Τοπικά

Συνδρομή από Πυροσβέστες και ΕΚΑΒ σε 67χρονη

Συνδρομή σε μία 67χρονη, στην πλατεία Τσιγάντε, στη Νέα Ιωνία, η οποία είχε υποστεί ατύχημα μέσα στο σπίτι της, προσέφεραν χθες το πρωί άνδρες της Πυροσβεστικής Βόλου και του ΕΚΑΒ.

Γύρω στις 10.30 το πρωί, η 67χρονη, είχε βγει στο μπαλκόνι της για να απλώσει τα ρούχα. Έχασε όμως την ισορροπία της και έπεσε στο έδαφος. Δεν μπορούσε να σηκωθεί και ακινητοποιήθηκε. Βρισκόταν μόνη στο σπίτι και χρειάζονταν βοήθεια. Στις φωνές της, που καλούσαν σε βοήθεια, ανταποκρίθηκε γειτόνισσά της, η οποία και τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, οι τέσσερις πυροσβέστες και το τριμελές πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ είχε φτάσει στο σπίτι.

Η πόρτα του διαμερίσματος, στον πρώτο όροφο οικοδομής, ήταν κλειδωμένη από το εσωτερικό μέρος. Κανείς δεν μπορούσε να εισέλθει. Αντί να σπάσουν την πόρτα και να γίνει ζημιά που θα καλούνταν να πληρώσει η ηλικιωμένη, οι πυροσβέστες ανέβηκαν από το μπαλκόνι, όπου ήταν πεσμένη. Κατάφεραν να τη σηκώσουν, την οδήγησαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος, ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ τις προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Κρίθηκε ότι δεν ήταν αναγκαία η μεταφορά της στο Νοσοκομείο. Μισή ώρα αργότερα πυροσβέστες και διασώστες του ΕΚΑΒ αποχώρησαν, αφήνοντας την γυναίκα να ηρεμήσει.

Τις ευχαριστίες της για τη βοήθεια εξέφραζε η 67χρονη σε επικοινωνία της με τη «Θ». «Είναι καλά παιδιά. Είχα βάλει στην πόρτα το σύρτη. Δεν μπόρεσαν να μπούνε από την πόρτα. Τα κατάφεραν όμως και μπήκαν. Είχα πέσει στο μπαλκόνι. Υποφέρω από αστάθεια. Τα πόδια μου δεν με κράτησαν και έπεσα. Δεν μπορούσα να σηκωθώ. Ευτυχώς, ήρθαν τα παιδιά. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ…» έλεγε με συγκίνηση η γυναίκα.

Το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά, που παρεμβαίνουν οι πυροσβέστες. Άλλωστε οι συνδρομές για βοήθεια είναι αρκετές. Πολλά αφορούν σε ηλικιωμένα άτομα, τα οποία βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση μέσα στα σπίτια τους…

Οι διασώστες ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής είναι παρόντες, κοντά στον άνθρωπο και αυτό έχει μεγάλη σημασία, ειδικά στη σκληρή εποχή που ζούμε.

Τ. Κ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το