Αθλητισμός

Σε πλήρη εξέλιξη ο αγώνας του Ολυμπιακού Β.

Με προσεκτικές κινήσεις η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και το νομικό επιτελείο προσπαθεί να πετύχει τη δικαίωση της ομάδας και την επιστροφή στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Το προσεχές διάστημα – και ιδιαίτερα ο μήνας που διανύουμε – είναι καθοριστικό για το μέλλον του Ολυμπιακού. Ο χρόνος άρχισε ήδη να μετρά αντίστροφα και άμεσα αναμένεται το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, προκειμένου η ομάδα του Βόλου να γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα παίζει τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Στον Ολυμπιακό Βόλου γνωρίζουν, πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμφωνία που υπήρξε ανάμεσα στην ΕΠΟ και στην Πολιτεία για το αυτοδιοίκητο, η δικαίωση μπορεί να έρθει μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εάν βέβαια αυτή το θελήσει.

Σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να περάσει η τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα και η οποία αναφέρει ότι η ΕΠΟ θα επιβάλει τις ποινές.

Θεωρείται, ωστόσο, δύσκολο η ΕΠΟ να πάρει μία απόφαση, η οποία θα δικαιώνει τον Ολυμπιακό Βόλου, εάν δεν υπάρχει παράλληλα και η πολιτική βούληση. Όσο στο υπουργείο Πολιτισμού υπουργός είναι ο Παύλος Γερουλάνος η πολιτική απόφαση που πάρθηκε το περασμένο καλοκαίρι εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου δύσκολα φαίνεται πως θα αλλάξει.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η χώρα βαδίζει προς εκλογές και να πιέσει στην κατεύθυνση αλλαγής της πολιτικής απόφασης, πριν στηθούν οι κάλπες. Οι πολιτικοί φορείς του νομού, εάν πραγματικά επιθυμούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου να επιστρέψει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν και να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση.

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, που είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της προσφυγής της ΠΑΕ στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, με την οποία το βολιώτικο συγκρότημα ζητεί από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων και ο Ολυμπιακός Βόλου να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, θα πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις προς το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Ήδη, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Τάσος Μπατζιάκας, απέστειλε ως γνωστόν επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, με κοινοποίηση στα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, με την οποία ζητεί την αποκατάσταση της νομιμότητας και την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λιγκ.

Ανάλογες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν και από τους πολιτικούς φορείς του νομού, προκειμένου να υπάρχει έμπρακτη απόδειξη στήριξης του Ολυμπιακού Βόλου, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός Βόλου χρειάζεται μια θετική απόφαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, προκειμένου να δρομολογηθούν οι κινήσεις επιστροφής της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή το Διαιτητικό Δικαστήριο απορρίψει την προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου, η ΠΑΕ θα περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης στο Διοικητικό Εφετείο στις 26 Απριλίου με την ελπίδα να δικαιωθεί, με τα χρονικά περιθώρια, ωστόσο, να στενεύουν για τον σύλλογο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το ζήτημα, ωστόσο, έχει να κάνει – πέρα από το αν θα δικαιωθεί ή όχι ο Ολυμπιακός Βόλου – με το πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου (με την προϋπόθεση η υπόθεση να εκδικαστεί κανονικά και να μην πάρει αναβολή). Αν ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένει την απόφαση και αυτή ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι, όπως είναι λογικό, δεν θα μπορεί η ομάδα να προγραμματίζει τη νέα χρονιά, καθώς δεν θα γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται.

Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος, προκειμένου να παρθεί άμεσα μια απόφαση για το μέλλον της ομάδας, έτσι ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία όλων όσων ασχολούνται με τον Ολυμπιακό Βόλου (διοίκηση, νομικό επιτελείο, φίλαθλοι).

Αν η ΕΠΟ δεν μπορεί για διάφορους λόγους να πάρει μία απόφαση για τον Ολυμπιακό Βόλου, φοβούμενη κυρίως να μην έρθει σε σύγκρουση με την Πολιτεία, τη λύση μπορεί να τη δώσει είτε η ΟΥΕΦΑ, είτε η ΦΙΦΑ.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εφόσον στείλει μια σύσταση-οδηγία προς την ΕΠΟ στην οποία να τονίζεται πως στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν τηρήθηκε το αυτοδιοίκητο, η ΕΠΟ οφείλει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, μην λαμβάνοντας υπόψη τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις της Πολιτείας.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί στην περίπτωση που η έκθεση του Πειθαρχικού Επιθεωρητή που όρισε η ΟΥΕΦΑ να ερευνήσει την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου είναι υπέρ της ομάδας του Βόλου, από τη στιγμή που διαπιστωθεί πως ο Ολυμπιακός  αποπέμφθηκε από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα με πολιτική απόφαση.

Παράλληλα, η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ συνεχίζει την αλληλογραφία της με την ΦΙΦΑ, ζητώντας από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να επέμβει και να εξετάσει την υπόθεση, υποστηρίζοντας με διάφορα νομικά επιχειρήματα πως η ΕΠΟ δεν τήρησε το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο αγώνας του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το