Photo Gallery, Πολιτική

Σαμαράς: Θετική η απόφαση αλλά…

Ενώ επανέλαβε ότι χρειάζεται αλλαγή των όρων του μνημονίου


…Δεν μας βγάζει από την ύφεση επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ.


Θετική χαρακτήρισε την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας όμως, ότι δεν μας βγάζει από την ύφεση. Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμενε, για μια ακόμη φορά, ότι χρειάζεται αλλαγή των όρων του μνημονίου.

“Το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής επέφερε ανακούφιση -υποστήριξε ο κ. Σαμαράς- στην αποπληρωμή του χρέους των 110 δισεκατομμυρίων. Με όσα ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, στη διάρκεια του δανείου, το χρέος μας, λόγω της μείωσης του επιτοκίου κατά μία ποσοστιαία μονάδα, θα μειωθεί κατά δυο μονάδες του ΑΕΠ. Όμως, αν ακολουθούσαν τη δική μας πρόταση για ανάπτυξη, τότε -προσέξτε- πάλι με μόνο μία ποσοστιαία μονάδα, αυτή τη φορά, ταχύτερη ανάπτυξη, θα πετυχαίναμε να μειώσουμε το χρέος τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερο”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι αυτό που απαιτείται είναι “ανάκαμψη και ανάπτυξη” και “δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου”, που είναι καλό -όπως είπε- όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια την Ευρωζώνη”.

“Εντός γραμμής”

Ασυμφωνία… δηλώσεων παρατηρήθηκε μεταξύ του αρμόδιου τομεάρχη για την οικονομία της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα και του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή της τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Το Σάββατο, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η απόφαση των Βρυξελλών είναι στη σωστή κατεύθυνση. Το βράδυ της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς τόνιζε ότι, οι αποφάσεις της Συνόδου, δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Ο κ. Σταϊκούρας “είναι στη γραμμή” απάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ερωτηθείς σχετικά, τονίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται, αυτές οι δηλώσεις, δεν αντανακλούν την πραγματικότητα και δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Απάντηση Πεταλωτή

Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι το Μνημόνιο έχει συγκεκριμένη διάρκεια και πως δεν υπάρχει περίπτωση νέου μνημονίου, αλλά ούτε και νέων μέτρων.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον κ. Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι δεν αντιλαμβάνεται το ρόλο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας που καταβάλει η κυβέρνηση.

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Σαμαρά, για τις αναφορές του ότι αυτά που κέρδισε η κυβέρνηση ήταν αυτονόητα και αποφασισμένα, σημειώνοντας πως «μέχρι και την τελευταία στιγμή παίζονταν τα πάντα, γιατί είχαμε να κάνουμε με τη σύγκλιση 17 διαφορετικών απόψεων, αντιλήψεων και συμφερόντων».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το