Τοπικά

Σε διαθεσιμότητα 40 υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας;

ΠΑΝΕΠΣΙΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στη διαθεσιμότητα βγαίνουν, σύμφωνα με πληροφόρηση από το υπουργείο Παιδείας, που επικαλείται η εκπαιδευτική ιστοσελίδα esos.gr, 40 διοικητικοί υπάλληλοι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αποτελώντας ουσιαστικά το 13% του συνολικού διοικητικού προσωπικού.

Πρόκειται για μια άσχημη όσο και απρόσμενη εξέλιξη, καθώς μέχρι και χθες οι πληροφορίες που λάμβαναν σε τοπικό επίπεδο οι διοικητικοί υπάλληλοι, ανέφεραν ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν θα εντασσόταν σε αυτή τη φάση διαθεσιμότητας. Η εξέλιξη, όμως, φαίνεται πως είναι διαφορετική και 40 από τους 303 διοικητικούς υπαλλήλους τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Όπως τονίστηκε χθες στο esos.gr, «από τα ΤΕΙ δεν τίθεται κανένας διοικητικός υπάλληλος σε διαθεσιμότητα, διότι κρίθηκε ότι παρουσιάζουν ελλείψεις σε προσωπικό.
Ειδικότερα συνολικά σε διαθεσιμότητα τίθενται 1.655 υπάλληλοι από όλες τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ, μόνιμοι και ΙΔΑΧ. Κατά Πανεπιστήμιο σε διαθεσιμότητα τίθενται:
ΕΚΠΑ 600 διοικητικοί υπάλληλοι, ΕΜΠ 438, ΑΠΘ 240, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 35, Πανεπιστήμιο Πατρών 153, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 40, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 53, Πανεπιστήμιο Κρήτης 96.
Από τους παραπάνω διοικητικούς υπαλλήλους οι 1.250 θα μετακινηθούν βάσει μορίων σε άλλα ΑΕΙ που παρουσιάζουν ελλείψεις».

Το κλίμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από χθες το βράδυ μετά το άκουσμα της είδησης είναι πολύ βαρύ. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού κ. Σοφοκλής Δρίτσας, που επικοινώνησε τηλεφωνικά με αρκετούς συναδέλφους του, για να τους ενημερώσει σχετικά, «κάποιοι εργαζόμενοι δεν άντεξαν την πίεση και ένιωσαν αδιαθεσία. Σήμερα το πρωί όλοι οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στο Θόλο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου. Η οργή ξεχειλίζει και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά».

Ο κ. Δρίτσας τόνισε πως «δυστυχώς από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τίθενται σε διαθεσιμότητα 40 εργαζόμενοι, χωρίς να είναι γνωστό ακόμη ποιοι είναι αυτοί. Πάντως οι διαθεσιμότητες θα προκύψουν τόσο από τους μόνιμους εργαζόμενους όλων των βαθμίδων, όσο και από τους ΙΔΑΧ. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ στο Πανεπιστήμιο και καλούμε τους συναδέλφους σε γενική συνέλευση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το