Photo Gallery, Τοπικά

Πυροφυλάκιο στη Γορίτσα μετατράπηκε σε αποθήκη…

 

 

Το Δασαρχείο φέρεται να αρνείται να το παραχωρήσει στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς


Το Δασαρχείο φέρεται να αρνείται να παραχωρήσει πυροφυλάκιο στη Γορίτσα που παραμένει αναξιοποίητο και έχει εξελιχθεί σε αποθήκη.

Συγκεκριμένα το πυροφυλάκιο είχε παραχωρηθεί στο Δασαρχείο από τον πρώην  Δήμο Ιωλκού, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πορταριάς κ. Γκουντέλια, ωστόσο εγκαταλείφθηκε και δεν χρησιμοποιείται, ενώ στο χώρο που έχει μετατραπεί σε αποθήκη έχουν στοιβαχτεί εκατοντάδες έντυπα του Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

Ο κ. Γκουντέλιας έθεσε το θέμα της επαναπαραχώρησης του πυροφυλακίου στην Δημοτική Ενότητα Πορταριάς, από την ώρα που το Δασαρχείο δεν ενδιαφέρεται να το χρησιμοποιήσει, προκειμένου να στεγαστεί σε αυτό εθελοντική ομάδα, ωστόσο δήλωσε ότι αρνείται πεισματικά να το πράξει ο Δασάρχης Ν. Ντίτορας.

Το πυροφυλάκιο έχει ζητηθεί και από τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο για την πυροπροστασία κ. Χ. Τσαμπάζη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το Δασαρχείο αρνείται να δώσει λύση, ενώ ο ίδιος, όπως είπε, ανακάλυψε ότι η Διεύθυνση Δασών είχε παραχωρήσει πριν τέσσερα χρόνια και τμήμα του πυροφυλακίου στον Στέργιο Παπαϊωάννου από την Αργαλαστή που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου.

Στα υπόστεγα που διαθέτει το πυροφυλάκιο βρίσκονται δύο αυτοκίνητα του δασαρχείου, πλαστικά βαρέλια, τρέιλερ για φουσκωτό σκάφος, αλλά και το σκάφος που είναι καλυμμένο με κουκούλα.

Το οίκημα διαθέτει κρεβατοκάμαρα, δυο καναπέδες, ραφιέρες, ενώ μέσα σε αυτό βρίσκονται στοιβαγμένα έντυπα, πετρογκάζ, εκτυπωτής,  ντουλάπες γραφείου και ένα μηχανάκι.

Ο κ. Τσαμπάζης δήλωσε χθες ότι είναι ανάγκη να παραχωρηθεί το πυροφυλάκιο και πως ο καθένας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του ώστε να μην μένουν αναξιοποίητες υποδομές.

«Δεν μπορεί εθελοντικές ομάδες «μαϊμού» και υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιούν τις υποδομές να τις κρατούν κλειδωμένες. Αυτά πρέπει να τελειώσουν» δήλωσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το