 πειθαρχική αγωγή του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ. Επί παραβάσει των άρθρων 1, 2, 3, 14, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Πάντως, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η εκδίκαση να γίνει αύριο Παρασκευή. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Τύρναβος αναμένεται να ζητήσει αναβολή μίας ημέρας, καθώς ο δικηγόρος της ομάδας θα είναι στις Σέρρες διότι σήμερα είναι και το ποινικό δικαστήριο για τους συλληφθέντες.

Όσον αφορά τα πιθανά σενάρια είναι τρία:

1. Να κριθεί υπαίτιος της μη διεξαγωγής του αγώνα ο Εθνικός Γαζώρου και να μηδενιστεί, ενώ ταυτόχρονα να του αφαιρεθούν και βαθμοί. Αυτό φυσικά είναι το ιδανικό για τη Νίκη διότι θα μείνει μόνη στην κορυφή του ομίλου (αυτή τη στιγμή έχει 40 βαθμούς, όσους και ο Εθνικός) και ως πρωταθλήτρια θα ανεβεί απ’ ευθείας στη Β’ Εθνική κατηγορία.

2. Να κριθεί υπαίτιος της μη διεξαγωγής του αγώνα ο Εθνικός Γαζώρου και να μηδενιστεί, αλλά χωρίς να του αφαιρεθούν βαθμοί. Σε αυτή την περίπτωση Νίκη και Εθνικός θα ισοβαθμούν στην πρώτη θέση και ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί σε μεταξύ τους αγώνα μπαράζ, διότι κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου η μία ομάδα νίκησε την άλλη εντός έδρας με το ίδιο σκορ, 1-0. Φυσικά ο νικητής του αγώνα διαβάθμισης θα πανηγυρίσει την απ’ ευθείας άνοδο και ο ηττημένος θα παίξει στα πλέι οφ διεκδικώντας το εισιτήριο που θα έχει απομείνει για τη Β’ Εθνική.

3. Να αθωωθεί ο Εθνικός Γαζώρου και να διαταχθεί να γίνει ο αγώνας του με τον Τύρναβο. Αυτό θα ήταν ό,τι χειρότερο για τη Νίκη που ουσιαστικά θα πρέπει να σκέφτεται τα πλέι οφ, διότι ο Εθνικός θα χρειάζεται μόνο ένα βαθμό για να κατακτήσει τον τίτλο. Πολύ δύσκολα θα γνωρίσει δεύτερη σερί ήττα στην έδρα του, μετά από αυτή από την ΑΕΠ Ηρακλής.

Όπως είναι λογικό η Νίκη έχει έννομο συμφέρον για να επιθυμεί την τιμωρία του Εθνικού Γαζώρου. Ωστόσο, έγινε γνωστό πως δεν πρόκειται να παραστεί εκπρόσωπός της στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης. Οι «κυανόλευκοι» δεν επιθυμούν να παρέμβουν στο έργο της Πειθαρχικής Επιτροπής τηρώντας ένα άτυπο «φερ πλέι» και απλά θα περιμένουν να μάθουν τη σχετική απόφαση. Ανάλογα με το ποια θα είναι αυτή, η Νίκη είτε θα ανέβει άμεσα στη Β’ Εθνική, είτε θα διεκδικήσει την άνοδο μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ.

Στο μεταξύ, μετά το ρεπό της Τρίτης, χθες οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Περικλή Αμανατίδη. Στη Νίκη θέλουν να κρατηθούν σε καλή αγωνιστική κατάσταση διότι δεν αποκλείεται η ομάδα να κληθεί να δώσει αγώνα μπαράζ με τον Εθνικό Γαζώρου για την πρωτιά του βορείου ομίλου ή και να συμμετάσχει στα πλέι οφ, αν τελικά καταταγεί στη 2η θέση.

Κοντά στον Ρήγα

οι φίλοι της Νίκης

Από τη στιγμή που η Νίκη δεν έχει να δώσει αγώνα την Κυριακή, οι οργανωμένοι φίλαθλοί της αποφάσισαν να ενισχύσουν τον Ρήγα Φεραίο στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου για τη Δ’ Εθνική. Μάλιστα αυτό θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα μια και χθες οι Βελεστινιώτες εξασφάλισαν και μαθηματικά την άνοδο.

Εξάλλου, παραδοσιακά οι σχέσεις του Ρήγα με τη Νίκη είναι άριστες, ενώ προπονητής των Βελεστινιωτών είναι ο Λάκης Μπακάλης, που στο παρελθόν ως τερματοφύλακας υπερασπίστηκε την εστία και των δύο ιστορικών ομάδων.

Μάλιστα το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης», οι Blue Angels και η Θύρα 3-Volos Club εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Καλούμε όλους τους Νικιώτες την Κυριακή το απόγευμα στο «κυανόλευκο» Βελεστίνο, για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα που δίνει το αδερφό σωματείο του Ρήγα Φεραίου με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Πάμε όλοι να χαρούμε μαζί με τους φίλους Βελεστινιώτες την εξαιρετική ομάδα του Ρήγα, με πρωτομάστορα το δικό μας παιδί, τον Λάκη Μπακάλη και να πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Δ’ Εθνική».  

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το