Photo Gallery, Τοπικά

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στο Πήλιο

Δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα, ενώ βρίσκονται σε επιφυλακή οι υπηρεσίες

Η χθεσινή χιονόπτωση δεν δημιούργησε προβλήματα στο Πήλιο

 

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και χθες τα ξημερώματα στο Πήλιο, ενώ χιονόνερο έπεσε και μέσα στην πόλη του Βόλου. Πάντως το οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοικτό και η κίνηση των οχημάτων γινόταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω του παγετού και της αδυναμίας των εκπαιδευτικών να προσεγγίσουν το χωριό, δεν λειτούργησε χθες το Δημοτικό Σχολείο της Ανάβρας.

Το μισό μέτρο αγγίζει το ύψος του χιονιού στα Χάνια και τις υπόλοιπες περιοχές του Πηλίου, όπου το υψόμετρο ξεπερνά τα 1000 μέτρα. Στις πιο χαμηλές υψομετρικά περιοχές το ύψος του χιονιού έφτασε τα δέκα εκατοστά.

Οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τρίτης, συνεχίστηκαν και χθες τα ξημερώματα. Η χιονόπτωση ήταν πυκνή κατά διαστήματα και διήρκεσε περίπου μέχρι τις 7 το πρωί, οπότε και περιορίστηκαν τα φαινόμενα, ενώ στη συνέχεια επικράτησε ηλιοφάνεια.

Ωστόσο για χθες το βράδυ αναμενόταν νέα χιονόπτωση στο Πήλιο, ενώ και τα 22 εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Πάντως τα χιόνια χθες το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους και πιο κάτω από το Κατηχώρι, όπως στην Ανακασιά, ενώ χιονόνερο έπεσε προχθές αργά το βράδυ και μέσα στην πόλη. Επίσης προχθές αργά το βράδυ, χιονόπτωση σημειώθηκε και στην ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου, αλλά δεν υπήρξε χιονόστρωση.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας σημείωσε πως παρά την πυκνή χιονόπτωση όλο το οδικό δίκτυο στο Πήλιο έμεινε ανοικτό και η κίνηση των οχημάτων γινόταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Από το βράδυ της Τρίτης τα μηχανήματα έριξαν αλάτι σε όλο το οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί τις πρώτες πρωινές ώρες χθες το φαινόμενο του παγετού. Έτσι τα οχήματα δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα, ενώ ανά πάσα στιγμή τα εκχιονιστικά μηχανήματα επενέβαιναν για να αντιμετωπίσουν, όποιο πρόβλημα δημιουργούταν.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό του κ. Τακούδη, ο καιρός σήμερα Πέμπτη θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές, αυξημένες στα νοτιοανατολικά του Νομού και τις Σποράδες, με πιθανότητα πρόσκαιρων φαινομένων. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς  έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου στο Βόλο και από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου στη Νέα Ιωνία. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο Παρασκευή.

Ωστόσο από το μεθαύριο Σάββατο και ιδίως την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες θα χειροτερεύσουν κανονικά.

Από τις σχολικές μονάδες δεν λειτούργησε μόνο το Δημοτικό Σχολείο της Ανάβρας, καθώς, όπως τόνισε ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, οι εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να μεταβούν στο σχολείο λόγω του παγετού που επικρατούσε στο δρόμο.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. NTROPI GHIA TOUS MATHITES
    OI DIMOSIOI YPALLILLOI EHOUN TIN YPOHREOSI NA DIAMENOUN STON DIMO OPOU YPIRETOUN GHIA AFTON TON LOGO EHOUN DIAFORA PRONOMIA ALLA OPOS FENETE STIN ELLADA EHOUN MONO PRONOMIA KAI ELAHISTES YPOHREOSEIS
    GIA AFTON TON LOGO DES YPARHEI PROODOS GHIA AFTON TON LOGO OI GONEIS STELNOUN TA PAIDIA TOUS STO FRONTISTIRIO KANEIS DES EPANASTATEI
    NTROPI POU DEN DIOHNOUN AFTOUS TOUS EKPEDEUTIKOUS

Μοιραστείτε το