Αθλητισμός

Προσοχή στον Τριχιά…

Ο Πύρασος φιλοξενεί τον Πυργετό που απέκτησε τον έμπειρο φορ

* Με Μετέωρα ο Ρήγας

Οι υποχρεώσεις για το 2011 ξεκινούν πάλι σήμερα με τους εκπροσώπους της Μαγνησίας να δίνουν δύσκολα παιχνίδια. Ο μεν Πύρασος υποδέχεται τον δεύτερο Πυργετό, που ενισχύθηκε πρόσφατα με τον έμπειρο Γιώργο Τριχιά, ο δε Ρήγας Φεραίος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τα Μετέωρα. Οι δυο συναντήσεις, που θα αρχίσουν στις 15.00, διεξάγονται στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Πύρασος-Πυργετός

Στα δύσκολα ξεκινά ο Πύρασος τους αγώνες του για το νέο έτος. Σήμερα στις 15.00 στο γήπεδο της Ν. Αγχιάλου φιλοξενεί τον Πυργετό, ο οποίος φέτος εμφανίζεται πολύ ισχυρός.

Με προπονητή τον Χρήστο Γκάτα ο Πυργετός έχει βάλει πλώρη για άνοδο. Στις 11 πρώτες αγωνιστικές φιγουράρει στη δεύτερη θέση με 24 βαθμούς, μόλις δύο πίσω από τον πρωτοπόρο Οικονόμο Τσαριτσάνης. Ωστόσο έχει ένα ματς λιγότερο, το οποίο αν κερδίσει θα βρεθεί μόνος στο «ρετιρέ» του πίνακα. Η πορεία αυτή έχει ανοίξει την …όρεξη της διοίκησης του Πυργετού, η οποία πρόσφατα έκανε το μεταγραφικό «μπαμ» αποκτώντας τον πολύπειρο Γιώργο Τριχιά.

Ο 31χρονος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε Νίκη, ΑΕΚ, Πανελευσινιακό (Α’ Εθνική), Αθηναϊκό, Απόλλωνα Αθηνών, Καλαμάτα, Ρόδο και Θρασύβουλο ( Β’ Εθνική) καθώς και Παναχαϊκή, Χανιά, Ολυμπιακό Βόλου και Μεσσηνιακό (Γ’ Εθνική). Πρόσφατα, αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Football League 2 με τον ΑΟ Χανίων, απ’ όπου έμεινε ελεύθερος και ο Πυργετός άδραξε την ευκαιρία για να τον αποκτήσει.

Από την άλλη πλευρά ο Πύρασος δεν άρχισε καλά τη χρονιά, πράγμα που φαίνεται από τις δύο αλλαγές που έγιναν στην τεχνική ηγεσία, με τους Λάκη Μπακάλη αρχικά και Γιώργο Παναγιωτόπουλο μετέπειτα να αποτελούν παρελθόν. Τώρα στο «τιμόνι» βρίσκεται ο Λευτέρης Καλογήρου, ο οποίος ξέρει πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα της Ν. Αγχιάλου και φιλοδοξεί να την οδηγήσει όσο ψηλότερα γίνεται.

Όσον αφορά το σημερινό ματς, σίγουρα ο τεχνικός του Πυράσου έχει εστιάσει την προσοχή του στον Γιώργο Τριχιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αμελήσει τους υπόλοιπους παίκτες του Πυργετού, οι οποίοι τον έχουν φέρει μέχρι στιγμής στη δεύτερη θέση.

Αυτό που προβληματίζει τον Λευτέρη Καλογήρου είναι οι σημαντικές απουσίες. Ο Λεωνίδας Γκάγκας συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του σήμερα, ενώ οι Μιχάλης Αποστολίδης και Παναγιώτης Βούλγαρης έχουν ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και τέθηκαν «νοκ άουτ». Επίσης οι νεαροί Φούκης και Σκουφογιάννης παραχωρήθηκαν ως δανεικοί, προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να επιστρέψουν πιο έτοιμοι στο συγκρότημα της Ν. Αγχιάλου.

Έτσι, στη διάθεση του τεχνικού Λευτέρη Καλογήρου θα είναι οι: Στούκας, Τσιλίγκος, Αναστασίου, Αρσένος, Κόκκας, Σπύρου, Στεφανής, Γεωργιάδης, Δανόπουλος, Κοντοβάς, Κωνσταντάκος, Μπούτλας, Μπασδάνης, Τανάγιας, Φασουράκης, Αναγνώστου, Γκικιλασβίλι, Κίτσος, Νούσιας, Ζαρίφης, Πετρίδης.

Διαιτητής της συνάντησης ορίστηκε ο κ. Ζούγρας, με βοηθούς τους κ.κ. Κωτούλα και Παπαδόπουλο (Κοζάνης).

Μετέωρα-Ρήγας

Το 2010 δεν έκλεισε καλά για τον Ρήγα Φεραίο, καθώς τον βρήκε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις οκτώ πόντους στο ενεργητικό του. Ασφαλώς η συγκεκριμένη θέση δεν αρμόζει τόσο στην ιστορία, όσο και στο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει η ομάδα του Βελεστίνου, η οποία αισιοδοξεί πως το 2011 θα ανακάμψει.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρήγας Φεραίος έχει έναν αγώνα λιγότερο. Το ματς της 11ης ημέρας με τη Σπερχειάδα στο Βελεστίνο αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (12 Ιανουαρίου), το οποίο αν κερδίσει θα πάρει σημαντική βαθμολογική «ανάσα».

Βέβαια αυτή η αναμέτρηση μπορεί να περιμένει, καθώς χρονικά προηγείται η σημερινή που θα γίνει στα Μετέωρα (3 μ.μ.) κόντρα στην τοπική ομάδα. Τα Μετέωρα είναι μια …παράδοξη ομάδα. Σε 11 αγωνιστικές έχουν σημειώσει μόλις …τρία τέρματα και πολλοί θα περίμεναν να βρίσκεται στην τελευταία θέση. Κι όμως έχουν καταφέρει να φέρουν τέτοια αποτελέσματα, ώστε να βρίσκονται στην έβδομη θέση ισοβαθμώντας με τον Πύρασο και τον Αγρότη Λιανοκλαδίου.

Επομένως ο Νίκος Χατζηκυριακίδης ξέρει ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή ο σημερινός αγώνας, τη στιγμή μάλιστα που τα Μετέωρα έχουν πολύ καλή ψυχολογία μετά το «διπλό» στο Πετρωτό. Ωστόσο ο Αγχιαλίτης προπονητής πιστεύει στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του και περιμένει από αυτούς να παίξουν ανάλογα με την πραγματική τους αξία.

Απόντες θα είναι ο Κουντούρης που υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και ο Προβιάς που είναι τιμωρημένος. Ετοιμοπόλεμοι είναι οι: Σφυρής, Τσουμπέκος, Κουσιάς, Σκλαπάνης, Αλεξίου, Βουραζέρης, Γρούνας, Σπαθής, Μπατσικώστας, Βογιατζής, Ζαχαράκης, Μαυρίδης, Χατζής, Μόσιος, Μπακάλης, Τσιαντής, Φουρκιώτης, Λαμπρογιώργος, Μιχολίτσης, Μπάτης, Γάρος, και Ντόντος.

Τη σημερινή αναμέτρηση θα διευθύνει ο κ. Μπαλατσούκας με βοηθούς τους κ.κ. Τίκα και Διαμάντη του συνδέσμου Ηπείρου.

* Η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου ανακοινώνει ότι η κλήρωση της λαχειοφόρου με δώρο ένα μηχανάκι που επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Τρίτη 11/1 αναβάλλεται για τις 26/4.

Το πρόγραμμα

Απεραντιακός-ΑΟΚ

Οικονόμος-Λαμία

Απόλλων Λαρ.-Πετρωτό

Πύρασος-Πυργετός

Μετέωρα-Ρήγας

Λιανοκλάδι-Μουζάκι

Σπερχειάδα-Ελασσόνα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το