Photo Gallery, Τοπικά

Ρίχνονται στη μάχη των Πανελλαδικών

1600 υποψήφιοι στο νομό Μαγνησίας


Ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη 12 Μαΐου οι Πανελλαδικές εξετάσεις και στο νομό Μαγνησίας οι υποψήφιοι ανέρχονται στους 1.600. Συνολικά περίπου 1.000 καθηγητές θα εμπλακούν στη διαδικασία των εξετάσεων είτε ως επιτηρητές και βαθμολογητές είτε ως μέλη επιτροπών.

 

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση των καθηγητών, οπότε τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ αύριο διεξάγονται οι εκλογές. Σήμερα τα σχολεία θα είναι ανοικτά, ενώ στους μαθητές θα δοθεί το πρόγραμμα των εξετάσεων. Την Πέμπτη 12 Μαΐου αρχίζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις και ακολουθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις.

Συνολικά οι υποψήφιοι από το νομό Μαγνησίας ανέρχονται στους 1.600. Από αυτούς οι τελειόφοιτοι, δηλαδή οι νυν μαθητές, είναι 1.337, οι απόφοιτοι που θέλουν να ξαναδώσουν εξετάσεις 244 και οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ που διεκδικούν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ 19.

Μέχρι και σήμερα οι τελειόφοιτοι θα δηλώσουν, αν θέλουν να εξεταστούν σε ενδοσχολικό επίπεδο, χωρίς να δοκιμάσουν την τύχη τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Στα 23 ανέρχονται τα εξεταστικά κέντρα του νομού για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας είναι σχεδόν όλα έτοιμα για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ορίστηκαν οι λυκειακές επιτροπές, οι επιτηρητές, οι βαθμολογητές. Συνολικά 1.000 περίπου καθηγητές θα εμπλακούν στην όλη διαδικασία των εξετάσεων. Από αυτούς οι 500 περίπου θα είναι οι επιτηρητές, οι 300 οι βαθμολογητές και άλλοι 200 τα μέλη των επιτροπών.

Οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν προφορικά ανέρχονται στους 16. Έχουν γνωμάτευση από το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης Υποστήριξης Μαγνησίας και εμφανίζουν ως κυριότερη πάθηση τη δυσλεξία.

Μέχρι και την έναρξη των εξετάσεων στους επιτηρητές και τους προέδρους των εξεταστικών κέντρων θα γίνουν διάφορες ενημερωτικές συσκέψεις.

Επίσης, μέχρι αύριο, Τρίτη 10 Μαΐου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να παραλάβουν από τα σχολεία τους το δελτίο εξεταζομένου του οποίου η κατοχή, όταν θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο, είναι υποχρεωτική.

Ουσιαστικά το δελτίο εξεταζομένου αποτελεί το αποδεικτικό στοιχείο της μαθητικής ιδιότητας ή της υποψηφιότητας για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις και χωρίς αυτό δεν γίνεται κανένας δεκτός στις εξετάσεις.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων το οποίο ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η «αυλαία» θα ανοίξει με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας και θα κλείσει στις 25 Μαΐου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των επιστημονικών κατευθύνσεων.

Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας για όσους υποψήφιους ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), ορίστηκαν από τις 8 Ιουνίου έως και τις 22 Ιουνίου. Επίσης, οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 11 Ιουνίου (με τα Αγγλικά) και θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου (Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων). Στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.00 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών, των Ισπανικών και των Ιταλικών για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 16.30.

 

Απολυτήριες εξετάσεις

 

Σημειώνεται ότι οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ’ τάξη των ημερήσιων και τη Δ’ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου και θα διενεργηθούν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει κάθε Λύκειο χωριστά. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’ και Β’) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου. Σύμφωνα με το υπουργείο, το πρόγραμμα των επαναληπτικών Πανελληνίων εξετάσεων της τελευταίας τάξης των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ανακοινωθεί αργότερα. Κριτική ωστόσο ασκείται στο Υπουργείο γιατί ανακοινώθηκε το πρόγραμμα χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων. Επίσης για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων καλούνται να εξεταστούν πρωΐ όταν οι περισσότεροι εργάζονται.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις ξεκινούν στις 13 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας στα Γυμνάσια οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων θα αρχίσουν την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011.

Στα Γενικά Λύκεια οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων καθώς επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011. Στο ίδιο διάστημα θα εξεταστούν και οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων Γενικών Λυκείων και της Δ΄ Τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011.

 

Πανελλαδικές

στα ΕΠΑΛ 19 Μαΐου

Στα ΕΠΑΛ οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και B’ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑΛ. καθώς και των εσπερινών ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011. Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ τάξης των ΕΠΑΣ θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) και μαθημάτων Ειδικότητας Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. θα διεξαχθούν από την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 μέχρι και την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011.

Οι πτυχιακές εξετάσεις της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ. θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το