Photo Gallery, Αθλητισμός

Στον παλμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

 

Από σπουδαίες εκτός έδρας νίκες προέρχονται οι Ρήγας Φεραίος, Μαγνησιακός και Πανιώνιος. Ως εκ τούτου στις τάξεις τους επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση, ενώ όλοι ευελπιστούν σε ανάλογη συνέχεια στις επτά αγωνιστικές που απομένουν για να ολοκληρωθούν οι Α’ και η Β’ τοπική κατηγορία.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ο Ρήγας Φεραίος

Για πολλούς φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου το «διπλό» του Ρήγα Φεραίου στην Ευξεινούπολη επί της Δήμητρας ίσως στο τέλος του δώσει τον τίτλο της Α’ κατηγορίας και αυτό γιατί επρόκειτο για τρεις βαθμούς που κατακτήθηκαν σε μία δύσκολη έδρα με τους οποίους οι Βελεστινιώτες διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Βέβαια, η διαφορά από τον Εθνικό είναι στον ένα βαθμό και από την Α.Ε. Διμηνίου στους τέσσερις, ενώ απομένουν άλλα επτά ματς. Γι’ αυτό και ο προπονητής του Ρήγα Λάκης Μπακάλης δικαιολογημένα κρατά χαμηλά τους τόνους, επισημαίνοντας ότι τίποτε ακόμη δεν έχει κριθεί. Δεν θα μπορούσε όμως να μην απονείμει τα εύσημα στους παίκτες του για τη νίκη που πήραν την περασμένη Κυριακή:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου που έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο στην Ευξεινούπολη και κυρίως έδειξαν ότι έχουν πολλά ψυχικά αποθέματα. Για μία ακόμη φορά δείξαμε ότι είμαστε μία πειθαρχημένη ομάδα με καλή φυσική κατάσταση και με παίκτες που τρέχουν ακατάπαυστα στο μεγαλύτερο διάστημα ενός παιχνιδιού. Όμως, δεν χρειάζονται πρόωροι πανηγυρισμοί. Απομένουν άλλοι επτά αγώνες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και όλα μπορούν να συμβούν στη μάχη του τίτλου».

Μάλιστα, ο κ. Μπακάλης δεν έκρυψε τι είναι εκείνο που τον φοβίζει για τη συνέχεια: «Εκείνο που με ανησυχεί περισσότερο είναι το νεαρό της ηλικίας των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών μου, δηλαδή αυτό που αποτέλεσε το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα ως τώρα. Διαθέτουμε μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στα τελευταία ματς που θα είναι και πιο κρίσιμα. Φοβάμαι μήπως η απειρία και το άγχος υπερισχύσουν του ενθουσιασμού και πάθουμε …μπλακ άουτ. Φυσικά θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Στο μεταξύ, το ερχόμενο Σάββατο ο Ρήγας Φεραίος θα υποδεχθεί την Αγία Παρασκευή και το θετικό για την τεχνική ηγεσία είναι ότι θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή της, αφού δεν υπάρχουν προβλήματα με τιμωρίες ή τραυματισμούς.

Ο Μαγνησιακός

Το περασμένο Σάββατο ο Μαγνησιακός κυριολεκτικά έκοψε τη φόρα του Σαρακηνού «σπάζοντας» το αήττητο του στον β’ γύρο της Α’ ΕΠΣΘ και μάλιστα με το επιβλητικό 3-0. Οι «κυανόλευκοι» διανύουν περίοδο φόρμας και όσο πλησιάζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος παρουσιάζονται ολοένα και πιο δυνατοί, όπως παραδέχεται και ο τεχνικός τους Βασίλης Πανόπουλος:

«Πιστεύω ότι ήμασταν ανώτεροι του Σαρακηνού στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και φτάσαμε δίκαια στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Γενικά βρισκόμαστε σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση αυτή την εποχή, ενώ με τον ερχομό του Ιάσονα Παπαδημητρίου τον Ιανουάριο βελτιωθήκαμε πολύ και στον τομέα του σκοραρίσματος. Διαθέταμε την τέταρτη χειρότερη επίθεση και τώρα έχουμε την δεύτερη καλύτερη. Φτάσαμε τα 50 γκολ και μόνο ο Εθνικός έχει περισσότερα από εμάς. Βέβαια, εμείς θα επιδιώξουμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, διότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Ο Μαγνησιακός έχει ανέβει στην 5η θέση και επιδιώκει να βρεθεί ψηλότερα με τον κ. Πανόπουλο να δηλώνει: «Μερικές φορές σκεφτόμαστε ότι αν δεν είχαμε κάνει άσχημο ξεκίνημα, τώρα θα μπορούσαμε να ήμασταν στην κορυφή. Όμως, δεν μας ενοχλεί, διότι ο πρωταθλητισμός δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας. Η φιλοσοφία του Μαγνησιακού είναι να δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά και να τα βοηθά να παίξουν επαγγελματικά σε μεγαλύτερες κατηγορίες».

Όσο για το που μπορεί να φτάσει ο φετινός Μαγνησιακός, ο προπονητής του τονίζει: «Ήδη είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την πορεία μας. Ωστόσο, σε κάθε ματς θα προσπαθούμε για τη νίκη και θα επιδιώξουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Οι «κυανόλευκοι» στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο παιχνίδι με τον Ηρακλή το οποίο θα διεξαχθεί στη φετινή κοινή τους έδρα, δηλαδή το γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος στον Ξηριά. Στον πρώτο γύρο ο Μαγνησιακός είχε κερδίσει 5-2 και θα επιδιώξει να διπλασιάσει τις νίκες του επί του ίδιου αντιπάλου.

 

Ο Πανιώνιος

Η εκτός έδρας νίκη επί της Δάφνης είχε διπλή σημασία για τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι», όχι μόνο παραμένουν στη δεύτερη προνομιούχο θέση της Β’ τοπικής, αλλά ξέφυγαν της τρίτης στην κατάταξη ομάδας των Αγίων Αναργύρων κατά οκτώ βαθμούς. Έτσι θα αντιμετωπίσουν τον Άρη Μελισσατίκων στο ντέρμπι κορυφής με ανεβασμένο το ηθικό και στοχεύοντας στη νίκη που θα τους επαναφέρει στην 1η θέση.

Όπως και να έχει, για τον Πανιώνιο ήταν «διπλό» ανόδου αυτό του περασμένου Σαββάτου, κάτι που παραδέχεται και ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Κόφφας: «Η νίκη επί της Δάφνης ήταν ίσως η σημαντικότερη της χρονιάς. Οι αντίπαλοι ήθελαν να μας κερδίσουν για να μειώσουν τη μεταξύ μας διαφορά, αλλά εμείς καταφέραμε να την αυξήσουμε. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευχαριστημένοι διότι πλέον η άνοδος στην Α’ κατηγορία δείχνει πιο εφικτή από ποτέ. Φορμαριστήκαμε την κατάλληλη στιγμή, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαμε κάνει μία αγωνιστική κοιλιά, χωρίς ευτυχώς αυτό να μας στοιχήσει. 

Από εδώ και πέρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και παρότι υπάρχουν ακόμη κάποια δύσκολα ματς, όπως με τον Άρη ή με την Ακρόπολη η άνοδος βρίσκεται στα χέρια μας. Ευελπιστώ ότι θα εξασφαλιστούμε και μαθηματικά πριν καν φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική». 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το