Photo Gallery, Τοπικά

Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις στο Βόλο από ΕΚΒ, ΠΑΜΕ και ανεξάρτητα σχήματα στην απεργία της Τετάρτης

 

 

 

 

Τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα διοργανωθούν στο Βόλο για την απεργία της προσεχούς Τετάρτης, η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμη επεισόδιο στις κόντρες των συνδικαλιστικών παρατάξεων για την προσέλκυση διαδηλωτών στις επιμέρους συγκεντρώσεις και την καταγραφή δυνάμεων. Το ΕΚΒ αποφάσισε να πραγματοποιήσει μαζί με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο. Το ΠΑΜΕ εμμένει στην Πλατεία Πανεπιστημίου, όπου προγραμματίζει απεργιακή συγκέντρωσης την ίδια ώρα, ενώ στην Πλατεία Ελευθερίας φαίνεται πως θα συγκεντρωθούν εργατικά σχήματα και συνδικαλιστές που κινούνται στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς.

 

 

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί.

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν και στη ΔΕΗ, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη.

Είναι πιθανό η ΓΕΝΟΠ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις από την επόμενη ημέρα (δηλαδή την Πέμπτη) με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα.

 

 

Οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς

βρεφονηπιακούς σταθμούς

 

Σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο κατέρχονται οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και στο νομό Μαγνησίας, ενόψει της πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Εξάλλου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας αποφάσισε να συμμετέχει και να στηρίξει τις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

 

Στο ΕΚΑΒ

 

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, καθώς το υπουργείο Υγείας δεν δείχνει διαθέσιμο να τους εξοφλήσει για τα δεδουλευμένα των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Συνεχίζουν κανονικά την επίσχεση εργασίας, έχοντας στην κυκλοφορία το 50% των οχημάτων στο νομό Μαγνησίας.

 

Στο Νοσοκομείο

Αύριο και την Τετάρτη και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στην αίθουσα συγκεντρώσεων της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων του συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου για το διοικητικό συμβούλιο, την ΠΟΕΔΗΝ, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και την εξελεγκτική επιτροπή.

Επίσης στις ίδιες ημερομηνίες και ώρες θα διεξαχθούν οι εκλογές για την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων.

Παράλληλα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Υγείας ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί από σήμερα 9 Μαΐου αποποιούνται πλέον τα καθήκοντα συντονιστή εφημερίας.

Η ΟΕΝΓΕ, με τη σειρά της, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «άδικες επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο ιατρικός κόσμος και ειδικότερα οι νοσοκομειακοί γιατροί» και εξαγγέλλει ότι από κοινού με ομοσπονδίες, σωματεία και συλλόγους πολιτών ορίζει την 1η Ιουνίου ως μέρα «Δωρεάν Πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας».

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία της 11ης Μαΐου που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

 

 

Το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου

Σε ψήφισμα του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου για την απεργία επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «η εργατική τάξη σήμερα δέχεται ένα συντονισμένο πόλεμο και σ’ αυτόν τον πόλεμο απαντάμε με συντονισμένη ταξική ενότητα η οποία έχει πολιτικό στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Έχουμε οδηγό το διαχρονικό σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Συμμετέχουμε αγωνιστικά στην απεργία στις 11-5-2011 και στην συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10.00 π.μ. με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ».

 

Οι δημοσιογράφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων-μελών της, αποφάσισαν τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 11 Μαΐου 2011, που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις-μέλη της μαζί με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ διεκδικούν:
-Υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ.
-Σταμάτημα των μαζικών απολύσεων.
-Διασφάλιση των θέσεων και των όρων εργασίας, απορρίπτοντας ατομικές συμβάσεις και εκ περιτροπής εργασία.
-Τη λήψη από την κυβέρνηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων και των συνταξιούχων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ν. Μαγνησίας επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Το Συνδικαλιστικό Κίνημα μπορεί και πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς και συσπείρωσης ευρύτατων κοινωνικών δυνάμεων με πολιτικά αιτήματα και χαρακτηριστικά.

• Να ηγηθεί του αγώνα για απεμπλοκή της χώρας από το καταστροφικό Μνημόνιο, δημιουργώντας τις πολιτικές προϋποθέσεις για μια άλλη πορεία της χώρας.

• Να δείξει και να παλέψει τις αιτίες που μας οδήγησαν ως εδώ.

• Να απαιτήσει την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους με στόχο τη διαγραφή ενός πολύ μεγάλου μέρους του και την αναπτυξιακή παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας με ριζική αναδιανομή εισοδημάτων προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Οι εργαζόμενοι δεν χρωστούν τίποτα σ’ αυτούς που λεηλάτησαν και λεηλατούν τη χώρα». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ στις 9.30 π.μ. Συνέντευξη τύπου του Δικτύου Συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα δοθεί σήμερα στις 14.00 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Θέμα της συνέντευξης είναι η προετοιμασία για την απεργία της 11/5.

Ανεξάρτητα σχήματα

Εργαζόμενοι, εργατικά σχήματα και συνδικαλιστές, που υπογράφουν σχετική ανακοίνωση και είναι η Εργατική Αυτονομία στο Σωματείο Εργαζομένων στην ΙΜΑΣ ΑΕ, Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, Ιωαννίδης Βαγγέλης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Παυλίδης Αλέξης, μέλος της Μετωπικής Ταξικής Κίνησης για την Αλλαγή στο Σωματείο Εργαζομένων στην ΜΕΤΚΑ ΑΕ και Χονδρογιάννης Σταμάτης, μέλος του Πανελλαδικού Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας στις 10.00 και σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 19:00, Εργατικό Κέντρο Βόλου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το