Photo Gallery, Αθλητισμός

Στη Δ’ Εθνική ανέβηκε ο Ρήγας, νίκησε 3-1 μέσα στο Λεοντάρι

Ο ιστορικός Ρήγας Φεραίος είναι από χθες ομάδα Δ’ Εθνικής. Ο πρωταθλητής της ΕΠΣΘ κάνοντας μία ακόμη καταπληκτική εμφάνιση «άλωσε» την έδρα της Α.Ε. Λεονταρίου Καρδίτσας με 3-1 και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό του στη μεγαλύτερη κατηγορία, παρότι απομένουν δύο ακόμη αγωνιστικές για να ολοκληρωθούν τα μπαράζ. Οι Ρηγίνος (16’), Μιχολίτσης (38’) και Τριχόπουλος (78’ πέτυχαν τα γκολ του θριάμβου των Βελεστινιωτών, ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Παπαευαγγέλου (25’).

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ψυχή χιλίων …λεόντων απέδειξαν πως έχουν οι ποδοσφαιριστές του Ρήγα παίζοντας στο Λεοντάρι Καρδίτσας. Οι «κυανόλευκοι» επέβαλαν τον ρυθμό τους και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο της τοπικής ομάδας. Μπορεί η ισοπαλία να θεωρούταν εξ αρχής θετικό αποτέλεσμα, αλλά αυτοί κυνήγησαν με πάθος τη νίκη και την κατέκτησαν απόλυτα δίκαια.

Έτσι, εξασφαλίστηκε και μαθηματικά η άνοδος των Βελεστινιωτών στη Δ’ Εθνική, αφού έφτασαν τους εννέα πόντους μετά από τέσσερις αγωνιστικές στα μπαράζ, αφήνοντας την Α.Ε. Λεονταρίου στους τρεις βαθμούς και τον Δωτιέα Αγιάς στον έναν. Ακόμη και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Καρδιτσιώτες οι πρωταθλητές της ΕΠΣΘ υπερτερούν, αφού έχουν κερδίσει και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.

Πλέον το κίνητρο του Ρήγα στα δύο τελευταία ματς θα είναι να κατακτήσει και την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο, καθώς αυτή τη στιγμή έχει μόνο ένα βαθμό λιγότερο από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας (που επίσης ανέρχεται στη Δ’ Εθνική), τον οποίο θα υποδεχθεί στο Βελεστίνο την ερχόμενη Κυριακή.

Με επιθετική τακτική ο Ρήγας

Τι και αν τον βόλευε η ισοπαλία. Ο Ρήγας Φεραίος έχει μάθει να παίζει επιθετικά και αυτό έκανε και χθες στο Λεοντάρι. Ο προπονητής του Λάκης Μπακάλης επέλεξε το σύστημα 4-3-3 με τερματοφύλακα τον Σφυρή, δεξιό οπισθοφύλακα τον Γουτούλη και αριστερό τον Σπαθή, ενώ στο κέντρο της άμυνας τοποθέτησε τους Βουραζέρη και Γούτσιο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Μπλέτσας ως αμυντικό χαφ και οι Σ. Μπακάλης και Τσιαντής, που είχαν περισσότερο οργανωτικά καθήκοντα, ενώ η τριπλέτα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Ρηγίνο (δεξιά), Μιχολίτση (αριστερά) και Μπίκα (κορυφή), που συχνά άλλαζαν θέσεις μεταξύ τους.

Οι Βελεστινιώτες είχαν την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα στο 11’ όταν ο Σπαθής πάσαρε στον Σ. Μπακάλη που επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τις ευκαιρίες στο 14’, όταν το σουτ του Αρσενίδη μπλόκαρε ο σωστά τοποθετημένος Σφυρής και από κει και πέρα υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο, ο Ρήγας Φεραίος.

Στο 16’ ο Μιχολίτσης έκανε μία κούρσα από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή σέντραρε για τον Ρηγίνο, που με κεφαλιά έγραψε το 0-1 μέσα σε πανηγυρισμούς. Ο Ρήγας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το σάστισμα των γηπεδούχων και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ρηγίνος δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα για να διπλασιάσει τα τέρματά του, μετά από μπαλιά του Σ. Μπακάλη, ενώ στο 19’ ο Μπίκας έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ, για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Σκούρας.

Στο 25’ η άμυνα του Ρήγα «κόλλησε» σε ένα γέμισμα του Μαχαίρα και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Παπαευαγγέλου που με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν παρά μία …αναλαμπή για την Α.Ε. Λεονταρίου, αφού πριν ολοκληρωθεί το α’ μέρος η ομάδα του Βελεστίνου ανέκτησε το προβάδισμα. Στο 38’ ο Ρηγίνος σέντραρε από τα δεξιά και ο Μιχολίτσης με μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα. Το 1-2 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου μια και στο 39’ το σουτ του Μιχολίτση μπλόκαρε ο Σκούρας.

Στην επανάληψη ο Ρήγας Φεραίος δεν ανέκοψε το ρυθμό του, επιδιώκοντας και τρίτο γκολ με το οποίο θα «κλείδωνε» τη νίκη του. Στο 50’ ο Σκούρας «σταμάτησε» το σουτ του Μιχολίτση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπίκας έκανε τη σέντρα και ο Ρηγίνος την κεφαλιά με τη μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Ρηγίνος έκανε νέα κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο. Άουτ κατέληξε και το διαγώνιο σουτ του Μιχολίτση στο 58’, όπως και η κεφαλιά του Αναγνωστόπουλου στο 69’, στην πρώτη επιθετική ενέργεια των γηπεδούχων στο β’ μέρος.

Το 1-3 για το συγκρότημα του Λάκη Μπακάλη διαμορφώθηκε στο 78’ μετά από σέντρα που έκανε από τα αριστερά ο Μιχολίτσης και κοντινό σουτ του Τριχόπουλου. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα μια και στο 85’ ο Σφυρής εξουδετέρωσε το σουτ του Χαρβαλιά, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τριχόπουλος από κοντά σούταρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Όπως ήταν λογικό με το σφύριγμα της λήξης από τον Ηπειρώτη διαιτητή κ. Κατσικογιάννη (βοηθοί του ήταν οι κ.κ. Πασχάλης και Καραλής), οι παίκτες του Ρήγα, η τεχνική ηγεσία και τα μέλη της διοίκησης έγιναν ένα …κουβάρι πανηγυρίζοντας έξαλλα για την άνοδο της ομάδας στη Δ’ Εθνική κατηγορία.

Α.Ε. ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ: Σκούρας, Παρθένης, Καπερώνης, Καλιακούδας (83’ Μπλέτσας), Μαχαίρας, Αρσενίδης, Παπαευαγγέλου (57’ Γρίβας), Κατσαρός, Αναγνωστόπουλος, Χαρβαλιάς, Θεοδωρόπουλος (83’ Ψήφης).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σφυρής, Γουτούλης, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Σ. Μπακάλης (66’ Χατζής), Ρηγίνος (72’ Τριχόπουλος), Μπλέτσας, Τσιαντής (66’ Κουντούρης), Μπίκας, Μιχολίτσης.

Στη Δ’ Εθνική και ο Αχιλλέας 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας επιβλήθηκε με 3-1 του Δωτιέα Αγιάς και πανηγύρισε και αυτός την άνοδο στη Δ’ Εθνική. Στο 9’ ο Κόλα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 19’ ο Κουμορτζής διπλασίασε τα τέρματά τους. Ο ίδιος έκανε και το 3-0 στο 48’, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Λάρισας ήταν να πετύχουν το γκολ της τομής με τον Μαλάκο στο 87. 

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Κουδουνάς (84’ Μπικιαρόπουλος), Καπασακαλίδης, Βαρβαρέζος (75’ Μυστρίδης), Κόλα, Μπαλαμπάνης, Ευθυμιάδης, Σέου, Στύλος (84’Μπαγγέας), Κουμορτζής, Κλιάνης.

ΔΩΤΙΕΑΣ: Γιολδάσης, Μπάκας, Τσακάλι (45′ Τσάκε), Αθανασίου, Βαΐτσης, Παντελιάδης (84’ Ρέψης), Σημούλης (70’ Καραντώνης), Γεωργούλας, Μάντζας, Τζιόλας, Μαλάκος.

Η βαθμολογία

1. Αχιλλέας Ν. 10-2 10

2. Ρήγας Φεραίος 7-2 9

3. Α.Ε. Λεονταρίου 3-11 3

4. Δωτιέας Αγιάς  1-6 1

Η επόμενη αγωνιστική

(Κυριακή 3/6)

Ρήγας Φεραίος-Αχιλλέας Ν.

Δωτιέας-Α.Ε. Λεονταρίου

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το