Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Σάλος από τις θέσεις Πολύδωρα για τη Χρυσή Αυγή

ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ

Εξαιρετικά δύσκολη θα αποδειχθεί, όπως δείχνουν τα πρώτα σημάδια, η προσπάθεια του κ. Αντ. Σαμαρά να οικοδομήσει ένα νέο κόμμα με διαφορετική φιλοσοφία, κουλτούρα και αντίληψη.

Μόλις 24 ώρες μετά το ενωτικό και εθνικό προσκλητήριο που απηύθυνε από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ, με τις πολλές αναφορές στη «Νέα Ελλάδα» που επιθυμεί να δημιουργήσει, ήρθε ένας…«φίλος από τα παλιά» να του ξύσει πληγές.

Σε μια χρονική στιγμή που το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να προβάλλει το υπερκομματικό προφίλ του Πρωθυπουργού, δέχθηκε μια ρουκέτα από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Βυρ. Πολύδωρα που έκανε άνοιγμα στη Χρυσή Αυγή, ενώ χαρακτήρισε και σωστή, αλλά άκαιρη την κριτική του κ. Μ. Βορίδη στο ΠαΣοΚ και στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αγνοώντας τις αναφορές του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ για τη Χρυσή Αυγή και το χαρακτηρισμό ναζιστές που προέταξε, ο κ. Πολύδωρας, υποστήριξε (real fm) ότι πρέπει να υπάρξει άνοιγμα προς το κόμμα που ηγείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πως να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή, έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πως να σας το πω καθαρά εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας και ήταν θετικός όταν ρωτήθηκε εάν πρέπει να υπάρξει συνεργασία.

«Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης» τόνισε ο κ. Πολύδωρας, εξοργίζοντας το πρωθυπουργικό σύστημα.

Τον κ. Πολύδωρα αποδοκίμασε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, κυρία Άννα Ασημακοπούλου, η οποία αφού έκανε λόγο για «περίεργη δήλωση» συμπλήρωσε: «Γιατί είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί».

Η στρατηγική του κ. Σαμαρά δέχθηκε πλήγμα, όχι μόνο από τον κ. Πολύδωρα, αλλά και από τους κκ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη που επέκριναν το ΠαΣοΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας ότι ήταν «απολύτως καταστροφική για τη χώρα την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του ’80», ενώ ο Ν. Κακλαμάνης επιτέθηκε στο συνέδριο κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα.

 

Το ενδιαφέρον είναι ότι το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο δικηγόρος κ. Φ. Κρανιδιώτης _που αποτελεί σταθερό σύμμαχο του κ. Σαμαρά_ με άρθρο του σημείωσε ότι είναι καιρός για άνοιγμα προς τη βάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, «χωρίς προσβολές ή συγκρουσιακά συνθήματα αλλά με πρακτικές πολιτικές: καταπολέμηση λαθρομετανάστευσης κι εγκληματικότητας, στιβαρή εξωτερική πολιτική, αποκατάσταση της αμυντικής μας ισχύς, όχι μόνο σε υλικό αλλά και με αξιοπρεπείς αποδοχές του προσωπικού, γερό χτύπημα της ανεργίας με άμεση εκκίνηση των μεγάλων έργων, επανελλήνιση της Παιδείας».

Σε αυτό το κλίμα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η στάση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργού του κ. Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αν και ήταν ο βασικός και σκληρότερος αντίπαλος του Ανδρέα Παπανδρέου, επί περίπου τέσσερις δεκαετίες, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι. «Σίγουρα δεν είναι σήμερα η ώρα να ανασκαλεύουμε το παρελθόν. Η ιστορία θα απονείμει δικαιοσύνη σε όλους. Άλλωστε, ο αναμάρτητος, πρώτος τον λίθο βαλέτω».

«Ιεροφάντης της αναδιαπραγμάτευσης» ο Σαμαράς

 

«Ο Σαμαράς ήταν σαφής στο συνέδριο. Η ΝΔ δεν συνεργάζεται με ναζιστές» είναι το σχόλιο ανώτερων κυβερνητικών παραγόντων που επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την παρέμβαση του κ. Πολύδωρα, ο οποίος επέμεινε στις απόψεις του, μιλώντας, αργά το απόγευμα στην τηλεόραση του Σκάι.

 

Ο κ. Πολύδωρας επέμεινε ότι χρειάζεται συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή στο πλαίσιο σύμπηξης ενός εθνικού μετώπου άμυνας υπέρ της πατρίδας και εναντίον των τρόικας, αλλά αρνήθηκε ότι έκανε λόγο για συνεργασία με τη ΝΔ και  διευκρίνισε: «Όποιος λέει δεν μιλώ με 1 εκατ. ψηφοφόρων είναι εκτός τόπου και χρόνου παραλογίζεται. Ζητώ συνεννόηση για να βγούμε από τη διαδικασία του αργού θανάτου. Εγώ μιλώ με ψηφοφόρους της ΧΑ άλλοι μπορούν να πουν ότι δεν μιλούν».

 

Όμως, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τη στάση του κ. Σαμαρά έναντι της τρόικας, λέγοντας ότι τηρεί στάση αναμονής για την αναδιαπραγμάτευση. «Δανείζομαι τη γνώμη όσων μιλούν καθαρά για μη βιωσιμότητα του χρέους» είπε και χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ως «Ιεροφάντη της αναδιαπραγμάτευσης» και τόνισε ότι ο κίνδυνος δεν είναι η ΧΑ, είναι η τρόικα. «Εγώ είμαι Κολοκοτρώνης, και αναζητώ συνεννόηση με όλους τους εμπολέμους. Ο κίνδυνος δεν είναι η ΧΑ, είναι η τρόικα, είναι ο αργός θάνατος» σημείωσε με έμφαση.
Αντέδρασε και η Χρυσή Αυγή στις δηλώσεις Πολύδωρα

Ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, τα περί συνεργασίας της με τη ΝΔ. Αφού καταφέρεται εναντίον όλων των «πολιτικάντηδων» (όπως τους χαρακτηρίζει), σημειώνει ότι τους τελευταίους μήνες ο κ. Σαμαράς έχει κηρύξει ανοιχτά τον πόλεμο στη Χρυσή Αυγή «υποστηριζόμενος από ανθελληνικά κέντρα εξουσίας»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το