Τοπικά

Σήμερα και αύριο το διεθνές συνέδριο Στέβιας στο Βόλο

στέβια

Αρχίζει σήμερα στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά βόλου το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την ελληνική στέβια, που συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Στέβιας (GRAST), το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την εταιρεία «Sweetfitness» με έδρα την Κύπρο.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν εταιρείες, που ήδη δραστηριοποιούνται με έτοιμα προϊόντα στέβιας, επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις σχετικές επιστημονικές τους εργασίες, επαγγελματικοί φορείς και κλαδικές ενώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, βιομηχανίες παραγωγής στέβιας και άλλοι ξένοι προσκεκλημένοι, μέσω των οποίων θα επιδιωχθεί η σύναψη διεθνών επιχειρηματικών συμφωνιών.

Το πρόγραμμα του συνέδριου έχει ως εξής:

Σήμερα, 10:30, εισαγωγικές ομιλίες: Παναγιώτης Μίλης, πρόεδρος, Επιτροπή Συνεδρίου, Ηλίας Τσαμπαρδούκας, πρόεδρος, Ελληνική Ένωση Στέβιας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, πρόεδρος, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Γιάννης Μπουρούνης, διευθύνων σύμβουλος, Sweet Fitness.

10:50, επίσημοι χαιρετισμοί: Δημήτρης Μελάς, γενικός γραμματέας, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Tokli Thomaj, αναπληρωτής υπουργός, υπουργείο Γεωργίας, Δημοκρατία της Αλβανίας, E. Dragan Zupanjevac, πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κωνσταντίνος Γιαννίδης, πρόεδρος, Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο, Πάνος Σκοτινιώτης, δήμαρχος Βόλου, Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

11:45, Στέβια, η διεθνής άποψη: Maria Teresa Scardigli, διευθύνουσα σύμβουλος, Διεθνής Ένωση Στέβιας, Βέλγιο, Rositsa Ruseva, οικονομολόγος, Τμήμα Γεωργίας, Αγροτικό Κόμμα, Βουλγαρία, Γιώργος Σαββίδης, διευθύνων σύμβουλος, Zevia Ltd.

12:15, Στέβια και Επιχειρηματικότητα: Παντολέων Σκάγιαννης, καθηγητής, Τμ. Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Γιώργος Σταμπουλής, καθηγητής, Οικονομικό Τμήμα, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αχιλλέας Μπάρλας, υποψήφιος διδάκτωρ, Τμήμα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Νίκος Σαμαράς, πρόεδρος, IPD – for Development και Evolution, Παύλος Καπόγλου, γεωπόνος, Ozlem Yesil Celiktas, καθηγήτρια, Τμήμα Βιομηχανολογίας, Πανεπιστήμιο Ege, Τουρκία.

13:30, Στέβια, η καλλιέργεια: Ηλίας Τσαμπαρδούκας, πρόεδρος, Ελληνική Ένωση Στέβιας, Dimitar Dimitrov, πρύτανης, Πανεπιστήμιο Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Βουλγαρία, Elena Nikolova, Πανεπιστήμιο Γεω-Επιχειρηματικότητας και Γεωπονίας, Βουλγαρία, Χρήστος Μήτας, γενικός διευθυντής, Risk Management Solutions (RMS), UK, Θεόδωρος Καρακώστας, καθηγητής, επικεφαλής Τμήματος Γεωλογίας, Τομέας Μετεωρολογίας & Κλιματολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπανικολάου, γεωπόνος, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Πετρωτός, επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Μηχανικής Βιο-Συστημάτων, ΤΕΙ Λάρισας, Κωνσταντίνος Ζαχοκώστας, γεωπόνος, Κωνσταντίνος Αλτάνης, γεωπόνος, Γεώργιος Ζακυνθινός, καθηγητής, Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καλαμάτας.

Αύριο, Κυριακή, 10:30, κεντρική ομιλία: Sourabh Agarwal, πρόεδρος, Ινδική Ένωση Στέβιας, πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, Stevia Biotec.

11:00, Στέβια, προϊόντα και μάρκετινγκ: Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης, δ/ντής Δ/νσης Εργαστηριακών Ελέγχων ΕΦΕΤ, Παναγιώτης Ανδρέου, εμπορικός διευθυντής, Alfiton Plus, Σταύρος Πλατσής, δ/νων σύμβουλος, Asterias Graphics Design Group, Mariella Alfonsi Badouvas, Εργοστάσιο NL Stevia, Παραγουάη, Ανδρέας Τριανταφύλλου, τεχνολόγος Τροφίμων, Μίλτος Καρούμπας, πρόεδρος, Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

13:15, Στέβια, διατροφή και υγεία: Εμμανουήλ Καλλέργης, αντιπρόεδρος, Ελληνική Ένωση Στέβιας, Ιωάννης Κυριαζής, παθολόγος – διαβητολόγος, δ/ντής Ε.Σ.Υ., μέλος Δ.Σ., Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, Αναστασία Δουλγέρη, κλινική διαιτολόγος, Τμήμα Επιστημών και Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτριος Κουρέτας, καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Θεόδωρος Εμπεσλίδης, οφθαλμίατρος, Leicester Royal Infirmary, UΚ, Κωνσταντίνα Τζιά, καθηγήτρια, Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το