Photo Gallery, Τοπικά

Ρήξη στις σχέσεις Αγοραστού-Αλεξόπουλου;

Στο Βόλο θα εγκατασταθεί μια εβδομάδα ο περιφερειάρχης για να οργανώσει τις Υπηρεσίες

 

 

 

 

 

 

Έντονη φημολογία για ρήξη στις σχέσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημήτρη Αλεξόπουλου, που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την έλευση και εγκατάσταση του Κώστα Αγοραστού στο Διοικητήριο, για την οργάνωση των εδώ Υπηρεσιών. Τη φημολογία διαψεύδουν και οι δυο, ωστόσο η πληροφόρηση για την επαλήθευσή της, προέρχεται μέσα και από την ίδια την ομάδα πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρθηκε, διαψεύδουν και οι δύο, τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δημ. Αλεξόπουλος την έντονη φημολογία που λέει πως «οι σχέσεις τους δεν είναι καλές», τόσο ώστε να έχουν φτάσει να μην «επικοινωνούν καν μεταξύ τους».

Ο Κώστας Αγοραστός σχολιάζοντας τις φήμες σημειώνει, αν και χλιαρά, ότι: «Με τον κ. Αλεξόπουλο, έχουμε πολύ καλές σχέσεις , με τον αντιπεριφερειάρχη της Μαγνησίας, είμαστε μία χαρά».Την ίδια ώρα όμως, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι θα έρθει για μίνι- εγκατάσταση στο Βόλο «που μπορεί να είναι δύο – τρεις ακόμη και τέσσερις ημέρες» για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας με στόχο την καλή λειτουργία και αποδοτικότητά τους. Εύκολα συμπεραίνει κανείς, ότι από τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, δεν είναι ευχαριστημένος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Από την πλευρά τ

ου ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δημ. Αλεξόπουλος απαντώντας στις φήμες σημειώνει: «Όχι. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» για να προσθέσει: «Δεν μπορώ να βγαίνω κάθε φορά που ακούγεται κάτι και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, να διαψεύδω».

Το σίγουρο είναι ότι ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας, ανεξαρτήτως των σχέσεων Αγοραστού και Αλεξόπουλου, ακόμη δεν έχει αρχίσει να λειτουργεί και να είναι «ορατός» στην καθημερινότητα του πολίτη. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο οδικό κύκλωμα του Πηλίου, στην περιοχή του Ξουριχτίου, οι πολλές αρρυθμίες και η έλλειψη αποτελεσματικότητας  που παρουσιάστηκαν στην αντιμετώπισή του και οι επιπτώσεις που προκάλεσε στην ομαλή ζωή της περιοχής, με αποκορύφωμα τις δικαιολογημένες, έντονες αντιδράσεις επαγγελματιών της περιοχής, την περίοδο του Πάσχα.

Από την άλλη και το βασικό όργανο του θεσμού, το Περιφερειακό Συμβούλιο, στο τέλος του τέταρτου μήνα της ύπαρξής του, δεν έχει αρχίσει ακόμη να παράγει ή έστω να σχεδιάζει κάποιο έργο και το μόνο που έχει απομείνει από τις μέχρι τώρα συνεδριάσεις του (οι δύο ειδικές, η μία για τη ματαίωση των Μεσογειακών Αγώνων και η άλλη για το περιβάλλον), είναι οι σκληρές και με χαρακτήρα προσωπικό αντιπαραθέσεις μεταξύ του περιφερειάρχη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Απ. Παπατόλια.

Η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τοποθετείται μετά τις 15 Μαΐου, αφού ακόμη γίνεται η συγκέντρωση των θεμάτων και εισηγήσεων από υπηρεσίες και αντιπεριφερειάρχες για να διαμορφωθεί και η ημερήσια διάταξη. Δεν αποκλείεται στη συνεδρίαση αυτή να έρθει για συζήτηση ένα καυτό θέμα όπως είναι αυτό του μέλλοντος των αναπτυξιακών εταιρειών των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, που ήδη έχουν περάσει στην Περιφέρεια και κάποιες από αυτές έχουν σημαντικά χρέη και προσωπικό απλήρωτο.

Θ Κ. Βογιατζής

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το