Photo Gallery, Αθλητισμός

Σε ετοιμότητα ο Ολυμπιακός Β.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται όλοι στον Ολυμπιακό Βόλου με τη διοίκηση και το νομικό επιτελείο να έχουν αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν με σκοπό την αποκατάσταση της ομάδας. Κατ’ αρχάς είναι σίγουρο πλέον ότι θα κατατεθεί φάκελος στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αίτημα τη χορήγηση του απαραίτητου πιστοποιητικού και αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει αύριο Δευτέρα. Επίσης, ο Ολυμπιακός μέσα στην εβδομάδα που έρχεται πρόκειται να δώσει δύο δικαστικές μάχες και συγκεκριμένα στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον φάκελο που θα κατατεθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Σε αυτόν υπάρχει η νέα μετοχική σύνθεση της «ερυθρόλευκης» εταιρείας με μεγαλομέτοχο τον κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, ο ισολογισμός της προηγούμενης σεζόν και ο προϋπολογισμός για την επόμενη, καθώς και τα έγγραφα της φορολογικής και της ασφαλιστικής ενημερότητας, αφού μπορεί η ομάδα να μην παίζει φέτος πουθενά, αλλά η ΠΑΕ έχει φροντίσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της σε Εφορία και ΙΚΑ.

Μόνο ρόστερ δεν μπορεί να δηλώσει από τώρα ο Ολυμπιακός, αφού οι μεν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του έμειναν μέσα σε ένα μεσημέρι όλοι ελεύθεροι μετά από μία σκανδαλώδη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ, ενώ όσον αφορά τους παίκτες του συλλόγου που στελέχωναν τις ομάδες Κ17 και Κ20 έχουν δοθεί σε ερασιτεχνικές ομάδες –  ως δανεικοί – και θα επιστρέψουν στον Ολυμπιακό την 1η Ιουλίου.

Από κει και πέρα ο φάκελος πιθανότατα θα κατατεθεί αύριο Δευτέρα 23 Απριλίου, αφού για την επομένη ημέρα (24/4) έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της ΕΕΑ. Βέβαια πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεδρίαση αυτή μπορεί να αναβληθεί για την Τετάρτη 2 Μαΐου, καθώς και ότι την ίδια ημέρα θα εξεταστούν, τόσο ο φάκελος του Ολυμπιακού, όσο και της Καβάλας, που ήδη έχει καταθέσει τα δικά της δικαιολογητικά από τις 6/4.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και οι «ερυθρόλευκοι» αποκτήσουν το πολυπόθητο πιστοποιητικό τότε το …μπαλάκι θα πάει στην ΕΠΟ για να τοποθετήσει τον Ολυμπιακό σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, με τους Βολιώτες φυσικά να επιθυμούν αποκλειστικά την επιστροφή τους στη Σούπερ Λιγκ. Εξάλλου και ο φάκελος που θα καταθέσουν στην ΕΕΑ θα είναι για την πρώτη τη τάξει κατηγορία και όχι για κάποια μικρότερη.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, περιμένοντας από την Ομοσπονδία να βρει την νομικά αποδεκτή λύση για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού. Πάντως, μία επιθυμητή ροή των εξελίξεων θα ήταν το να εισηγηθεί η Σούπερ Λιγκ στην ΕΠΟ την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18 και στη συνέχεια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα προβεί στην αλλαγή του καταστατικού της, ώστε η αύξηση αυτή να ισχύσει από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς την εχθρική στάση της Ομοσπονδίας τους προηγούμενους μήνες, είναι λογικό να μην υπάρχει εμπιστοσύνη σε αυτή εκ μέρους των «ερυθρολεύκων». Μάλιστα ο κ. Πιλάβιος δεν έχει δεσμευτεί ότι ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει αυτόματα στη Σούπερ Λιγκ αν πάρει το πιστοποιητικό και αυτό έχει δώσει τροφή για φήμες που θέλουν την ΕΠΟ να τοποθετεί την ομάδα του Βόλου σε μικρότερη κατηγορία.

Εδώ είναι που ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και να πάρει την μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια από τους πολιτικούς της περιοχής. Ιδιαίτερα οι φίλαθλοι δεν πιστεύουν καμία εξαγγελία από πολιτικό πρόσωπο της Μαγνησίας, όσον αφορά τον Ολυμπιακό. Δεν τους αρκούν οι ανακοινώσεις συμπαράστασης, αλλά θέλουν να ασκηθεί πραγματική πίεση στους αρμόδιους φορείς για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που αγωνιστικά ανήκε. Ο κόσμος περιμένει έργα και όχι λόγια γιατί από αυτά έχει …χορτάσει.

Τέλος, το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού είναι έτοιμο και για τις δικαστικές μάχες που έρχονται. Η πρώτη είναι την Τρίτη 24 Απριλίου στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ (εκτός και αν αναβληθεί για τέταρτη φορά η εκδίκαση της υπόθεσης) όπου θα ζητεί να εφαρμοστεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία η ομάδα παρέμεινε στη Σούπερ Λιγκ με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών.

Η δεύτερη είναι για τις 26 Απριλίου, όπου θα συζητηθεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η προσφυγή της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ κατά του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού και κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την ακύρωση της απόφασης της 15ης Σεπτεμβρίου 2011 της ΕΕΑ, με την οποία απέρριψε το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για χορήγηση πιστοποιητικού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το