Photo Gallery, Πολιτική

Σαρκοζί: Χρέος η στήριξη της Ελλάδας

Συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού με το Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι

“Κυοφορούμενη” γαλλογερμανική πρωτοβουλία για επίλυση της κρίσης χρέους

 

“Έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε την Ελλάδα και δεν θα την αφήσουμε να πέσει” τόνισε ο γάλλος πρόεδρος μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Παρίσι. Ενημέρωσε ότι θα συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, προς επιτάχυνση της επίλυσης της κρίσης χρέους, με φόντο “κυοφορούμενη” γαλλογερμανική πρωτοβουλία.

 

Ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Σαρκοζί – και όποια άλλη χώρα θέλει να κάνει το ίδιο – να στείλει εμπειρογνώμονες στην Αθήνα για να διαπιστώσει την δουλειά που γίνεται στη χώρα.

 

“Έχουμε ηθική και οικονομική υποχρέωση να βοηθήσουμε την Ελλάδα” τόνισε ο κ. Σαρκοζί, προσθέτοντας ότι στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ελληνική αποτυχία θα σήμαινε αποτυχία όλου του οικοδομήματος.

 

Εξέφρασε την στήριξή του στον ελληνικό λαό που έχει υποφέρει από τα μέτρα λιτότητας και την πίστη του στην δέσμευση της κυβέρνησης για τήρηση των συμφωνηθέντων. Χαιρέτισε την πρόταση Παπανδρέου να σταλούν ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες στην Αθήνα, ώστε να υπάρξει διαφάνεια ως προς τις μεταρρυθμίσεις.

 

Δεν αποκάλυψε κάτι για την “πρόταση σωτηρίας” – μία νέα γαλλογερμανική πρόταση που βρίσκεται στα σκαριά και αφορά την κρίση χρέους -, ανέφερε ωστόσο ότι θα συναντηθεί με την κ. Μέρκελ για να επιταχυνθούν οι αποφάσεις που θα συντείνουν στην επίλυση των προβλημάτων του ευρώ.

 

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είχαν μία πολύ καλή συζήτηση. “Από την πλευρά μου τόνισα ότι η Ελλάδα θα τηρήσει απολύτως τις δεσμεύσεις της και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπως και κάνει, με οποιοδήποτε τίμημα και με όποιο κόστος”, ανέφερε.

 

Πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον κ. Σαρκοζί να στείλει δικούς του εμπειρογνώμονες στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν και να έχουν μία πλήρη εικόνα για το τι κάνει η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η πρόταση ισχύσει για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα εκφράσει την επιθυμία να πράξει το ίδιο.”Έτσι θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια”, υπογράμμισε.

 

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Νικολά Σαρκοζί και τον γαλλικό λαό για τη στήριξη που διαχρονικά αλλά και σήμερα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή δείχνουν για τη χώρα μας.

 

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν ανέφερε μέσα στην εβδομάδα, ότι αφού ενεκρίθη από την γερμανική Βουλή η ενίσχυση του Ταμείου Διάσωσης, η Γαλλία θα δώσει στη δημοσιότητα προτάσεις που θα διασφαλίζουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η ανησυχία της Γαλλίας υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν αφορά μόνο την σταθερότητα του ευρώ, αλλά και την μεγάλη έκθεση των γαλλικών τραπεζών σε χρέος χωρών του Νότου.

 

Ο κ. Παπανδρέου είχε χθες μπαράζ επαφών με ευρωπαίους ηγέτες, στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών της ΕΕ και της Ανατολικής Συνεργασίας που έλαβε χώρα στη Βαρσοβία. Συναντήθηκε με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν και άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

 

Το ΚΚΕ

 

“Η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, με όσα λένε, προκαλούν και προσβάλλουν το λαό. Το ότι ο Σαρκοζί, η Μέρκελ και άλλοι είναι στο πλευρό της κυβέρνησης και τη στηρίζουν να ολοκληρώσει πιο γρήγορα και αποφασιστικά το έγκλημα εξόντωσης του λαού είναι γνωστό, όπως και επιθυμία της κυβέρνησης” αναφέρει το ΚΚΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το