Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Προτάσεις για τα παραπετάσματα σε καταστήματα

Καταθέτει το ΤΕΕ Μαγνησίας στο Δήμο Βόλου

Καταθέτει το ΤΕΕ Μαγνησίας στο Δήμο Βόλου

Συμφωνεί το τμήμα Μαγνησίας του ΤΕΕ με την απαγόρευση ανάπτυξης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε εμπορικά καταστήματα, νάιλον και πλαστικών παραπετασμάτων. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων το ΤΕΕ στις προτάσεις του προς τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Δήμου Βόλου κ. Νίκο Μόσχο, επί της κανονιστικής απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου  «αναβάθμιση  αισθητικής της πόλης -όροι και προϋποθέσεις ανάπτυξης παραπετασμάτων στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός οικοπέδων».

Το ΤΕΕ Μαγνησίας αναφέρει στις προτάσεις του τα εξής: «Μετά από αίτημα της υπηρεσίας σας, συζητήθηκε στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, η γνωμοδότηση που έχετε συντάξει προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, αναφορικά με την κανονιστική απόφαση για «αναβάθμιση  αισθητικής της πόλης -όροι και προϋποθέσεις ανάπτυξης παραπετασμάτων στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός οικοπέδων».

Μετά από ενδελεχή συζήτηση η Δ.Ε. προτείνει τα εξής :

-Συμφωνεί με την παράγραφο 1. της κανονιστικής απόφασης που προτείνετε και αναφέρει ότι: «Απαγορεύεται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε εμπορικά καταστήματα η ανάπτυξη νάιλον και πλαστικών παραπετασμάτων σε χώρους εντός του οικοπέδου, εντός της οικοδομικής γραμμής και στους ακάλυπτους χώρους αυτών, όπως πρασιές, ακάλυπτοι, εξώστες, αυλές.

-Συμφωνεί με την παράγραφο 2. της κανονιστικής απόφασης που προτείνετε και αναφέρει ότι: «Απαγορεύεται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε εμπορικά καταστήματα η δημιουργία περίκλειστων χώρων στους ως άνω εξωτερικούς χώρους της οικοδομής.»

-Στην παράγραφο 3. της Κανονιστικής απόφασης αναφέρετε ότι: «Επιτρέπεται μόνο η ανάπτυξη πλαϊνών παραπετασμάτων – διαχωριστικών αποτελούμενα στο κάτω τμήμα από ξύλινο (συμπαγές ή καφασωτό) πλαίσιο ύψους έως 60 εκ. και άνωθεν αυτών τοποθετείται κρύσταλλο securit στερεωμένο σε πλαίσια 8Χ8 ύψος 1 μ. και εξέχων 20 εκ. πάνω από το πλαίσιο, ώστε το συνολικό ύψος του διαχωριστικού να μην υπερβαίνει το ύψος του 1,80μ.» Η Διοικούσα Επιτροπή προτείνει το συνολικό ύψος του διαχωριστικού να συζητηθεί μεταξύ της υπηρεσίας σας και του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Ν. Μαγνησίας.

-Τέλος, η Διοικούσα Επιτροπή συμφωνεί με την παράγραφο 4 της πρότασή σας, για εφαρμογή της στις παραγράφους 1 και 2 η οποία έχει ως εξής: «Η παραβίαση της εν λόγω απόφασης θα σημαίνει ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Η διαπίστωση της παραβίασης θα πραγματοποιείται από την Δ/ση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου, η οποία και θα ενημερώνει σχετικά το Τμήμα Εμπορίου.» Ειδικά για την παράγραφο 3 της εν λόγω κανονιστικής προτείνουμε να υπάρχει περίοδο προσαρμογής στην εφαρμογή της, ενώ επίσης προτείνουμε την επιβολή διοικητικών προστίμων και όχι την ανάκληση της άδειας, καθώς γνωρίζετε την δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία πορεύονται και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παρακαλούμε να ενσωματώσετε τις παρατηρήσεις μας στη γνωμοδότηση που θα σταλεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το