Πολιτική

Σκληρή κριτική Αλ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι για μια ακόμα φορά, παρουσιάστηκε χωρίς στρατηγική

Τη σημερινή (χθεσινή) δήλωση του πρωθυπουργού για το Eurogroup σχολίασε με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην οποία τονίζει:

Την ίδια στιγμή που καταστρέφεται η χώρα και η κοινωνία, οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού φανερώνουν είτε άγνοια κινδύνου είτε υποκρισία.

Ο ίδιος και η κυβέρνησή του απείχαν από τη διαπραγμάτευση και το μόνο που στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν φανατικά είναι η εφαρμογή του μνημονίου. Αυτή η απόφαση δεν είναι λύση για το ελληνικό πρόβλημα.

Βιώσιμη και δίκαιη λύση μπορεί να προέλθει με το λαό στο προσκήνιο, για την διεκδίκηση μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής, που δεν αργεί, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επιτίθεται, παράλληλα, στην κυβέρνηση, επιρρίπτοντάς της ευθύνες ότι αποδέχτηκε έναν συμβιβασμό που βρίσκεται στον αέρα.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει την απόφαση του Εurogroup «προϊόν συμβιβασμού, με πολλές γκρίζες ζώνες σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδος», ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «για μια ακόμα φορά, παρουσιάστηκε χωρίς στρατηγική και διαπραγματευτικό σχέδιο, προσκολλημένη στο γερμανικό άρμα».

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικαλούμενος σχετικές συζητήσεις που, όπως αναφέρει, έγιναν ήδη σε κοινοβούλια άλλων κρατών, πριν και μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, τονίζει ότι «δεν είναι δυνατόν, αυτές οι εξελίξεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την πλήρη ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού».

Συνάντηση με τους πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΕ

«Η λύση δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα. Δεν περιλαμβάνει ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα. Γι αυτό και δεν είναι λύση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Εurogroup και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ήταν απούσα από τη διαπραγμάτευση.

«Πριν δυο χρόνια μας έλεγαν ότι στόχος της βιωσιμότητας του χρέους είναι το 120% του ΑΕΠ. Τώρα μας λένε ότι μπορεί να είναι 124%. Αύριο  μπορούν να μας πουν και 130%. Αυτές δεν είναι λύσεις. Κυρίως δεν είναι λύσεις με την κοινωνία όρθια», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση είπε άλλα προεκλογικά και ακολούθησε μια στρατηγική υποτέλειας. Ήταν απούσα από τη διαπραγμάτευση, από τη συζήτηση, από τον τελικό συμβιβασμό. Η συζήτηση και η διαπραγμάτευση έγινε ανάμεσα στην κυρία Μέρκελ και την κυρία Λαγκάρντ και ο συμβιβασμός ήταν ανάμεσα σ΄ αυτές».

«Η μόνη πραγματική λύση είναι να σταματήσουν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, να μπει ξανά η Ελλάδα στο κάδρο της διαπραγμάτευσης, να βρίσκεται στις αποφάσεις. Η μόνη πραγματική λύση είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται, να  μπει ο λαός στο προσκήνιο. Και όλοι πια αναμένουν αυτή τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πριν λίγα χρόνια όλα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση ακούγονταν περίεργα στους εταίρους», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι «έπειτα από διαδοχικές αποτυχίες ενός προγράμματος που έχει οδηγήσει την κοινωνία στην καταστροφή και δεν πιάνει κανέναν από τους στόχους που έχει υποσχεθεί, όλοι μας ακούν με μεγαλύτερη προσοχή. Κι εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί όλες οι προβλέψεις μας δυστυχώς επαληθεύτηκαν».

Οι δηλώσεις αυτές του κ.Τσίπρα έγιναν μετά το πρόγευμα εργασίας που είχε με τους πρέσβεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη βιωσιμότητα του χρέους. Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το