Photo Gallery, Τοπικά

Σοκ και στην Αστυνομία της Μαγνησίας

Επισημάνσεις-διαπιστώσεις για «ξεχαρβαλωμένες» υπηρεσίες…

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο με αδίστακτους κακοποιούς» τονίζει ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Γ. Καμαρινόπουλος

Με μαύρες κορδέλες σε ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό των δύο νέων παιδιών προχθές στην Αθήνα από τα πυρά αδίστακτων κακοποιών, κυκλοφορούν από χθες τα περιπολικά και οι μοτοσικλέτες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ενώ οι αστυνομικοί είναι συγκλονισμένοι από το γεγονός, αλλά και έντονα προβληματισμένοι για την στάση της Πολιτείας που δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει ασφάλεια στην εργασία τους.
Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας κ. Στέργιος Κωνσταντάρας «όταν ο αστυνομικός δεν είναι ασφαλής δεν μπορεί να είναι ασφαλής και ο πολίτης». Τονίζει με έμφαση πως η ασφάλεια βρίσκεται σε κομβικό σημείο και η Πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε τολμηρές και επαναστατικές αποφάσεις. Επαναλαμβάνει πως τα γεγονότα αναδεικνύουν το επικίνδυνο του επαγγέλματος του αστυνομικού, αλλά μόνο η Πολιτεία δεν μπορεί να το αναγνωρίσει. Επισημαίνει τις σημαντικές παραλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, την ελλιπή εκπαίδευση και την μη αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας. Ειδική αναφορά κάνει για τις περικοπές κονδυλίων που επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας είναι πραγματικά συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός. Ειδικά οι αστυνομικοί της ομάδας «Δίας» είναι «μουδιασμένοι» και το βασικό θέμα συζήτησης χθες ήταν η «εν ψυχρώ δολοφονία» – όπως ανέφεραν – των δύο νεαρών συναδέλφων τους. Οι αστυνομικοί της ομάδας «Δίας» γνωρίζουν, από πρώτο χέρι, τις καθημερινές δυσκολίες στην άσκηση του επαγγέλματός τους, τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, την έλλειψη ασφάλειας για την ίδια τους τη ζωή, αλλά και τον όρκο που έδωσαν να υπηρετούν την προστασία του πολίτη. Οι νεοσύλλεκτοι της Αστυνομίας, που τυγχάνει να τοποθετούνται σε μάχιμες θέσεις, είναι εργαζόμενοι των 600 ευρώ, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά αστυνομικοί από το Βόλο. «Έχουν όμως αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και φιλότιμο» συμπληρώνουν. Ειδικά οι αστυνομικοί της «Δίας» αγόρασαν με δικά τους έξοδα κράνος, προστατευτικά για τα γόνατα ή τους αγκώνες, ενώ οι χειμωνιάτικες στολές τους αποτελούν χορηγία ιδιώτη, καθώς η Πολιτεία έστειλε τις στολές τους μόλις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου (!!).

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που οι αστυνομικοί 0 ειδικά της «Δίας» – βάζουν καύσιμα στις μηχανές από την τσέπη τους, αφού τα κονδύλια για την Αστυνομία από την αρχή του έτους έχουν περικοπεί δραματικά.

«Η χθεσινή μέρα για την αστυνομική οικογένεια ήταν πραγματικά μαύρη. Μαύρες όμως είναι γενικά οι μέρες που διανύουμε στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς τα προβλήματα είναι συσσωρευμένα. Οι περικοπές μισθών έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους αστυνομικούς και στις οικογένειές τους, ενώ οι περικοπές των δαπανών τείνουν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στην Αστυνομία, αφού ο εξοπλισμός απαιτεί συντήρηση που δεν μπορεί να γίνει χωρίς χρήματα» περιγράφει την εικόνα της σημερινής Αστυνομίας ο κ. Κωνσταντάρας. «Σήμερα η Αστυνομία λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο του αστυνομικού. Σε μία εποχή όπου η εγκληματικότητα είναι μεγάλη και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης» προσθέτει.

Η περικοπή όμως των δαπανών αναμένεται να επιφέρει και άλλα προβλήματα στην λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών, καθώς οφείλονται χρήματα για την χρήση φυσικού αερίου (στο Αστυνομικό Μέγαρο) και στην ΔΕΗ. Οφειλές περίπου 20.000 ευρώ καταγράφονται και σε συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων από εργασίες σε περιπολικά. «Το μόνο που έχει λυθεί είναι η προμήθεια καυσίμων, καθώς ο εφοδιασμός γίνεται από τον στρατό» επισημαίνει ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο…»

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο με αδίστακτους κακοποιούς» τονίζει χαρακτηριστικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Γιώργος Καμαρινόπουλος διακατεχόμενος από συναισθηματική φόρτιση για τον θάνατο των δύο νεαρών αστυνομικών. Επισημαίνει πως πλέον αστυνομικοί και πολίτες έχουν απέναντί τους μία άλλη μορφή εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από την αποφασιστικότητα και την βίαιη συμπεριφορά των δραστών.

Θρήνος στα Τρίκαλα

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας βιοπαλαιστών από το Κεφαλόβρυσο Τρικάλων ήταν ο άτυχος Γιώργος Σκυλογιάννης, που σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 22 ετών και λίγους μήνες μετά την ένταξή του στην ομάδα «Δίας» Δυτικής Αττικής.

Ο πατέρας του εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τρικκαίων και η μητέρα του ήταν συμβασιούχος και απολύθηκε. Η είδηση του θανάτου του άτυχου νέου έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στη συνοικία Μπάρα Τρικάλων, όπου διαμένει η οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού.

Ο συνάδελφός του και συνεργάτης του, επίσης νεκρός αστυνομικός, Ιωαν. Ευαγγελινέλης, 23 ετών, κατάγονταν από την Μυτιλήνη.

Η διοίκηση της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών θα παρευρεθεί στην κηδεία των θυμάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το