Τοπικά

Έσπασαν πόρτες και γραφεία στο Συνεδριακό Κέντρο

00synedriako_30

Το Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης στα Μελισσάτικα επέλεξαν αυτή τη φορά να «κτυπήσουν» οι διαρρήκτες. Φαίνεται πως αναζητούσαν χρηματοκιβώτιο ελπίζοντας ότι θα βρουν αρκετά χρήματα. Έψαξαν τους χώρους, προκάλεσαν σημαντικές ζημιές και τελικά βρήκαν και πήραν 3.000 ευρώ περίπου από το γραφείο γάμων.

Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοια διάρρηξη στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος. Οι δράστες, όπως όλα δείχνουν, ήταν θρασύτατοι και αποφασισμένοι. Το Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης έχει την κάλυψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης. Διαθέτει συναγερμό, που ενεργοποιήθηκε κανονικά, οι δράστες όμως πρόλαβαν και έφυγαν. Οι φύλακες έφτασαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, αλλά οι διαρρήκτες προκάλεσαν ζημιές και σημαντικές φθορές μέχρι να φτάσουν σε συρτάρια όπου υπήρχαν χρήματα. Ο τρόπος δράσης τους φαίνεται να είναι επαγγελματικός. Εκτιμάται ότι ήταν περισσότερα από τρία άτομα. Έδρασαν περίπου στα μεσάνυχτα. Δεν αποκλείεται, χωρίς ακόμη να υπάρχουν στοιχεία που να μπορούν να το πιστοποιήσουν, να πρόκειται για τους ίδιους δράστες, οι οποίοι πριν από 10 ημέρες διέρρηξαν τα γραφεία της Ένωσης Συνεταιρισμών Αγχιάλου «Δήμητρα» και εταιρείας στη Βιομηχανική Περιοχή. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις πήραν τα χρηματοκιβώτια. Ενδεχομένως να αναζητούσαν χρηματοκιβώτια και στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως.

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως οι διαρρήκτες εισήλθαν από την κεντρική είσοδο του κτιρίου μετά από διάρρηξη. Άρχισαν να σπάζουν τις εσωτερικές πόρτες που οδηγούν στα γραφεία αναζητώντας χρήματα ή κάτι πολύτιμο. Προκάλεσαν ζημιές που υπολογίζονται σε 4.000- 5.000 ευρώ. Τελικά βρήκαν 3.000 ευρώ στο γραφείο γάμων. Πήραν τα χρήματα και έφυγαν πάλι από την κεντρική είσοδο του κτιρίου. Όπως αναφέρθηκε οι δράστες έσπασαν τουλάχιστον 15 εσωτερικές πόρτες γραφείων μέχρι να βρουν τα χρήματα. Όλα τα γραφεία ήταν κλειδωμένα, γι’ αυτό και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές. Φαίνεται πως ο βασικός τους στόχος ήταν το λογιστήριο, αλλά εκεί δεν βρήκαν χρήματα.

Με την ενεργοποίηση του συναγερμού στο Συνεδριακό Κέντρο έσπευσαν οι άντρες της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και αστυνομικοί. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας διενεργεί προανάκριση. Χθες το συνεργείο της Σήμανσης ερεύνησε το χώρο αναζητώντας δακτυλικά αποτυπώματα ή κάποιο άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτότητα των δραστών.

Είναι η πρώτη φορά, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, που διαρρήκτες καταφέρνουν να εισέλθουν στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως, να προκαλέσουν τόσο εκτεταμένες ζημιές. Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει απόπειρες διάρρηξης χωρίς όμως οι δράστες να καταφέρουν να το πετύχουν.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στις εσωτερικές πόρτες και σε γραφεία είναι εκτεταμένες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το